با هدف نجات گونه‌های درحال انقراض صورت می‌گیرد؛

حمایت ستاد توسعه زیست‌فناوری از طرح‌های مهندسی ژنتیک کشاورزی و منابع طبیعی

ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی طی فراخوانی اعلا کرده که از طرح‌های مهندسی ژنتیک در کشاورزی و منابع طبیعی حمایت می کند.

ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی طی فراخوانی اعلا کرده که از طرح‌های مهندسی ژنتیک در کشاورزی و منابع طبیعی حمایت می کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در فراخوانی اعلام کرده که برای تحقق اهداف متعالی مندرج در سند چشم انداز نظام در افق 1404 ابلاغی مقام معظم رهبری، تحقق اهداف مندرج در سند ملی زیست‌فناوری مصوب هیئت وزیران و قانون ایمنی زیستی جمهوری اسلامی ایران مصوب مجلس شورای اسلامی برای توسعه کاربردهای مهندسی ژنتیک در کشاورزی و منابع طبیعی از طرح‌های مشتری گرا و کاربردی در این حوزه حمایت مالی می کند.

در این فراخوان آمده است: محصولات زراعی مانند برنج، پنبه، دانه‌های روغنی، چغندر قند، سیب زمینی، ذرت، یونجه، جو و حبوبات، محصولات دام و آبزیان مانند ماهی، بز و گوسفند و حشرات در اولویت حمایت قرار دارند. 

بر اساس این فراخوان اولویت انتخاب با  طرح‌هایی است که تامین30 درصد از هزینه های اجرای آن‌ها از سوی بخش خصوصی تضمین شود همچنین طرح‌های توسعه ای ترویجی سطوح بالاتر (به ترتیب طرح های سطوح 5 تا 1) از اولویت برخوردارند.
همچنین طرح‌هایی که توسط بخش خصوصی و دانش بنیان ارائه می شوند و تامین حداقل 40 درصد از هزینه‍ های آن‌ها از سوی دستگاه اجرایی (پژوهشی وغیر پژوهشی) صورت بگیرد و طرح‌هایی که توسط بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان ارایه شوند در اولویت انتخاب قرار دارند. 

هدف از این فراخوان و حمایت های ستاد بالا بردن مقاومت به تنش‌های زیستی(آفات و بیماری‌ها) با هدف کاهش مصرف سموم شیمیایی و تحمل به علف کش با هدف مصرف علف کش های کم خطر تر، افزایش تحمل نسبت به تنش‌های غیر زیستی به ویژه تنش خشکی شوری، گرما و سرما، نجات گونه های درحال انقراض، بهبود کیفیت غذایی (ویتامین‌ها، مواد معدنی و..)، حفظ تنوع زیستی، تولید مولکول‌های با ارزش در گیاهان و دام و بهینه سازی ضریب تبدیل ماهی، بز و گوسفند است.
طرح‌ها می‌توانند در هر زمان و به صورت مستمر برای گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری به نشانی ایمیل  earch.biodc@gmail.com  ارسال شوند و علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره تلفن 3-83532352 تماس بگیرند.

 

 

کلمات کلیدی
//isti.ir/Zmud