درمان موثر تومورهای مغزی با ویروس هوشمند توسط متخصصان ایرانی

موفقیت متخصصان ایرانی در کنترل تومورهای مغزی توسط نوعی از ویروس‌های هوشمند ضد‌سرطان بار دیگر افتخار بزرگی برای کشور عزیزمان به ارمغان آورد.

در این مطالعه که توسط جراحان مغز واعصاب ایرانی واقع در دانشگاه تورنتو کانادا با رهبری دکتر فرشاد نصیری مجری اصلی درمان تحت سرپرستی دکتر گلاره زاده انجام شد، موفق به کنترل موثر سلول‌های سرطانی مغز بوسیله یک نوع ویروس ضد‌سرطان هوشمند شد.

این مطالعه بر روی ۴۹ فرد بیمار دارای گلیوبلاستوما پیشرفته مغزی صورت پذیرفت، که با استفاده از نوعی ویروس هوشمند ضد‌سرطان به میزان قابل توجهی منجر به کنترل پیشروی تومورهای مغزی گردید.

نتایج این تحقیق در می سال ۲۰۲۳ در مجله عملی و معتبر نیچر مدیسن به چاپ رسیده است.

 این روش درمانی از جمله روش‌های ترکیبی بی‌خطر و قابل تحمل برای افراد بیمار می‌باشد که باعث طولانی‌تر شدن عمر بیماران مبتلا به تومور مغزی می‌شود.

 این درمان هیچ عارضه جانبی نداشته و میانگین بقای عمر بیمار حدود 12.5 ماه را به همراه داشت که بطور قابل ملاحظه ای بسیار بیشتر از شش تا هشت ماه بقا در روش های درمانی پیشین موجود می‌باشد.

به نقل از دکتر فرشاد نصیری: نتایج بدست آمده بسیار دلگرم کننده است، چراکه بیش از نیمی از بیماران مبتلا به تومور های سرطانی به یک مزیت بالینی دست یافتند و ما در این مطالعه شاهد برخی از پاسخ های قابل توجه مانند کوچک شدن اندازه تومورها و در برخی از موارد حتی ناپدید شدن کامل تومور مطابق با تصاویر بدست آمده از تحقیق بوده‌ایم. در این تحقیق سه بیمار در 45، 48 و 60 ماه پس از شروع کارآزمایی بالینی زنده مانند.

وی افزود: کلید موفقیت این روش تحقیقی انتقال مستقیم ویروس به تومور قبل از استفاده از ایمونوتراپی سیستمیک می‌باشد که در نتایج به وضوح قابل مشاهده است.

دکترگلاره زاده تصریح کرد: یافته‌های این مطالعه کاملا معنی‌دار بوده زیرا بیماران در کارآزمایی در زمان عود برداشتن تومور، فقط تزریق ویروس برای گلیوبلاستوما را نداشته‌اند، بنابراین دیدن این پاسخ‌ها کاملاً قابل توجه می‌باشد.

وی خاطر نشان کرد: در یک نگاه کلی داروهایی که در درمان سرطان استفاده می‌شود برای هر شخص بیمار جواب قطعی و مشخصی نداشته، اما ما اعتقاد داریم زیرجمعیتی از بیماران گلیوبلاستوما وجود دارد که به خوبی به این درمان پاسخ می‌دهند.

وی در ادامه افزود:این تحقیق از معدود کارآزمایی‌های بالینی با نتایج مطلوب برای درمان بیماری گلیوبلاستوما در دهه اخیر می‌باشد. به اعتقاد من کار مشترک، ترکیبی از علوم پایه و آزمایشات بالینی، کلید پیشبرد درمان برای بیماری گلیوبلاستوما خواهد بود.

آزمایش‌هایی تکمیلی این تیم تحقیقاتی به منظور تعریف جهش، بیان ژن و ویژگی‌های ایمنی تومور هر بیمار ادامه دارد. آن‌ها همچنین موفق به کشف ویژگی های ایمنی کلیدی بیمار شدند که در نهایت این مطالعات به پزشکان آینده در پیش‌بینی پاسخ‌های درمانی و درک مکانیسم‌های مقاومت به گلیوبلاستوما کمک خواهد نمود.

منبع: Nature Medicine

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZD3y