نقش کمک کننده ذخیره چربی بدن در مبارزه با عفونت ها

به تازگی در تحقیق منتشر شده حاصل پژوهشی از محققان دانشگاه آنگلیای شرقی (University of East Anglia) و موسسه کوادرام (Quadram Institute) نشان داده شده است که چطور سلول های ایمنی از ذخیره چربی بدن در جهت مبارزه با عفونت ها بهره می برند. نتایج این پژوهش در نشریه معتبر و با ضریب تاثیر بالا nature communications در دسامبر 2021 به چاپ رسیده است.

چگونگی استفاده سلول های ایمنی از ذخایر چربی بدن برای مبارزه با عفونت

به تازگی در تحقیق منتشر شده حاصل پژوهشی از محققان دانشگاه آنگلیای شرقی (University of East Anglia) و موسسه کوادرام (Quadram Institute) نشان داده شده است که چطور سلول های ایمنی از ذخیره چربی بدن در جهت مبارزه با عفونت ها بهره می برند. نتایج این پژوهش در نشریه معتبر و با ضریب تاثیر بالا  nature communications در دسامبر 2021 به چاپ رسیده است.

این پژوهش که به تازگی منتشر شده است می تواند به توسعه رویکرد های جدید برای درمان افراد مبتلا به عفونت های باکتریایی کمک کند. قطعا به کار گیری تجهیزات آزمایشگاهی به روز در ارائه نتایج معتبر و قابل اطمینان در این پژوهش نقش بسزایی داشته است. در یک کار تحقیقاتی که نتایج آن در منابع معتبر به چاپ می رسند، حتما لازم است پژوهشگران انواع تجهیزات آزمایشگاهی کالیبره، بدون ایراد فنی و حداقل خطا را در اختیار داشته باشند.

تیم تحقیقاتی این پروژه معتقد هستند نتایج کار آن ها روزی می تواند به درمان عفونت در افراد آسیب پذیر و مسن کمک کند. این تیم سالمونلا که به عنوان یک عفونت باکتریایی شناخته و باعث اسهال، استفراغ، درد شکم و تب می‌شود را مورد مطالعه قرار دادند.

تیم پژوهشی از محققان دانشگاه آنگلیای شرقی با موسسه Quadram  و همکارانش در موسسه Earlham برای ردیابی حرکت اسید های چرب و مصرف آن در سلول های بنیادی زنده همکاری کرد. به این ترتیب تیم پژوهشی و تحقیقاتی بزرگی تشکیل و امکان استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی گسترده و دقیق برای محققان فراهم شد تا بهترین نتایج حاصل شود.

این گروه محققان از طریق بررسی میزان آسیب کبدی وارد شده در اثر عفونت باکتریایی، پاسخ ایمنی به عفونت باکتریایی سالمونلا را تجزیه و تحلیل کردند. با این روش آن ها کشف کردند که چگونه سلول های بنیادی خون با دریافت اسید های چرب با انرژی بالا از ذخایر چربی بدن به عفونت پاسخ می دهند.

این تیم با استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی که در اختیار داشتند،  دریافتند که سلول های بنیادی خون که در مغز استخوان دیده می شوند، سیگنال‌ های عفونت، سلول‌ های چربی را به سمت آزادسازی ذخایر چربی خود به عنوان اسید های چرب در خون سوق می ‌دهند. همچنین دریافتند که این اسید های چرب با انرژی بالا توسط سلول ‌های بنیادی خون جذب می ‌شوند و به طور مؤثری سلول ‌های بنیادی را تغذیه می‌ کنند و آن ها را قادر می ‌سازند میلیون ‌ها گلبول سفید خونی که با سالمونلا مبارزه می ‌کنند، بسازند.

پژوهشگران مکانیسم انتقال اسید های چرب را شناسایی کردند و در مورد تأثیر بالقوه ای که این دانش جدید می تواند بر درمان آینده عفونت داشته باشد، بحث کردند.

دکتر استوارت راشورث، از دانشکده پزشکی نورویچ دانشگاه آنگلیای شرقی، می‌ گوید:

نتایج ما بینشی در مورد چگونگی واکنش خون و سیستم ایمنی بدن به عفونت ارائه می‌ دهد. مبارزه با عفونت انرژی زیادی می طلبد و ذخایر چربی منبع عظیم انرژی هستند که سوخت سلول های بنیادی خون را برای تقویت پاسخ ایمنی فراهم می کنند. کار کردن با مکانیسمی که از طریق آن این افزایش سوخت کار می‌ کند، ایده ‌های جدیدی در مورد چگونگی تقویت بدن در مبارزه با عفونت در آینده به ما می‌ دهد. در آینده، امیدوارم یافته ‌های ما با تقویت پاسخ ایمنی به بهبود درمان افراد آسیب‌ پذیر و مسن مبتلا به عفونت کمک کند. با توجه به این که مقاومت آنتی ‌بیوتیکی چالشی رایج و گسترده برای جامعه است، نیاز فوری به کشف راه ‌های جدیدی مانند این روش برای کمک به سیستم ایمنی بدن در جهت مبارزه با عفونت احساس می شود.

دکتر برازا ، از موسسه کوادرام ، معتقد است:

نتایج به دست آمده از این پژوهش به ما اجازه می ‌دهد درک کنیم که چگونه سیستم ایمنی بدن ما از چربی برای تأمین پاسخ به عفونت استفاده می ‌کند. تعریف این مکانیسم ها ما را قادر می سازد تا درمان های جدیدی را برای درمان عفونت های کبد ایجاد کنیم.

این مطالعه توسط محققان دانشگاه آنگلیای شرقی و موسسه کوادرام با همکاری موسسه ارلهام  هدایت شد. و بودجه این پژوهش به وسیله بنیاد Wellcome Trust و شورای تحقیقات بیوتکنولوژی و علوم زیستی (BBSRC) با حمایت شورای تحقیقات پزشکی بریتانیا تامین شد.

نتایج این پژوهش با عنوان

Free fatty-acid transport via CD36 drives β-oxidation-mediated hematopoietic stem cell response to infection

در مجله معتبرNature Communicationsبه تاریخ 8 دسامبر 2021 منتشر شده است.

doi.org/10.1038/s41467-021-27460-9

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZmXs