بیوتکنولوژی یکی از پنج فناوری مهم در دنیا
سید محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس و دکتری نانوبیوتکنولوژی دانشگاه شریف در آیین استقبال از دانشجویان نوورود بیوتکنولوژی: بیوتکنولوژی یکی از پنج فناوری مهم در دنیا محسوب می شود.
به گزارش روابط عمومی ستاد توسعه زیست فناوری، سید محسن دهنوی در آیین استقبال از دانشجویان نوورود بیوتکنولوژی گفت: در حال حاضر بیوتکنولوژی یا همان زیست فناوری یکی از پنج فناوری مهم در دنیا محسوب می شود به طوری که اندازه بازار جهانی داروهای زیست فناوری نزدیک به ۴۰۰ میلیارد دلار می باشد و پیش بینی می شود که با فرض عدم ایجاد جهش های جدی، این میزان تا سال ۲۰۳۰ به ۸۵۰ میلیارد دلار برسد.
وی ادامه داد: امروز اگر داروهای بیوتکنولوژی در داخل کشور تولید نمی شد باید به میزان ۲ میلیارد دلار در این بخش واردات انجام می دادیم.
وی افزود: هوش مصنوعی نیز با طی مسیر پیشرفت خود در کشور وارد حوزه بیوتکنولوژی خواهد شد و از جمله بخش های قابل انتظار می توان به طراحی دارو با هوش مصنوعی، تحلیل داده های بزرگ در زمان کوتاه و ... اشاره کرد.
دهنوی ابراز داشت: بازار مربوط به خدمات تشخیصی از جمله کیت های تشخیصی نیز بسیار وسیع می باشد به طوری که موردی مانند غربالگری افراد بالای ۴۵ سال در سرطان پستان منجر به صرفه جویی به میزان ۱۰۰۰ میلیارد دلار می شود یا در حوزه واکسن، تکنولوژی های جدید در حال توسعه یا بهره برداری گسترده هستند.
وی اضافه کرد: علم بیوتکنولوژی فقط در ارتباط با حوزه پزشکی نیست و در حال حاضر بخش قابل توجهی از نیازها مربوط به بخش هایی مانند غذا و امنیت غذایی، کشاورزی، محیط زیست و ... است که می توانند به کاهش واردات و افزایش کنترل ها و سود کمک کنند.
ایشان در پایان گفت: با توجه به این مسائل و زمینه هایی که برای فعالیت وجود دارد، دانشجویان باید خودشان به فکر آینده باشند و با آموزش ادبیات بازار کار و مهارت های لازم برای رسیدن به دستاورد تلاش کنند.
ارسال به دوستان