رونق صنعت کود زیستی؛ 162 میلیون دلار کاهش ارزبری را تجربه می‌کنیم

امنیت غذای مصرفی مردم موضوعی است که بارها معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بر آن تاکید کرده است. اتفاقی که به امنیت روانی و سلامت جسمی جامعه می‌انجامد. اما در این مقوله باید به سالم‌سازی محصولات در تمام مراحل تولید توجه داشت؛ از زمین کشاورزی تا سفره مردم.

استفاده از کود زیستی چاره‌ای است که برای کاهش این عوارض در نظر گرفته شده است. نتیجه توسعه این کودها در کشور، تولید محصولات سالم کشاورزی، کاهش مصرف کود شیمیایی به نصف و کاهش ارزبری تا 162 میلیون دلار است.

 

راهی طولانی

کود زیستی در دنیا بازار ارزشمندی دارد و استفاده از این کودها در کشاورزی کشورهای پیشرفته به یک اصل پذیرفته شده بدل شده است اما در ایران هنوز هم بیشتر زمین های کشاورزی با کودهای شیمیایی بارور می شوند.کودهایی که هم برای کشاورزان مضر است و هم برای مصرف‌کنندگان. ایران برای پربار کردن سبد کود زیستی راه طولانی پیش رو دارد. راهی که در آن قدم گذاشته‌ایم اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.

اما ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  با ارائه یک بسته پیشنهادی برای کاهش ارزبری واردات کود و همچنین افزایش سلامت محصولات کشاورزی با جایگزینی کودهای زیستی با کودهای شیمیایی در تلاش است تا استفاده از این کودها در کشاورزی را بیشتر کند.

بسته پیشنهادی به منظور کاهش ارزبری واردات کود و همچنین افزایش سلامت محصولات کشاورزی با برنامه تغذیه تلفیقی ( استفاده از کود شیمیایی، آلی و زیستی به تناسب آنالیز خاک) نیز سال گذشته در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه شد.

قرار بر این است که این بسته، در مدت 5 سال میزان استفاده از کودهای زیستی را افزایش دهد. کودهای زیستی با اجرای این برنامه در 50 درصد زمین‌های کشاورزی زیرکشت و برنامه تغذیه تلفیقی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

180 میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای این برنامه در نظر گرفته شده است تا زیرساخت‌های لازم آن در سطح کشور ایجاد شود. این کار به اشتغالزایی برای 350 نفر و صرفه‌جویی ارزی 162 میلیون دلاری منجر خواهد شد.

 

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZT2p