تولید ایرانساخت ۵ محصول در حوزه زیست فناوری آغاز شد
خط تولید ۵ محصول زیست فناوری توسط رئیس جمهور و با حضور معاون علمی و فناوری به بهرهبرداری رسید.
این مراسم در شصت و یکمین برنامه افتتاح طرحهای کلان ملی کشور با عنوان «پوشش تدبیر و امید برای جهش تولید» توسط ویدئوکنفرانس انجام شد. ۵ محصول شامل واکسن آنتییرسین، پروبیوتیک تخصصی پیشگیری از سالمونلا، کرم اگزما پروبیوتیک، توکسین بایندر چهار جزئی پروبیوتیک، استارتر لبنی طرحهای ملی هستند که مورد بهرهبرداری قرار میگیرند.
استارتر ماست هم زده و ماست قالبی از محصولات رونمایی شده در این مراسم است. شتابدهنده لاکتوویژن سایکل میزبان استارتآپهای فعالی است که برخی محصولات آنها روانه بازار شده است. یکی از این محصولات استارتر ماست هم زده و ماست قالبی است. استارترهای لبنی ارزبری بالای ۲۰ میلیون دلار دارند و جز موارد استراتژیک صنعت لبنیات محسوب میشوند. متأسفانه با وجود گنجینه غنی و متنوعی از میکروارگانیسمهای مورد استفاده در صنعت غذا که در کشور وجود دارد، استفاده درستی از این ظرفیتها نمیشود و سالیانه عدد قابل توجهی ارز از کشور خارج میشود.
اما در شتابدهنده لاکتوویژن با تکیه بر دانش و تخصص متخصصان این حوزه و با استفاده از گنجینه غنی میکروب بومی منطقه از جمله ماستهای محلی و ترخینه استارتر لبنی مطابق با ذائقه و میل مردم تولید شده است. شتابدهنده لاکتوویژن با استفاده از ظرفیت تولیدی شرکت دانشبنیان قادر به تولید سالیانه ۲ میلیون واحد استارتر لبنی که این حجم از تولید قابلیت تأمین بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور را دارد و میتواند علاوه بر کاهش نیاز به واردات و خودکفایی تأثیر بسیار بالایی در کنترل قیمت لبنیات خواهد داشت. تولید استارتر لبنی با سرمایهگذاری ۲۵ میلیارد تومانی بخش دولتی و ۳۳ میلیارد تومانی بخش خصوصی به نتیجه رسیده است و سالانه از خروج ۲۰ میلیون دلار ارز از کشور پیشگیری میکند.
کاهش تلفات ماهیها با واکسن آنتییرسینیا
واکسن آنتییرسین محصولی است که به افزایش رشد آبزیان، کاهش تلفات ماهیهای مصرفی، بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش ضایعات، پیشگیری و به حداقل رساندن ضررهای مالی در صنعت آبزیپروری منجر میشود و امروز رونمایی شد. این واکسن برای درمان استرپتوکوکوزیس، لاکتوکوکوزیس و وی اچ اس که در مزارع قزلآلای کشور بسیار شایع است کاربرد دارد. همچنین در گونههای مختلفی از جمله ماهیان خاویاری، سی باس، شانک، هامور وکپور ماهیان نیز قابل استفاده است. تولید این واکسن سالیانه ۱۲ میلیون دلار کاهش ارزبری به همراه دارد و با سرمایهگذاری یک میلیارد تومانی بخش دولتی و ۸ میلیارد تومانی بخش خصوصی به ثمر نشسته است.
کرم کنترلکننده اگزما پروبیوتیک
اما دیگر محصول رونمایی شده در این مراسم کرم کنترلکننده اگزما پروبیوتیک محصول دیگری از شرکت دانشبنیان است. این کرم به علت داشتن سویههای مختلف پروبیوتیکی همراه با مواد مؤثرهای چون بیسابولول، روغن کالندولا، ویتامین E، دی پنتونول و غیره به صورت سینرژیسم باعث کاهش التهاب و خارش پوستی همراه افزایش قدرت بازسازی سلولی میشود.
این محصول دارای قدرت آبرسانی قوی به پوست است و با تقویتکنندگی سد دفاعی پوست علاوه بر اینکه مانع از تبخیر آب از لایههای عمیق پوست شده بلکه وجود مواد مؤثره آبرسان باعث آبرسانی قوی به پوست میشود در نتیجه به صورت مؤثری باعث بهبود التهابات ناشی از درمانها و آسیبهای پوستی، خشکیهای شدید پوست را به دنبال دارد. محصولی کاربردی که با سرمایهگذاری ۵ میلیارد تومانی بخش خصوصی تولید شده است و ۴۵ میلیارد تومان صرفهجویی ارزی سالیانه برای کشور به ارمغان میآورد.
تقویت سیستم گوارش دام
یک شرکت دانشبنیان با تکیه بر دانش متخصصان توانسته است محصول توکسین بایندر را تولید کند که در این مراسم رونمایی شد. از مهمترین سمومی که در جیره غذایی دام وجود دارد آلفا توکسین است. این ماده ممکن است باعث کاهش تولید حیوانات (شیر، تخممرغ، گوشت و…)، سرکوب سیستم ایمنی بدن، سرطانزایی و جهشهای ژنتیکی شود. همچنین آفلاتوکسینها میتوانند در شیر، گوشت یا تخممرغ نیز موجود باشند که از خوراکهای آلوده حیوانات به این فراوردهها منتقل میشوند.
اما محصول تولیدی این شرکت با استفاده از دیواره مخمر به جای ماده معدنی و استفاده باکتری اسید لاکتیک علاوه بر جذب آفلاتوکسین باعث تقویت سیستم گوارش دام نیز میشود. ظرفیت تولید شرکت دانشبنیان تک ژن زیست بیش از ۱۷ هزار تن در سال است. این حجم بیش از ۵۰ درصد از نیاز داخل را پوشش خواهد داد که موجب جلوگیری از خروج سالیانه بیش از ۱۰ میلیون دلار ارز از کشور خواهد شد.
پروبیوتیک تخصصی پیشگیری از سالمونلا
محصول دیگر تولیدشده پروبیوتیک تخصصی پیشگیری از سالمونلا است. امروز صنعت پرورش طیور نسبت به گذشته تغییرات زیادی کرده است. محدودیت در استفاده از آنتیبیوتیکها بهعنوان محرک رشد در تغذیه دام و طیور سبب شده که محققان در جستجوی افزودنیهای خوراکی دیگری باشند که عملکرد و سلامت حیوان را تضمین کنند و درعینحال پرورش طیور با صرفه اقتصادی بیشتری همراه باشد. این امر سبب استفاده از آنزیمها، پروبیوتیک ها، پری بیوتیک ها، اسیدهای آلی در خوراک شده است.
پروبیوتیک تخصصی پیشگیری از سالمونلا یکی از این محصولات است که با سرمایهگذاری ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی بخش دولتی و ۵ میلیارد ریالی بخش خصوصی تولید شده و نقشی مؤثر در کاهش ۴۵ میلیارد تومانی ارز از کشور داشته باشد.
ارسال به دوستان