دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، از پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی ،بازدید کردند

به گزارش روابط عمومی ستاد توسعه زیست فناوری دکتر مصطفی قانعی در این بازدید تاکید کردند: وظيفه اصلي ستاد؛ سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي ملی ، هماهنگي و هم‌افزايي منابع و امكانات كشور نظارت بر پيشرفت زيست‌فناوري در كشور است.

 

 

 

 

 

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اتفاق اعضای ستاد، از پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی ،بازدید کردند.

 دکتر مصطفی قانعی در این بازدید تاکید کردند: وظيفه اصلي ستاد؛ سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي ملی ، هماهنگي و هم‌افزايي منابع و امكانات كشور نظارت بر پيشرفت زيست‌فناوري در كشور است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری هم چنین افزود: رویکرد ستاد توسعه زیست فناوری در حمایت هایی که انجام می دهد رویکرد توسعه محور است و به هیچ عنوان انفعالی برخورد نمی نماید.

به گزارش روابط عمومی ستاد توسعه زیست فناوری، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دارای بخش‌های گیاه‌شناسی، میکروبیولوژی، فیتوشیمی، شیمی دارویی، کشاورزی و مهندسی شیمی است و پژوهش‌های انجام شده و جاری در این پژوهشکده در راستای کشف داروهای جدید، تهیه مواد اولیه برای تولید داروهای جدید با خواص زیستی خاص و هم‌چنین تهیه مواد اولیه دارویی برای تولید داروهای موجود در بازار همراه با نوآوری در تهیه این مواد است. سنتز مشتقات جدید دارویی با استفاده از ترکیبات راهنمای (Lead compounds) گیاهی و میکروبی و تهیه فرمولاسیون‌های جدید برای افزایش فراهم‌آوری زیستی این مواد، از جمله پژوهش‌های مهم در حال انجام در پژوهشکده هستند.

در بخش تولید گیاهان دارویی فلور ایران و هم‌چنین بومی‌سازی و اهلی کردن گیاهان دارویی، مطالعات باززایی و فرایندهای کشت سلول‌های گیاهی به منظور تولید متابولیت‌های ثانویه با کاربرد دارویی نیز تجربیات ارزشمندی توسط پژوهشگران پژوهشکده به دست آمده است.

پژوهشکده با دارا بودن بخش‌های مرتبط، پایش بسیار خوبی از بستر گیاهان دارویی کشور داشته و بهترین و تخصصی‌ترین هرباریوم گیاهان دارویی کشور را دارد. از سوی دیگر انجام انواع مختلفی از آزمایش‌های آنالیز شیمیایی و بررسی فعالیت زیستی مواد گوناگون، در پژوهشکده امکان‌پذیر است و در بخش تولید ترکیبات طبیعی (از گیاهان) دانش فنی و امکانات خوب و مناسبی در حد آزمایشگاهی و نیمه صنعتی (پایلوت) وجود دارد.

امکان خالص‌سازی در مقیاس های مختلف (آزمایشگاهی تا صنعتی) مواد گوناگون از گیاهان، به همراه امکان شناسایی مواد خالص یا دارای منشأ گیاهی با کمک دستگاه‌های بسیار پیشرفته، سبب شده که پژوهشکده بعنوان قطب علمی این امر در کشور و به عنوان یک بخش شاخص در دنیا شناخته شود و مراجعات بین المللی متعدد برای همکاری‌های مشترک با پژوهشکده صورت گیرد.

حضور دانشجویان کارشناسی ارشد، دکتری در رشته‌های فیتوشیمی، شیمی دارویی و کشاورزی، و اعضای پسا دکترای رشته‌های گوناگون در پژوهشکده سبب گردیده که آموزش نیز به خوبی پژوهش انجام گیرد.

 

 

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZGpi