خبر

کاهش وابستگی به واردات محصولات سلامت‌محور

ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و بیمه مرکزی یک قرارداد ۸ هزار میلیارد ریالی برای تأسیس و تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی (PE) در راستای کاهش وابستگی به واردات محصولات سلامت‌محور منعقد کردند.

 سرمایه گذاری روی طرح تولید دارو های مشتق از پلاسما

دکتر قانعی؛ دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در رابطه با شکل گیری یک اقتصاد دانش بنیان امنیت آفرین برای کشور، که شکوفایی ای روز افزون نیز در آن قابل مشاهده است، بیان کردند: حوزه اقتصاد زیستی یکی از این نوع اقتصادها است، به شکلی که این حوزه به عنوان یک حوزه پیشران در سطح کشورهای پیشرفته، موجب شده تا ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی این کشورها از منشا اقتصادی زیستی باشد؛ همچنین در حوزه اقتصاد زیستی، اقتصاد سلامت بیشترین نقش را داشته که ما هم در کشور موفق شدیم با استفاده از دانشمندان و فناورانمان در حوزه سلامت و محصولات زیستی، به رتبه چهارم در آسیا دست پیدا کنیم و در منطقه هم رقیبی نداریم که این پیشرفت قابل ملاحظه از افتخارات ماست.

ایشان در ادامه با اشاره به بحث امنیت و قطع وابستگی به کشورهای دیگر در این حوزه، این نکته را خاطر نشان کردند که: لازم است که ما  محصولات زیستی‌ای که بیشترین ارزبری از کشور را دارند به وسیله این قرارداد کاهش دهیم؛ دو رقم اول محصولات وارداتی ما، محصولات مشتق از پلاسمای خون و انسولین است که این دو رقم حداقل به میزان ۲۰۰ میلیون دلار در سال از کشور ارزبری دارد. هرچند که دانش فنی جداسازی محصولات پلاسمایی در کشور بومی شده ولیکن میزان آن به قدری نیست که نیاز کشور را برآورده کند، علاوه بر اینکه در کشورهای همجوار هم نیاز جدی به این تکنولوژی وجود دارد.

دکتر قانعی در رابطه با مفاد این توافق نامه اظهار داشتند که: طبق یکی از مفاد این قرارداد این است که طی سه سال آینده از واردات محصولات پلاسمایی بی نیاز شویم؛ که این یک اقتصاد بزرگ، یک امنیت بزرگ و یک صرفه‌جویی جدی اقتصادی خواهد بود، همانطور که مشخص است که هر یک دلاری که از کشور خارج نشود چقدر در کشور میتواند اشتغال و چقدر امنیت ایجاد کند.

ایشان با اشاره به اینکه محصولات دیگری از جمله انسولین و دیگر داروها نیز در دستور کار این ستاد قرار دارند افزودند: در این رابطه، برنامه‌ها، مسائل اقتصادی، الویت‌ها، فناوران و محل آن کاملا مشخص است، که به محض تشکیل صندوق‌ها، موضوعات سرمایه گذاری نیز کاملا معین می‌شوند. این یک قدم بزرگ است که محصولات زیستی یک حامی و مدیریت خوب داشته باشد که بتواند طی دو سه سال آینده و در این دولت به طور کامل به ثمر بنشیند.

دکتر وحدت؛ رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، در رابطه با استفاده از ظرفیت بزرگ سرمایه گذاری در بخش دانش بنیان اظهار داشتند: صندوق نوآوری سال‌ها در تلاش است تا ابزارهای جدید سرمایه‌گذاری را در حوزه دانش بنیان به کار گیرد، همچنین انتظار میرود بخش دانش بنیان ما در کشور خودش زمینه ساز استفاده از ابزارهای نوین سرمایه گذاری باشد.

دکتر بهزادپور؛ رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته در زمینه سرمایه گذاری در حمایت از طرح‌ها و پروژه‌هایی که بیشترین کمک را به تحقق سیاست‌های دولت می‌کنند، بیان کردند: امیدواریم بتوانیم نقشی مفید و موثر را در حل مسائل مربوط به حوزه زیست فناوری و کاهش خروج ارز داشته باشیم.

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Zb7v