با حضور دبیر ستاد توسعه زیست فناوری برگزار گردید

چهارمین کنگره بین‌المللی دانشجویی بیوتکنولوژی

چهارمین کنگره بین‌المللی دانشجویی بیوتکنولوژی ۶ تا ۸ اسفند ۱۳۹۷ در دانشگاه تهران برگزار گردید. دکتر قانعی در این کنگره با اشاره به برنامه های ستاد توسعه زیست فناوری تاکید کرد: در حال حاضر 500 شرکت دانش بنیان در حوزه زیستی در کشور فعال است.

 

 

 

 

به گزارش روابط عمومی ستاد توسعه زیست فناوری، چهارمین کنگره بین‌المللی دانشجویی بیوتکنولوژی ۶ تا ۸ اسفند ۱۳۹۷ در دانشگاه تهران برگزار گردید.
معرفی ظرفیت‌های متعدد رشته بیوتکنولوژی در جهت پیشرفت و توسعه کشور، ایجاد فضای مناسب برای تعامل، هم‌اندیشی و هم‌افزایی فعالان در گرایش‌های مختلف بیوتکنولوژی، مرور دستاوردها و پیشرفت‌های صورت گرفته در سطح ملی و بین‌المللی، تسهیل تعامل صنعت با دانشجویان و استادان با دعوت از شرکت‌های موفق و استارت‌آپ‌های فعال و کمک به شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد فرصت برای صاحبان ایده و اختراعات از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
دعوت از استادان برجسته و متخصص و بهره‌مندی از تجربه آنها، ایجاد انگیزه در مخاطبان به منظور سرمایه‌گذاری در حوزه بیوتکنولوژی، حرکت در راستای خودکفایی کشور و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، بهبود روابط و افزایش تبادلات علمی در میان محققان داخلی و خارجی این حوزه، معرفی جایگاه ایران در حوزه بیوتکنولوژی در سطح بین‌الملل و برگزاری کارگاه، بازدید و نشست‌های علمی به منظور تقویت توان علمی و گسترش دیدگاه دانشجویان از جمله برنامه‌های این کنگره بین‌المللی بوده است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در این کنگره تاکید کرد: امروز دیگر در دنیا اقتصاد نفتی مفهومی ندارد و معنای آن عقب ماندگی یک ملت است. ما باید با اقتصاد دانش بنیان ثروت را به کشور بیاوریم تا از وابستگی به نفت نجات پیدا کنیم.

وی رشد علمی کشور در حوزه داروهای زیستی را قابل توجه توصیف کرد و گفت: کسی تصور نمی کرد ایران که روزی یک کشور وارد کننده بود، اکنون به یک صادرکننده داروی زیستی شود و در 17 کشور فروش داشته باشد.
دبیر ستاد ویژه توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صرفه جویی ارزی ناشی از تولید این داروها در کشور را حدود یک میلیارد دلار در سال برآورد کرد و افزود: اکنون داروهای زیستی در صدر داروهای وارداتی به کشور قرار دارند و برنامه ما این است که تا سه سال آینده همین میزان واردات هم با تولید داخل تامین شود.
قانعی گفت: وقتی از یک محصول صحبت می کنیم یعنی دانش مربوط به آن نیز در کشور شکل گرفته است و وقتی از دانش صحبت می کنیم یعنی نیروی انسانی دانشمند را در کشور در اختیار داریم.


وی یادآور شد: در سندی که برای زیست فناوری تهیه شد، قرار بر این بود که در سال 1404 خورشیدی 15 هزار نیروی فارغ التحصیل زیست فناوری داشته باشیم در حالی که اکنون همین میزان نیروی متخصص را در اختیار داریم ضمن آنکه از لحاظ رتبه علمی در دنیا رتبه 13 قرار گرفته ایم.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۵۰ شرکت دانش‌بنیان محدوده دانشگاه شریف قرار دارند. ازاین‌رو می‌توان این محیط را محیط نوآوری در محدوده دانشگاه شریف دانست؛ این می‌تواند بستر جدی برای تمام شرکت‌های اطراف این دانشگاه محسوب شود.

او افزود: ایستگاه نوآوری شریف ۴۰ هزار متر فضا برای استقرار استارت‌آپ‌ها و شرکت‌ها است تا بتوانند در مسیر فناوری حرکت کنند.


قانعی افزود: در حال حاضر از لحاظ پیچیدگی داروهای زیستی چند دارو هستند که در قله دانش زیستی کشورمان قرار دارند که در ایران تولید شده است و پیش از ما تنها یک کشور آنها را تولید کرده بود و ایران دومین کشور تولیدکننده به شمار می رود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری کیفیت داروهای تولیدی در ایران را برابر با نمونه مشابه خارجی آن دانست و گفت: برای مثال می توان به داروی فاکتور 7 و 8 که توسط شرکت دانمارکی تولید می شد، اشاره کرد که اکنون ایران دومین کشور تولید کننده است و شاید در کشورهای دیگر تازه تولید در این زمینه را آغاز کرده باشند.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین گفت: وقتی می خواهیم محصولات و داروهای زیستی تولید کنیم نیاز به تجهیزات تولید آن داریم که پس از برجام نه تنها این تجهیزات همچنان در فهرست تحریم های آمریکا قرار داشت بلکه پس از خروج این کشور از برجام، روند تامین تجهیزات سخت تر نیز شد.
قانعی در عین حال افزود: با توجه به پیشرفت هایی که کشور داشته، خوشبختانه توانستیم تجهیزات مورد نیاز را نیز خود بسازیم البته هنوز بخشی از آنها باید از خارج از کشور وارد شود.


وی تاکید کرد: ایران در حالی با وجود تحریم ها از نظر پیشرفت فناوری های زیستی و ارزش اقتصادی ناشی از آن رشد مناسبی داشته که بسیاری از کشورها با وجود برخورداری از همه امکانات و حتی نزدیکی با آمریکا هنوز نتوانسته اند پیشرفت کنند.
قانعی افزود: اگر دولتی بخواهد جلوی یک میلیارد دلار واردات را بگیرد حداقل باید یک میلیارد دلار هزینه کند؛ در صورتی که در هیچکدام از بودجه های سالیانه کشور و برنامه ها چنین حمایتی از دولت ها را از علوم زیستی در چنین سطحی نمی بینیم و می توان گفت که پیشرفت کشورمان در عین عرصه ها بیش از هر چیز به همت دانشمندان ایرانی و تلاش شرکت ها که خصوصی هستند، بستگی داشته است.
وی بیان کرد: اکنون 500 شرکت دانش بنیان در حوزه زیستی در کشور فعال است
 

وی بیان کرد: حوزه دیگر در زیست فناوری کشاورزی، مهارگرهای زیستی هستند؛ اینها یک میکروارگانیسم ها و ریز واره هایی هستند که به جای سم شیمیایی استفاده می شوند که ضمن مهار آفت آسیبی به محصول نمیزنند.
قانعی همچنین از کشت بافت به عنوان دانش دیگری یاد کرد که ایران توانسته است بهترین محصول را بر اساس دانش کشت بافت رشد بدهد.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در پایان تاکید کرد: قرن حاضر قرن زیست فناوری است و کشورهایی می توانند در آینده سربلند باشند که در این تکنولوژی حرفی برای گفتن داشته باشند.

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZKp1