هفتمین همایش “ روز زیست فناوری”
هفتمین همایش “ روز زیست فناوری” صبح امروز، ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲ در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. در این رویداد که به مناسبت روز ملی زیست فناوری برگزار شد، محمدحسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری پیرامون موضوع رسالتهای این ستاد سخنرانی کرد.
هفتمین همایش “ روز زیست فناوری” صبح امروز، ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲ در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
در این رویداد که به مناسبت روز ملی زیست فناوری برگزار شد، محمدحسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری پیرامون موضوع رسالتهای این ستاد سخنرانی کرد.
دکتر متالهی با اشاره به جمله مقام معظم رهبری که فرمدند: "امروز در دل یک پیچ تاریخی مهم حرکت میکنیم؛ دنیا در حال تغییرات بزرگ و اساسی است که باید به این تغییرات مسلط باشید." گفت:
رسالت ستاد توسعه زیست فناوری هم افزا کردن منابع کشور و هدایت آنها به سمت پیشرفت است. سوال اولی که مطرح میشود این است که نسبت تحولات جهانی با نظام زیست فناوری چیست و زیست فناوری چه تاثیری بر اعتلافهای آینده و تحولات نظام جهانی دارد؟
زمانی که از موضوع استارپ آپ ، تجاری سازی و شتابدهنده صحبت میشود همواره با این عبارات کلمه نوآوری همراه است و این کلمه گسترهای را از ایده تا بازار شامل میشود.
سوال دوم این است که چقدر ایدههای نوآورانه به سمت صنعت و بازار هدایت میشود؟
در نشستهای حوزه زیست فناوری وقتی ایده ای مطرح میشود غالبا در سطح ایده باقی میماند و وقتی صحبت از بازار میشود تلاش ها به سمت تولید دارویی با بیشترین سهم ارزش بازار میرود. بهمین جهت ایدههای نوآورانه جدید با درصد زیادی به بازار نمیرسند.
ایشان در ادامه گفت: ریشه عدم ورود ایدههای نوآورانه به صنعت، در سه موضوع فنی، اقتصادی و ر گولاتوری(تنظیمی) خلاصه میشود. ما ظرفیت نخبگانی بالایی داریم و از طرفی بخاطر همراه نبودن نهادهای تنظیمی و اقتصاد تورمی، فضایی بوجود آمده که غالب فعالیتهای پژوهشی ارزشمند در این حوزه ابتر میماند. پس بیاییم آموزش و پژوهش را به سمتی که نیاز صنعت است سوق دهیم.
دکتر متالهی با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه و صنعت گفت:
اصولا دانشگاه به سمت نوآوری در حال حرکت است و به سمت صنعت و بازار نمیرود. ما در بخث ظرفیتهای انسانی و نخبگی حتی از کشورهایی مثل کوبا و روسیه خیلی جلوتر هستیم و این را در دوران کرونا با وجود چالش های فنی و رگولاتوری و اقتصادی که وجود داشت در طراحی و ساخت واکسن مشاهده کردیم. پس اگر ظرفیت نخبگانی ما در مسیر درست استفاده شود، در سال های آتی در تحولات جهانی، ما در گوشه رینگ نخواهیم بود و در این اعتلافها که وابسته به قدرت و اقتدار علم و فناوری است حضور ما بسیار محوریت خواهد داشت. پس ما برای این مهم باید برنامه ریزی کنیم و در کنار صنعت بایستیم و برای توسعه صادرات و افزایش بازارهای فروش تلاش کنیم. ما باید دانشگاه را به سمت صنعت ببریم و دانشگاه به عنوان متولی نوآوری باید به این فکر کند که در پنج سال آینده چه تکنیک و فناوری راهبردی در کشور وجود ندارد که از امروز به پشتیبانی از صنعت به فکر ایجاد آن باشیم.
به عبارتی دانشگاه دو بخش خواهد شد:
اول اینکه همراه با صنعت حرکت کند و دوم بستر فناوری ای که در آینده پاشنه آشیل کشور شود.
دکتر متالهی در پایان ضمن ابراز امیدواری از آینده زیستفناوری گفت:
ما اینجا هستیم تا از شما حمایت کنیم برای پیشرفت زیست فناوری. اگرچه شاید در ظاهر ستاد توسعه زیست فناوری در راس این موضوع دیده میشود اما تاثیرگذار ترین اعضای این اکوسیستم نخبگان کشور ما هستند و امیدواریم با تلاش و همت شما عزیزان آینده خوبی را برای زیست فناوری رقم بزنیم.
ارسال به دوستان