میوه و سبزیجات کاهنده قدرتمند فشار خون

پتاسیم موجود در رژیم غذایی منجر به کاهش فشار خون می­گردد. مطالعات جدید از ارتباط میان افزایش پتاسیم حاصل از رژیم غذایی با کاهش فشار خون خبر می­دهند.

میوه و سبزیجات کاهنده قدرتمند فشار خون

پتاسیم موجود در رژیم غذایی منجر به کاهش فشار خون می­گردد. مطالعات جدید از ارتباط میان افزایش پتاسیم حاصل از رژیم غذایی با کاهش فشار خون خبر می­دهند.

بر اساس تحقیقات محققین دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) خوردن غذاهای غنی از پتاسیم مانند سیب زمینی شیرین، آووکادو، اسفناج، لوبیا، موز و حتی قهوه می­تواند کلید کاهش فشار خون باشد. به گفته این محققان کاهش مصرف سدیم راه خوبی برای کاهش فشار خون است، اما شواهد جدید بیانگر این است که افزایش پتاسیم در رژیم غذایی هم ممکن است به همین اندازه در کاهش فشار خون بالا اثر بخش باشد.

فشار خون بالا یک مسئله بهداشت جهانی است که بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر خود قرار داده است. سازمان بهداشت جهانی تخمین می­زند که حداقل 51 درصد از مرگ و میر ناشی از سکته مغزی و 45 درصد از مرگ و میر ناشی از بیماری­های قلبی به علت فشار خون بالا است.

محققین این مطالعات نشان دادند که در جمعیت مورد مطالعه، افرادی که پتاسیم غذایی بالاتری در رژیم غذایی داشتند، با کاهش فشار خون همراه بودند.

این مطالعات نشان داد که بدن طی یک واکنش تعادلی، برای کنترل دقیق سطح پتاسیم خون از سدیم استفاده می­کند، که برای عملکرد طبیعی قلب، عصب و عضلات حیاتی است. وقتی پتاسیم غذایی بالا است، کلیه­ها شروع به دفع نمک و آب می­کنند تا دفع پتاسیم را افزایش دهند، بدین معنی که خوردن یک رژیم غذایی با پتاسیم بالا مانند یک ادرار آور عمل می­کند.

اما در رژیم غذایی چقدر پتاسیم باید مصرف کرد؟ در سال 2004 موسسه پزشکی Institute of Medicine توصیه می­کند که بزرگسالان برای کاهش فشار خون، حداقل باید 4.7 میلی گرم پتاسیم در روز مصرف کنند تا اثرات سدیم در رژیم غذایی و خطرات ناشی از سنگ کلیه کاهش یابد. در نتیجه سیاست­های عمومی به سمت افزایش مصرف پتاسیم در رژیم غذایی از منابع گیاهی در حال توسعه است.

 

منبع: American Journal of Physiology (آوریل 2017)

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Znud