آنزیم های جدید،ارمغان دهکده های میکروبی برای تولید سوخت زیستی

باکتری‌ها، این موجودات دوست داشتنی ریز، قادرند تا در شرایط مختلف رفتارهای متفاوتی از خود نشان دهند. پارادایم فکری حاضر در زیست فناوری، کشت خالص میکروارگانیسم هاست

باکتری‌ها، این موجودات دوست داشتنی ریز، قادرند تا در شرایط مختلف رفتارهای متفاوتی از خود نشان دهند. پارادایم فکری حاضر در زیست فناوری، کشت خالص میکروارگانیسم هاست.اما این سکه روی دیگری هم دارد. رفتار اجتماعی گروه‌های باکتریایی. این موجودات در مواقعی که درونیک گروه میکروبی هستند، رفتارهای متفاوتی نسبت به حالت کشت خالص خود نشان می‌دهند. در مطالعه‌ای در دپارتمان انرژی‌های زیستی برکلی، جمعیت‌های میکروبی‌ای مورد بررسی قرار گرفتند که قادر به تولید سلولازهایی جدید با ویژگی‌های خاص بودند.

مرحله‌ی اول تولید سوخت‌های زیستی از سلولز، استفاده از سلولاز برای شکستن سلولز به قندهای ساده‌تر است. طبق این مطالعه که بر روی میکروبیوم کمپوست شهری انجام شد محققان توانستند سلولازهایی را بدست آورند که پیش از این از باکتری‌هایی که کشت انفرادی می شدند بدست نیامده بود.بررسی‌های متاژنومیک آشکار کرد که ۷۰ درصد فعالیت آنزیمی مربوط به سلولازهایی به شکل کمپلکس‌های پروتئین-کروبوهیدراتی است که در دمای ۸۰ درجه قادر به شکستن سلولز به گلوکز بودند.

این اتفاق پنجره‌ی جدیدی را به روی محققان باز کرد؛جستجوی آنزیم‌های جدیدی که فقط درون جمعیت‌های میکروبی تولید می‌شوند.یکی از ویژگی‌های منحصر بفرد این کمپلکس‌های آنزیمی، پایداری بیشتر بود که آنها را برای استفاده در تولید سوخت های زیستی بیشتر مورد توجه و علاقه قرار می‌دهد.

پایداری این آنزیم‌ها به اندازه ایست که حتی پس از کاهش فراوانی جمعیت باکتریایی، باقی مانده و به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

محققانبراین باورند که این “پایداری”یک مزیت و برتری کلیدی بر سایر سلولازهایی است که با سرعت بیشتر، فرآیند شکستن و تجزیهی سلولز را انجام می‌دهند. این خبر در تاریخ 14 نوامبر 2017 در وبسایت ScienceDailyمنتشر شده است.

منبع:مجله الکترونیکی زیست فن

 

 

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZXRg