رتبه نخست اصفهان در تولید محصولات کشت بافتی

استان اصفهان با تولید بیش از ۱۳ میلیون اصله نهال، درختچه زینتی و گیاه آپارتمانی، دارویی و آبزی در حوزه باغبانی درکشور رتبه برتر را داراست.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه در چند دهه اخیر روش کشت بافت، ابزاری کارآمد برای تکثیر، تولید و اصلاح گیاهان در شرایط کنترل شده درون شیشه‌ای در مراکز تحقیقاتی دنیا به کار گرفته شده گفت: شرکتی دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نخستین واحد تولید نهال کشت بافتی در استان بود که به صورت تجاری اقدام به تولید و تکثیر پایه‌های رویشی کرده است.


احمدرضا رئیس زاده افزود: این شرکت سال ۱۳۸۷ با انتقال شیوه تکثیر انبوه پایه‌های سیب مالینگ مرتون با استفاده از فنآوری کشت بافت از  طریق پژوهشکده بیوتکنولوژی موفق به تولید تجاری پایه‌های رویشی ۱۰۶ و ۱۱۱ میلی متر شد.
وی گفت: در حال حاضر ۷ واحد کشت بافت دارای مجوز از موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال در استان اصفهان و کشت گیاهان باغی در استان اصفهان در شهر‌های اصفهان، مبارکه، فلاورجان، کاشان و اردستان دایر است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: این استان علاوه بر تولید سالانه ۳۰۰ هزار پایه اصیل و عاری از ویروس همچنین پایه‌های هسته دار و دانه دار، مرجع توزیع انواع گیاهچه‌های کشت بافتی با نشا هسته‌های اولیه و عاری از ویروس به شمار می‌رود و تاکنون بیش از سه هزار گیاهچه، در اختیار واحد‌های کشت بافت سراسر کشور قرار داده است.
رئیس زاده گفت: پرداخت تسهیلات، انتقال دانش فنی و توزیع منابع عاری از ویروس بین واحد‌های کشت بافتی از اقدامات حمایتی این سازمان در زمینه کشت بافت است.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZFLt