همایش فناوری و سلامت غذا همزمان با معرفی واحدهای پیشتاز در تولید و عرضه محصولات سالم غذایی برگزار گردید.

همایش فناوری و سلامت غذا با هدف نقش فناوری در تولید مواد غذایی سالم و با معرفی واحدهای برتر سلامت غذا و اهدای جایزه ملی فناوری و سلامت غذا، در پژوهشگاه رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار گردید.

 

 

 

 

به گزارش روابط عمومی ستاد توسعه زیست فناوری همایش فناوری و سلامت غذا با هدف نقش فناوری در تولید مواد غذایی سالم و با معرفی واحدهای برتر سلامت غذا و اهدای جایزه ملی فناوری و سلامت غذا، با همکاری پژوهشکده مهندسی پزشکی و سیستم های سلامت دانشگاه صنعتی شریف در پژوهشگاه رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار گردید.

رییس پژوهشکده مهندسی پزشکی و سیستمهای سلامت دانشگاه صنعتی شریف  با بیان اینکه ارایۀ يافته هاي علمي در دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي می تواند به شركت هاي فعال در زمينه توليد و عرضه موادغذايي كشور در افزايش كيفيت موادغذايي و تأمين غذاي سالم جامعه کمک کند گفت: ارائه يافته هاي علمي و آخرين دستاوردهاي فناوری به سياستگذاران كشور در جهت كمك به تصميم گیری در امر تأمين مطلوب و پايدار غذاي جامعه و ارایۀ راهكارهاي فناوری در توسعه صنعت غذا موثر است.  

دکتر احمدیان با بیان اینکه فراهم كردن فضاي بحث و تبادل نظر بين متخصصان علوم مرتبط با صنايع غذايي برای بالا بردن توان علمي و فني كارشناسان و مسؤولين توليد،كنترل كيفيت، آماده سازی و تهیه و توزیع غذای سالم و بهداشتی ضروری است اظهار داشت: افزايش اهميت صنايع غذايي به لحاظ اشتغال زايي و افزايش مشاركت مستقيم يا غيرمستقيم آن در توليد درآمد ملي و زمینه سازی تبدیل علم به ثروت در حوزه صنایع غذایی و غذای سالم از اهمیت به سزایی برخوردار است.

به گفته دبیر علمی این همایش شناسایی و معرفی تولیدات علمی حوزۀ صنایع غذایی، تشویق و ایجاد انگیزه در پژوهشگران و نخبگان صنایع غذایی به انجام پروژه های کاربردی و مورد نیاز کشور، ساماندهی و جهت دهی پژوهش ها و زمینه های موردنیاز و کاربردی در علوم و صنایع غذایی کشور بخشی از اهداف این همایش است.

وی با بیان این که در این همایش ایجاد زمینه کارآفرینی و حمایت از نوآوری و خلاقیت در حوزه فناوری های سلامت و غذا مورد تاکید قرار دارد گفت: بسترسازی جهت تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی در حوره فناوری و سلامت غذایی،ایجاد فضای لازم جهت گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط دانش مدار و فناور فعال در زمینه های سلامت،تولید و توسعه محصولات و فرایندهای فناوری صنایع غذایی قابل عرضه به بازار،افزایش و ارتقای سلامت جامعه با استفاده از فناوری های نوی و همچنین بسترسازی کاربری فناوری های دیجیتال در چرخه تولید، توزیع و بازیافت مورد توجه قرار گرفته است.

دکتر احمدیان در ادامه به شناسایی استارت آپ ها و شرکت های نوپا در حوزه فناوری های سلامت غذایی اشاره کرد و افزود: بستر سازی برای راه اندازی شتابدهنده های تخصی فناوری و سلامت غذایی از اهداف دیگر این همایش است.

به گفته  دبیر علمی این همایش نقش فناوری در تولید مواد غذایی سالم، در نگهداشت، در کنترل کیفیت و ایمنی مواد در بهداشت و امنیت غذایی، در بسته بندی، در فرآیند تهیه و پخت غذای سالم و همچنین در آموزش تغذیه سالم و غنی سازی مواد غذایی با ریز مغذی ها از موضوعات مورد بررسی در این همایش است.

 

هم چنین در این مراسم دکتر وثوقی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و مدیر ارتباطات با صنایع غذایی در حوزه زیست فناوری به نقش زیست فناوری در فناوری و سلامت غذایی پرداخت و اشاره کرد: زیست فناوری مواد غذایی توان ایجاد راه کارهایی برای نگهداری منابع طبیعی، حذف آلودگی‌های زیست محیطی، افزایش و بهبود تولیدات کشاورزی، کاهش وابستگی به مواد شیمیایی کشاورزی، ارائه بهینه‌ترین روند تولید مواد غذایی، کاهش هزینه‌ها، تولید مواد غذایی سالم، بهداشتی، کافی و با کیفیت تغذیه‌ای بالا را به ما نشان می‌دهد.

 

در ادامه همایش نیز دکتر عیسایی رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر اهمیت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بر سهولت توزیع سیستم غذایی گفت: امروز همه دنیا فهمیده اند که برای پیشبرد فروش خود و سرعت در نظام توزیعی محصولات خود نیازمند استفاده از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی هستند. شاید تا ده سال قبل فروش غذا و لباس به صورت مجازی یک خیال تلقی می شد اما امروزه می بینیم صنایعی در حوزه فروش غذا موفق تر اند که به نقش شبکه های اجتماعی پی برده اند. عیسایی افزود: صنایع غذایی در ایران باید برای موفقیت و پیشبرد اهداف فروش خود استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را دستور کار خود قرار دهند. 

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZZ5h