افتتاحیه چهارمین دوره جشنواره ملی انجمنهای دانشجویی زیستفناوری
آیین اختتامیه سومین دوره و افتتاحیه چهارمین دوره جشنواره ملی انجمن های علمی زیست فناوری در دانشگاه صنعتی شریف در تاریخ 28 ام بهمن ماه 1403 برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری های پزشکی، دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد، در آیین اختتامیه سومین و افتتاحیه چهارمین دوره جشنواره ملی انجمنهای دانشجویی زیستفناوری، بر لزوم تحول در آموزش بیوتکنولوژی تأکید کرد. وی با اشاره به چالشهای موجود در تربیت نیروی متخصص، خواستار تغییر ساختار آموزشی به نحوی شد که دانشجویان از ابتدا با نیازهای صنعت و بازار آشنا شوند.
قانعی ضمن اشاره به جایگاه ایران در حوزه بیوتکنولوژی در آسیا، بیان کرد: «ما از نظر تولید محصول در جایگاه چهارم یا پنجم آسیا قرار داریم و هشت کارخانه بیوتکنولوژی فعال در کشور داریم. اما در بخش ابتدایی زنجیره، یعنی تربیت فناور، دچار ضعف هستیم.» وی تأکید کرد که برای رفع این مشکل، نیاز به اصلاح کوریکولوم آموزشی و هماهنگی بین دانشگاه و صنعت وجود دارد.
دبیر ستاد زیستفناوری همچنین با اشاره به تجربه موفق پژوهشکده آیندهپژوهی سلامت در کرمان، اظهار داشت: «باید دانشجویان را از همان ابتدا به سمتی هدایت کنیم که مهارتهای لازم را برای ورود به صنعت کسب کنند، نه اینکه بعد از فارغالتحصیلی تازه به دنبال یادگیری مهارتهای شغلی باشند.»
وی با بیان اینکه دانشگاههای نسل چهارم و پنجم باید محور تحول اقتصادی کشور باشند، گفت: «تغییر رویکرد دانشگاهها به سمت نوآوری و فناوری ضروری است. باید از ظرفیت انجمنهای علمی برای پیادهسازی این تغییرات استفاده کنیم و ارتباط میان صنعت و دانشگاه را تقویت نماییم.»
قانعی در پایان سخنان خود سه پیشنهاد مشخص را برای انجمنهای علمی ارائه داد:
۱) تدوین برنامه عملیاتی برای اصلاح آموزش بیوتکنولوژی
۲) تربیت نیروی فناور به جای تمرکز صرف بر مدرک تحصیلی
۳) نظارت بر پیادهسازی نقشه توسعه بیوتکنولوژی کشور
وی تأکید کرد که بیوتکنولوژی یک پیشران اقتصادی در جهان است و ایران باید با تمرکز بر دانش عمیق و کاربردی، جایگاه خود را در این حوزه تقویت کند.
ارسال به دوستان