اولین کنگره بین المللی پزشکی شخصی ایران در مرکز همایش­های بین المللی رازی برگزار شد

اولین کنگره بین المللی پزشکی شخصی ایران به کوشش پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز همکاری‌­های فناوری و نوآوری­های ریاست جمهوری به مدت سه روز در تاریخ 7 لغایت 9 اسفندماه 95 در مرکز همایش­های بین المللی رازی تهران برگزار گردید.

اولین کنگره بین المللی پزشکی شخصی ایران به کوشش پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز همکاری‌­های فناوری و نوآوری­های ریاست جمهوری به مدت سه روز در تاریخ 7 لغایت 9 اسفندماه 95 در مرکز همایش­های بین المللی رازی تهران برگزار گردید.

این کنگره با حضور متخصصان داخلی و خارجی، اساتید دانشگاه، مدیران و دانشجویان در مرکز همایش­های مجتمع بیمارستانی امام خمینی برگزارگردید و طی آن سخنرانان به بیان موضوعاتی چون ژنومیکس و پزشکی شخصی، پیشرفت در تشخیص­های مولکولی، درمان تشخیص دارویی، نقش پزشکی شخصی در سبک زندگی، پیش آگهی و پیشگیری در پزشکی شخصی، اخلاق پزشکی، سرطان، بیماری­های قلبی عروقی و سندروم­های متابولیک و آینده پزشکی شخصی پرداختند.

دکتر مسعود هوشمند دبیر علمی کنگره در گفتگو با خبرنگار ستاد توسعه زیست فناوری درباره اهیمت برگزار این کنگره بیان کرد: "افراد مختلف دارای ژنوم متفاوتی می­باشند، شناخت و تسلط بر روی محتوای ژنوم افراد می­تواند ما را در تشخیص، تجویز و درمان مناسب بیماری­ها یاری کند، بنابراین در درمان بیماری­ها و همچنین تجویز داروی مناسب باید به موضوع اطلاعات ژنوم توجه داشت؛ به طور مثال، در بیماری‌های مختلفی همچون سرطان، دیابت، سندروم‌های متابولیک، آسم، آلرژی، بیماری‌های قلبی و پیوند عضو که تا حد زیادی وابسته به ژنوم هستند، داشتن اطلاعات کافی در این مورد می­تواند تاثیر به سزایی در درمان داشته باشد."

وی همچنین اظهار داشت که، پایه ژنتیکی هر فردی به همراه اثر محیط منجر به ابتلا به بیماری­های مختلف و همچنین واکنش­های متفاوتی در برابر درمان دارویی می­گردد.

دکتر هوشمند با اشاره به مشکلات درمانی حال حاضر خاطر نشان کرد که اين حوزه بر پایه اطلاعات بالینی، ژنتیکی، ژنومی و محیطی، برای هر فرد برنامه ریزی می­شود و تجویز دارو و درمان ویژه­ی هر شخص بر پایه­ی آرایش ژنتیکی همان فرد صورت می­گیرد. هدف از این روش درمانی به حداقل رساندن تداخل دارویی و در عین حال فراهم نمودن شرایط مناسب برای تجویز داروهای موثرتر، درمان ارزان تر، سریعتر، ایمن­تر و بهتر است.

به گفته دبیر علمی این کنگره، مهمانان و متخصصانی از کشور­های اسپانیا، سوئد، فرانسه، سوئیس و قبرس در این همایش حضور داشتند که به بیان روش­های جدید در این حوزه پرداختند و در حدود 180 مقاله داخلی و خارجی دریافت گردید.

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ادامه داد: در آینده با تشخیص به موقع برای هر فرد، می­توان درمان و داروهای مخصوصی را در نظر گرفت که طی آن با پیش بینی بیماری­های احتمالی فرد در آینده، تغییر در سبک زندگی و یا رژیمی خاص می­توان به عدم ایجاد بیماری یا تعویق آن کمک کرد.

دکتر هوشمند تصریح کرد که ژنتیک فقط به درمان بیماری­هایی همچون تالاسمی محدود نمی­گردد و حوزه پزشکی شخصی به معنای وسیع بودن کاربرد ژنتیک در تشخیص و درمان بیماری­هایی چون سرطان، آلزایمر و حتی کاربرد این علم در مواردی همچون رژیم لاغری و چاقی، لوازم آرایشی و بهداشتی خواهد بود.

 

وی در پایان به این مسئله اشاره کرد که، در این حوزه ژنتیکی بازار کار مناسبی وجود دارد و در حال حاضر در ایران نیز چنین خدماتی برای تشخیص و درمان بیماری­ها بدون اتکا بر نیازهای خارجی ارائه می­گردد. 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZL7c