پایاتئین، استارت آپ پیشگام در مسیر دستیابی به امنیت غذایی پایدار

استارت آپ پایاتئین با حمایت شتابدهنده دانش بنیان زیست فناوری بن دالب، با هدف اعطلای سطح امنیت غذایی، کاهش خروج ارز از کشور و ارزان سازی تولید فرآورده‌های پروتئینی، با بهره مندی از متخصصان داخلی در حوزه‌های بیوتکنولوژی، صنایع غذایی و فیتوشیمی و موازی با دانش روز دنیا موفق به دست‌یابی به دانش فنی و تولید نیمه صنعتی 4 گروه ایزوله ی پروتئین گیاهی با درصد خلوص 90درصد شده است.

امنیت غذایی زیر بنای امنیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور است، به طوری که از منظر ارزش های بنیادین به عنوان یکی از مهمترین حقوق فرد و جامعه محسوب می شود. با این نگاه، حقوق نسل های آینده از طریق حفاظت از منابع پایه تولید و بهره برداری پایدار از این منابع مدنظر قرار می گیرد.

امروزه غذا کارکردی سیاسی امنیتی را در قالبی نوین برعهده دارد و نظم نوین جهانی و استیلای حاکمیتی، از نقش غذا به عنوان بازیگری مهم در عرصه جهانی بهره می گیرد. امنیت غذایی زمانی به دست می آید که همه مردم همواره به غذای کافی، سالم، مغذی و حلال دسترسی فیزیکی و اقتصادی داشته باشند و این غذا نیازهای فرد برای یک زندگی سالم و فعال را فراهم سازد.

ارکان اصلی امنیت غذایی شامل زنجیره به هم پیوسته ای از «فراهمی غذا»، «دسترسی به غذا»، «مصرف و سلامت غذا» و« ثبات و پایداری» است.این جملات که بخشی از سند ملی و دانش بنیان امنیت غذایی پایدار هستند اهمیت پرداختن به حوزه امنیت غذایی را بیش از پیش نمایان می کند.

در همین راستا استارت آپ پایاتئین با حمایت شتابدهنده دانش بنیان زیست فناوری بن دالب، با هدف اعطلای سطح امنیت غذایی، کاهش خروج ارز از کشور و ارزان سازی تولید فرآورده‌های پروتئینی، با بهره مندی از متخصصان داخلی در حوزه‌های بیوتکنولوژی، صنایع غذایی و فیتوشیمی و موازی با دانش روز دنیا موفق به دست‌یابی به دانش فنی و تولید نیمه صنعتی 4 گروه ایزوله ی پروتئین گیاهی با درصد خلوص 90درصد شده است.

این ایزوله های پروتئین از مواد اولیه ضروری در صنایع غذایی و تولید فرآورده های گوشتی هستند که  تا کنون با اتکا به واردات تامین شده و تولید کننده صنعتی در داخل کشور ندارند. همچنین محققان جوان این تیم با عنایت به راهبردها و اقدامات ملی مرتبط با رکن «فراهمی غذا» در سند ملی و دانش بنیان امنیت غذایی پایدار  و تاکید این سند ملی بر تولید جایگزین های پروتئینی  و با رسالت ارتقای سطح سلامت جامعه و  بهره‌مندی احاد مردم از منابع غنی و مقرون به صرفه پروتئین، پس از طی مسیر بلوغ دو ساله خود به فناوری تولید گوشت گیاهی بافت دار با ضریب شباهت بالای 80 به گوشت حیوانی دست پیدا کرده است.

این گوشت گیاهی که در فاز نیمه صنعتی و به عنوان اولین محصول های خود در سه قالب گوشت تکه ای بافت دار، گوشت چرخ شده و برگر ارائه می شود علاوه بر قیمت کمتر  با بهره مندی از پروفایل کامل اسید امینه های ضروری و نداشتن مواد غیر سودمند همچون کلسترول در قیاس با گوشت حیوانی می تواند جایگزین و مکمل مناسبی برای گوشت های حیوانی باشد.

استارت آپ پایاتئین که این روزها در مرحله تست محصولات خود در انواع غذاها و توسط آشپز های به نام ایرانی است، در آستانه دریافت مجوزهای لازم و آمده پذیرش فاز دوم سرمایه گذاری برای تولید صنعتی و ورود به بازار است.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZXzu