دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی در کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در سلامت و پزشکی گفت: کاهش هزینهها به خصوص در بیماریهای مزمن مهم ترین سرفصل نظام سلامت در بحث هوشمصنوعی و سلامت باید باشد.
به گزارش روابط عمومی ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری های پزشکی، دکتر قانعی در کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در سلامت و پزشکی طی سخنانی گفت: جمع بندی مجامع علمی دنیا نشان میدهد که ورود هوش مصنوعی به حوزه سلامت بسیار کمککننده است اما لازمه این امر داشتن یک نقشه راه است چراکه گاها در پیشبرد و پیادهسازی هوشمندسازی سلامت به رویکردهای ناهمگون مبتلا میشویم؛ بدین معنا که به یک حوزه توجه ویژه کرده و از دیگر حوزهها غفلت میکنیم.
وی ادامه داد: جذابیت اقتصاد یک بخش، نباید ما را به یک مسیرنامتوازن بکشاند، چگونگی دز داروها، بسیار در پزشکی اهمیت دارد اما از اقتصاد کوچکی برخوردار است. از طرفی دستیارپزشکی اقتصاد بزرگی دارد و طبیعا اقبال به آن بیشتر است.
به گفته او، بعضی از تکنولوژیهای وارداتی تاثیر بسیار پایین ولی سهم اقتصاد بالایی دارند؛ مثلا چندین گزارش داریم که بعضی از داروهای ضدسرطان سهم اقتصادی بزرگی دارند ولی تاثیرشان بر درمان سرطان بسیار پایین است. بنابراین، در سلامت نباید حوزه رها شدهای داشتهباشیم.
قانعی با بیان اینکه خود باید زمین بازی هوشمندسازی سلامت را طراحیکرده و در این طرح به همه بخشها توجه کنیم، تصریح کرد: این مهم زمانی رخ میدهد که در خلق شرکتها هم دخیل باشیم و نه اینکه به شکل انفعالی تنها به جذب شرکتها بسنده کنیم .
دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی همچنین خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری پیگیری میشود، اتصال چرخدندههای مختلف نظام سلامت است تا طی آن، سلامت کل جامعه تامین شود.
وی ادامه داد: در کشور زیرساختهایی ایجادشده و ما در معاونت علمی میکوشیم تا برنامه هوشمندسازی سلامت را در همکاری بین دو ستاد سلامت و اقتصاد دیجیتال توامان پیش ببریم تا بتوانیم در این حوزه موفق ظاهرشویم اینکه زمین بازی را چطور تعریف کنیم که هم خیریه ها هم سرمایه بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه دیجیتال هلث و هوش مصنوعی ورودکنند، اهمیت دارد.
قانعی در بخش دیگری از صحبتهای خود بر سهم شرکتهای دانشبنیان فعال در بخش سلامت و هوش مصنوعی متمرکز شد و گفت: سهم کسانی که در هوش مصنوعی و سلامت کار می کنند، سهم بالایی نیست و این نشان میدهد که ما نکاشتیم تا الان درو کرده و از آن اقتصاد خلقکنیم. لذا تقسیم کار ما به شکلی است که در بنیاد علم یا صندوق حمایت از پژوهشگران بتوانیم این بحث دیجیتال هلث و هوش مصنوعی را به عنوان اولویت اعلام کرده و از پژوهشگران فعال در این حوزهها حمایت کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر، دانشگاه علوم پزشکی ایران با برگزاری کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در سلامت و پزشکی یک مدل هم افزایی را شکل دادهاست. ضمن تشکر از آنها در معاونت علمی اعلام آمادگی می کنیم که در پیشبرد بحث هوشمندسازی سلامت با آنها همکاری کنیم.
قانعی با بیان اینکه ما چیزی حدود ۷۰۰ همت در حوزه سلامت هزینه می کنیم، خاطرنشان کرد: آمار نشان میدهد کشورهایی که از اقتصاد دیجیتال به خوبی استفاده کردند، چهل درصد در هزینه هایشان صرفه جویی داشتند. از این رو، اولین گام ما در تعریف AI و دیجیتال هلث در حوزه سلامت این است که از بیمه سلامت حداقل بیست درصد هزینه کسر کنیم تا از ۷۰۰ همت در گردش به ۵۰۰ همت برسیم.
وی در این راستا به تجربه هوشمندسازی دو حوزه پرهزینه سرطان پستان و ریه اشاره کرد و گفت: در این طرح، استان قم را به عنوان پایلوت انتخابشد و در این استان، ماموگرافی را با پیوست هوش مصنوعی پیش بردیم، طی آن هزینهها به یک پنجم رسید و هشتاد درصد فقط در ارجاعات ماموگرافی و نتیجه ها save شد! این نشان میدهد که هدف گذاری اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اول باید saving منابع باشد.
به گفته دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی، کاهش هزینهها به خصوص در بیماریهای مزمن مهم ترین سرفصل نظام سلامت در بحث هوشمصنوعی و سلامت باید باشد.
وی در پایان کوشید تا تعریفی از نسبت هوش مصنوعی و سلامت هم ارائه کند و در این زمینه گفت: در بحث هوش مصنوعی و سلامت مقصود آن جنس از فناوری است که سلامت را افزایش و هزینه ها را کاهش دهد هر چیزی با این تعریف هماهنگی نداشته باشد، در حوزه سلامت نتیجهبخش نخواهدبود.
ارسال به دوستان