تجاری سازی دانش فنی سموم گیاهی کشاورزی با اثربخشی بالا

دانش فنی و فرمولاسیون سموم گیاهی کشاورزی با اثربخشی بالا از سوی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به یک واحد تولید کننده سم و کود واگذار شد.

دانش فنی و فرمولاسیون سموم گیاهی کشاورزی با اثربخشی بالا از سوی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به یک واحد تولید کننده سم و کود واگذار شد.

دکتر لیلا مامنی، رییس بخش نانوتکنولوژی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح اظهار داشت: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان توسعه دهنده کاربرد نانو در زمینه سموم کشاورزی و در راستای بهبود اثر بخشی سموم کشاورزی، طی قراردادی هفت ساله نسبت به فروش دانش فنی و فرمولاسیون سموم گیاهی کشاورزی بر پایه "آزادیراختین" با پایداری بالا، به یکی از واحدهای تولید کننده سموم و کودهای کشاورزی در کشور اقدام کرده است.

وی با بیان این که سموم کشاورزی بر پایه آزادیراختین علاوه بر افزایش عملکرد و کسب رضایت کشاورزان فاقد عوارض زیست محیطی سموم شیمیایی هستند، تصریح کرد: استفاده ناآگاهانه، بی رویه و بی مورد از سموم شیمیایی باعث ایجاد ناهنجاری­ها و نابسامانی­هایی در چرخه زیست موجودات و واکنش طبیعت شده است. این مسأله در تولید محصولات کشاورزی سبب ایجاد بقایای سموم می­شود که این مساله به عنوان یک عامل خطر برای سلامتی انسان و آلودگی محیط زیست مطرح می­باشد. سم پاشی­های مکرر در گلخانه­ها، برداشت زود هنگام محصولات بعد از سم پاشی و ارایه آن­ها به بازار و مصرف این محصولات به صورت خام و تازه، سلامت مصرف کنندگان را به طور جدی تهدید می­کند و باعث ایجاد آلودگی در محصولات زراعی، باغی و سفره‌های آب زیرزمینی شده است. در این میان به کارگیری و بهبود فرمولاسیون سموم گیاهی یک راهکار مناسب برای حل بخشی از مشکلات مذکور است.

استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ادامه داد: کاربرد سموم گیاهی مانند نیم (آزادیراختین) با همه مزایایی که دارند به دلیل حساسیت آن­ها به نور خورشید و گرما در بسیاری از موارد مقرون به صرفه نیستند. در این راستا محققان نانو فناوری پژوهشکده طی تحقیقات خود فرمولاسیون جدید و پایداری از این سموم ارائه نموده­اند که مشکل ناپایداری آن­ها را در برابر نور و گرما حل کرده است.

وی در پایان به ارزش بالای این سموم اشاره کرد و گفت: بانک EXIM هند به عنوان بزرگترین تولید کننده محصولات بر پایه عصاره نیم ( آزادیراختین) اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۱ ارزش بازار آفت کش­های زیستی جهانی معادل ۱٫۳ میلیارد دلار بوده و رشد سالانه ۸/۱۵درصد تا سال ۲۰۱۷ برای این بازار پیش بینی شده است.

 

منبع: دیده‌بان علم ایران

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Ztvd