اختتامیه هفتمین دوره کارسوق ملی مهندسی ژنتیک

به گزارش‌ روابط عمومی ستاد توسعه زیست فناوری، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در اختتامیه هفتمین کارسوق ملی مهندسی ژنتیک با بیان اینکه ما باید به دنبال اکتساب دغدغه‌مندی کشور و تقویت انگیزه درونی باشیم، گفت: از ویژگی‌های برجسته این رویداد این است که دانش‌آموزان، به مسائل و نیازهای شهر خود با ظرفیت‌ها و امکانات بومی فکر کرده و آن‌ها را حل کرده‌اند.
دکتر محمد حسین متالهی در مراسم اختتامیه هفتمین کارسوق ملی مهندسی ژنتیک و اولین کارسوق طراحی دارو عنوان کرد: من افتخار میکنم که سمپادی هستم و شرکت در جمع افراد سمپادی و یک مراسم سمپادی و خلاقانه، بسیار شیرین است. حضور در جمع برگزیدگان بیش از 20 هزار استعداد که دغدغه‌مند پیشرفت کشور و رشد علمی خود برای حل مسائل کشوری هستند و پس از یک رقابت سخت در مرحله اول، به آموزش و رقابت دوباره پرداختند و اکنون برگزیدگان اینجا در کنار هم جمع شده‌اند، شیرینی این داستان را مضاعف می‌کند.
وی در ادامه گفت: من با بیان خاطراتی از دورانی که خود دانش‌آموز بوده‌ام، دو نکته بسیار مهم را مطرح خواهم کرد. نکته اول راجع به اهمیت واقع‌گرایی و درک بزرگ‌تر بودن و پیچیده‌تر بودن مسائل و نکته دوم بحث خودانگیختگی و انگیزه‌های درونی در جهت ارتقای آینده کشور است.
متالهی افزود: من در دوران دانش‌آموزی معتقد بودم که باید قواعد و قوانین آموزشی را تغییر داد اما بعد با مسائلی که در طی دوران مدرسه پیش آمد، متوجه شدم که چقدر اجرایی کردن این ایده و تغییر چارچوب‌ها،‌ در عمل سخت و دشوار و با مشکلات زیادی روبرو است.
وی با بیان اینکه از مسائلی که در این رویداد جای بهبود داشت، تقویت این واقع‌گرایی بود اضافه کرد: تعامل با جامعه و دنیای واقعی، ساده نیست و چالش‌ها در عمل و اجرایی کردن است که بروز می‌کنند. اگر هر انسانی یک بار مدیر شود و بدون فرافکنی و انداختن مشکلات روی دوش دیگران، اشکالات خود و کار را پیدا کند، خیلی راحت‌تر می‌تواند بقیه افراد را درک کند و متوجه خواهد شد که دنیای واقعی چقدر پیچیده‌تر و مسائل آن بزرگ‌تر است. بنابراین بحث واقع‌گرایی و درک پیچیده بودن مسائل دنیای بیرون بسیار دارای اهمیت است.
به گفته متالهی داشتن ژن خوب برای حل مسائل کافی نیست. با داشتن ژن و کمی تلاش می‌توان در کار موفق بود اما بهتر است به‌دنبال ارتقای مسائل، با کمک گرفتن از تجربیات دیگران باشیم. اگر به مسئله‌ای فکر کردیم و به یک راه حل منطقی رسیدیم، از افرادی که در مرحله اجرایی با آن مسئله روبرو هستند، کمک بگیریم تا ایده‌های جدید در دنیای واقعی را کشف کنیم و درک کنیم که مسیر واقعی دشوارتر است. این‌گونه می‌توانیم مسیر فکری خودمان را با ترکیب با دنیای واقعی، بهتر پی بگیریم و آن را با راه‌حل‌های مختلف، به انتها برسانیم.
 
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با طرح کردن یک مسئله غیر خلاقانه و پرسش در مورد راه‌حل آن اظهار کرد: اگر در مسئله غیر خلاقانه‌ای بحث منفعت وجود داشته باشد، ذهن فضایی برای پیدا کردن ایده‌های غیربدیهی ندارد و خلاقیت از بین خواهد رفت، چرا که این منفعت است که به عنوان یک انگیزه بیرونی ما را رو به جلو هل می‌دهد. اما در مسائلی که نیازمند خلاقیت است حتی اگر منفعتی نباشد، انگیزه درونی سبب حرکت رو به جلوی ما خواهد بود.
وی اضافه کرد: توصیه من به شما این است که بخشی از زندگی را صرف پیگیری دغدغه‌ها و انگیزه‌های درونی کنید. بسیار خوشبختی بزرگی است که شغل و کار هر شخصی ناظر بر دغدغه‌های درونی او باشد اما حتی اگر اینطور هم نبود، گوشه‌ای از زندگی را وقف کاری کنید که منفعتی در انجام آن نیست. این گفته‌ی من به معنای بد بودن منفعت نیست، صحبت من این است که اجازه دهید انگیزه درونی نیروی محرکه شما باشد. با انگیزه درونی می‌توان فهمید که چه چیزی ما را خوشحال و چه چیزی ما را ناراحت می‌کند.
متالهی با بیان اینکه واقع گرایی و تاثیرگذاری کار آدم‌های بزرگ است و آدم‌های بزرگ با اتفاقات بزرگ خوشحال و با اتفاقات بزرگ ناراحت می‌شوند، تصریح کرد: ما باید با تمرین اینکه چه مسائلی سبب ناراحتی و خوشحالی ما هستند و مقایسه آن با دغدغه‌های آدم‌های بزرگ، این مسئله را در خود ارتقا دهیم.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در پایان خطاب به برگزیدگان مراسم اظهار کرد: رسیدن به ایده درست کار سخت اول است اما حل کردن و اجرایی کردن آن‌ها در دنیا واقعی قطعا سخت‌تر خواهد بود چرا که با چالش‌های زیادی در بستر منافع، رقبا و مشکلات اجرایی مختلف روبرو خواهد شد. تلاش کنید که با خودانگیختگی، انگیزه‌های درونی و با بزرگ کردن قلب‌های خود، آینده‌‌ی کشور رو بسازید.
 
کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Z4Py