پنجمین پیش رویداد دعوت

پنجمین پیش‌رویداد از دومین رویداد دعوت با محوریت آشنایی با حمایت‌های تولیدی و پژوهشی ستاد توسعه زیست فناوری برگزار شد

پنجمین پیش‌رویداد از دومین رویداد فناوری های حوزه سلامت و درمان موسوم به "رویداد دعوت" با محوریت آشنایی با حمایت‌های تولیدی و پژوهشی ستاد توسعه زیست فناوری برگزار شد
 
به گزارش روابط عمومی ستاد توسعه زیست فناوری و پزشکی دقیق، در پنجمین پیش‌رویداد دومین رویداد دعوت دکتر شراره هدایتی دبیر گروه پژوهش زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری به تبیین موضوع «تقسیم کار ملی زیست فناوری فاز پژوهش/ اجرا/ تعمیق و بازنگری» پرداخت و گفت: در ستاد توسعه زیست فناوری از سال 94 طرحی با عنوان تقسیم کار ملی در حوزه زیست فناوری فاز پژوهشی کلید خورد و در واقع هدف اصلی این طرح این بود که دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها را ماموریت محور کند.
 
وی افزود: علاوه بر این، از دیگر اهداف تقسیم کار ملی در حوزه زیست فناوری می توان به ساماندهی و شفاف‌سازی و رصد منابع مالی تخصیصی کشور به حوزه زیست فناری، تمرکز هر دانشگاه بر حل مسائل یا بهره‌گیری از فرصت‌های استان در حوزه زیست فناوری و کمک به مدیریت یکپارچه توسعه علوم و فناوری های زیستی اشاره کرد.
 
وی ادامه داد: در همین راستا نیازهای کشور با حضور خبرگان و اساتید دانشگاه های مختلف از سراسر کشور احصاء و اولویت‌های مهم پایش گردید که در نهایت ۲۷۴ مورد شامل نقاط ضعف و قوت، فرصت‌های زیست‌فناورانه، محدودیت‌ها و توانمندی ها، پتانسیل اعضا هیئت علمی دانشگاه‌ها، زیرساخت ها و ... به صورت یک درخت واره مشخص و به دانشگاه ها اعلام شدند.
 
دکتر هدایتی اظهار داشت: فرآیند اجرایی تقسیم کار ملی زیست فناوری شامل مکاتبه با 120 دانشگاه وزارت علوم، وزارت بهداشت و مراکز تحقیقاتی جهت اعلام محورهای زیست فناوری دستگاه مربوطه با توجه به توانمندی ها و زیرساخت های موجود، دریافت اطلاعات اولیه از دستگاه ها، پایش و بررسی خوداظهاری ها و راستی آزمایی و انعقاد تفاهم نامه همکاری بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه کشور می باشد.
 
وی طبقه‌بندی موضوعی، استانی، اتصال به شرکت ها، معرفی شتاب‌دهنده‌ها و معرفی حمایت‌های پژوهشی را از نتایج طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری دانست و گفت: کاری که امسال قرار است در تقسیم کار ملی زیست فناوری انجام شود، نگاه سیستمی می باشد که اگر بازنگری نداشته باشیم آن سیستم راه را اشتباه رفته است و از همین رو نیاز است که این طرح بازنگری شده و با توجه به بازخوردها و درخواست های مکرر شفاهی و کتبی اجرایی شود.
 
وی ابراز داشت: با بازنگری در این طرح، تصمیم بر این است که حمایت‌ها هدفمند شده و از طرح‌های تحقیقاتی، مقالات، نخبگان وظیفه، طرح‌های پسادکتری و نشست های استانی حمایت شود به طوری که در سال 1402 رساله‌ها و پایان‌نامه ها با عنوان طرح پژوهشی حمایت شده و با مبالغ بیشتر و تشویقات لازم همراه می شوند.
 
وی افزود: در همین راستا 553 مورد درخواست دریافت کردیم که از 200 مورد از این درخواست ها حمایت شده است.
 
دبیر گروه پژوهش زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری در پایان اظهار داشت: حمایت از شتاب‌دهنده‌ها نیز در دستور این طرح قرار گرفته است و اگر دانشگاهی شتاب دهنده تخصصی داشته باشد شبکه‌ای تشکیل می‌دهیم که حمایت‌های لازم انجام شود و کار بهتری رقم بخورد.
کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Z5px