دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تاکید کرد

استفاده از ظرفیت نخبگان دانشگاهی برای ثروت زایی محصولات زیست فناوری

دکتر مصطفی قانعی دراین بازدید تاکید کرد: باید از ظرفیت نخبگان دانشگاهی برای ثروت زایی محصولات زیست فناوری استفاده نمود.

 

 

 

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اتفاق اعضای ستاد، از شرکت تحقیقات و تولید مواد بیولوژیک پسوک، بازدید کردند.

دکتر مصطفی قانعی دراین بازدید تاکید کرد: باید از ظرفیت نخبگان دانشگاهی برای ثروت زایی محصولات زیست فناوری استفاده کرد. همچنین ستاد توسعه زیست فناوری موظف است پاسخگوی بخش اقتصاد دانش بنیان باشد و برای این امر اعتباراتی در نظر گرفته می شود.

وی افزود: مباحث اقتصاد دانش بنیان در حوزه ی زیست فناوری را ستاد مشخص می کند، در ابتدا اولویت ها مشخص می شوند و با در نظر گرفتن اولویت ها، کار پیش می رود که برای امسال نیز تعیین شده است. همچنین ستاد موظف است هر شش ماه، میزان فروش و نیز صادرات محصولات در حوزه ی زیست فناوری، همچنین سهم شرکت ها از بازار را گزارش بدهد.

دکتر قانعی گفت: در حقیقت، یکی از اهدافی که برای ستاد مصوب شده، به دست آوردن سه درصد بازار توسط محصولات زیست فناوری است.

وی در ادامه افزود: فرق ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این است که ستاد توسعه زیست فناوری، فقط توسعه ی زیست فناوری را با هدف تحقق اقتصاد دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری میکند. بنابراین مباحث مربوط به تحقیقات پایه و سایر موارد، متولیان خود را دارد و موضوع ستاد توسعه زیست فناوری نمی باشد. به عنوان مثال این که یک جلبک بتواند به عنوان خوراک مورد استفاده قرار بگیرد، در حوزه ی زیست فناوری قرار دارد و توسعه ی آن، موضوع فعالیت ستاد است. به طور کلی، توسعه ی موضوعات حوزه ی زیست فناوری را ستاد حمایت می کند، اما صنعتی شدن این موضوعات، بر عهده ی نهادهایی است که وام ها و تسهیلاتی را برای توسعه صنعتی اختصاص می دهند.

 

شرکت تحقیقات و تولید مواد بیولوژیک پسوک، در سال 1373 به منظور تولید واکسن ها و مواد بیولوژیک مورد مصرف در دامپزشکی ایجاد و شروع به کار نمود.در این مدت علاوه بر تولید محصولات بیولوژیک به منظور رفع نیازهای کشور و ایجاد خود کفایی نو آوری را در سرلوحه اهداف خود قرار داده است.پس از موفقیت در تولید و عرضه واکسن های نیوپاسل 101،فلوپاسول و نیوپاسول 102، جهت پیشگیری و کنترل دو بیماری مهم صنعت طیور یعنی نیوکاسل و آنفلوآنزا و واکسن جدید سه گانه ای بنام نیوپاسول 103 را برای اولین بار در کشور تولید نموده است.در کنار این محصولات باید به تولید آنتی ژنهای پسوفلو و پسوکاسل که جهت انجام آزمایشات تشخیصی بیماری های آنفلوآنزا و نیوکاسل به کار می روند نیز اشاره نمود.

این موسسه علاوه بر ادامه روند رو به توسعه تحقیقات و تولیدات خود در زمینه تولید واکسنهای مورد نیاز صنعت طیور، نسبت به تولید واکسن های مورد نیاز صنایع دامپروری نیز بی توجه نبوده و برای مثال می توان از ساخت واکسن تیلریوز گاوی اسم برد. این شرکت درصدد فراهم کردن تمام امکانات جهت تولید واکسن استراتژیک تب برفکی می باشد.

 

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Zhoi