برگزاری نخستین جلسه هم اندیشی گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری

نخستین جلسه هم اندیشی گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری، با حضور دکتر شریف مرادی؛ مدیر گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری، کارشناسان گروه و برخی از متخصصان فعال در این حوزه و با هدف بررسی اقدامات انجام شده و برنامه های آینده برگزار شد.

برگزاری نخستین جلسه هم اندیشی گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری
 
نخستین جلسه هم اندیشی گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری، با حضور دکتر شریف مرادی؛ مدیر گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری، کارشناسان گروه و برخی از متخصصان فعال در این حوزه و با هدف بررسی اقدامات انجام شده و برنامه های آینده برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومی ستاد توسعه زیست فناوری، نخستین جلسه هم اندیشی گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری با حضور دکتر شریف مرادی؛ مدیر گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری، کارشناسان گروه و برخی از متخصصان این حوزه با هدف بررسی اقدامات انجام شده و برنامه های آینده در محل ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
 
دکتر شریف مرادی در ابتدای جلسه به ارائه توضیحاتی در مورد زمینه های عملکردی گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری پرداخت و گفت: مفاد حمایتی گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری در سال های گذشته شامل هشت بخش مختلف از جمله «طرح تحقیقاتی»، «رساله دکتری»، «پایان نامه کارشناسی ارشد»، «مقاله»، «فرصت های مطالعاتی»، «دوره های پسادکتری»، «نشست های تخصصی» و «نخبگان وظیفه» بود و نیز از مهرماه سال جاری مقرر شده است که رساله های دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد تحت عنوان طرح های پژوهشی بررسی و پشتیبانی شوند.
 
وی افزود: حمایت از دوره های پسادکتری با توجه به رویکرد جدید معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، به بنیاد علم ایران محول شده است و دوره های فرصت مطالعاتی نیز در تعامل با مرکز تعاملات پیگیری خواهند شد.
 
وی ادامه داد: اقدامات جدید و در دست انجام گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری شامل مواردی از قبیل فراخوان های دانشجویی، فراخوان های مربوط به طرح های کلان کشور و پژوهانه های مشترک با بنیاد علم ایران است.
 
مدیر گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری، ضمن قدردانی از حضور اساتید و متخصصان دعوت شده اظهار داشت: جلسات هم اندیشی گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری با متخصصان و صاحب نظران حوزه های مختلف زیست فناوری به صورت دوره ای و منظم در ماه های آتی برگزار خواهد شد.
 
در این جلسه متخصصان و اساتید دکتر صادق عظیم زاده جمالکندی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، دکتر ابراهیم زاده؛ عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین، دکتر حسین قنبریان؛ عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و مدیرعامل شرکت آنا سلول طب-آناسل، دکتر سید ابوالقاسم قدمی؛عضو هیئت علمی دانشگاه الزاهرا، دکتر محمد حسین قانیان؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان، دکتر حامد دائمی؛ مدیرعامل شرکت ژرف اندیشان فناور زیست بسپار، دکتر محمد درزی؛عضو هیئت علمی پژوهشگاه معتمد و کارشناسان گروه پژوهش از جمله دکتر عاطیه صفردوست و شراره هدایتی نیز به ارائه نکته نظرات و پیشنهادات خود در زمینه اقدامات انجام شده و برنامه های آینده پرداختند.
 
افزایش حمایت ها از مقالات حوزه زیست فناوری یا طرح هایی که موجب انتشار مقاله در یکی از ۵۰ مجله برتر جهانی می شوند و یا ارائه اعتبار پژوهشی Labsnet به جای مبالغ نقدی از جمله مباحث پیشنهادی مطرح شده توسط اساتید دعوت شده بود.
 
در خصوص دوره های فرصت مطالعاتی، افزایش مبالغ حمایتی، انجام حمایت مالی در قالب دلار، اعطای حمایت در درجه اول به اعضای هیات علمی به علت احتمال بازگشت آن ها به داخل کشور و ارائه دستاوردهایشان و حمایت از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در طول انجام پروژه از سوی اساتید صاحب نظر پیشنهاد شد که در ادامه با توضیح اینکه حمایت های ستاد در این بخش پس از برگشت افراد از دوره و ارائه دستاوردها  اعم از انتقال فناوری، تاسیس شرکت، اشتغال در حوزه های مرتبط  و ... امکان پذیر است، مورد بحث قرار گرفت و همچنین پیشنهاد شد که به جای حمایت از دوره های فرصت مطالعاتی برای خروج محققان ایرانی از کشور، می تواند بازگشت و نگهداشت نخبگان ایرانی به داخل کشور و حمایت از آن ها در قالب پژوهانه های گوناگون مالی و حمایت های غیرمالی مورد توجه قرار گیرد.
 
در مورد دوره های پسادکتری، ایده جدیدی توسط گروه پژوهش مطرح شد که به صورت ارائه ابتدایی طرح توسط متقاضیان (فارغ-التحصیلان مقطع دکترای PhD حوزه زیست پزشکی) در قالب پروپوزال و مستقل از استاد راهنما، ثبت و داوری متعاقب آن در سامانه داوری ستاد و نهایتا تعیین استاد راهنما در صورت تایید بود که مطابق این ایده پس از تایید طرح محقق و تعیین استاد راهنما، حقوق او به طور کامل توسط ستاد پرداخت می شود و با توجه به تصمیم معاونت علمی ریاست جمهوری مبنی بر حمایت از دوره های پسادکتری از طریق بنیاد علم ایران، مقرر شد که در مورد چگونگی اجرای این برنامه و نحوه همکاری با بنیاد علم جلسات متعاقب ستاد با بنیاد برگزار گردد.

در زمینه نشست های تخصصی استانی نیز پیشنهاداتی مطرح شد که مهم ترین آن ها شامل نظارت بر محتوای نشست ها در حین اجرا، برجسته سازی و ارائه دستاوردهای برگزاری نشست ها در خبرگزاری ها و رسانه های مختلف ستاد و انتشار فیلم برگزاری نشست ها در بستر شبکه های اجتماعی بود.
 
پس از این مباحث، اقدام به برگزاری جلسات هم فکری و همکاری مشترک با سایر نهادهای متولی در معاونت علمی و وزارتین علوم و بهداشت برای جلوگیری از موازی کاری نیز پیشنهاد شد و توضیح داده شد؛ به این علت که در مقایسه با کشورهای پیشرفته، مراکز اندکی در داخل کشور برای ارائه پژوهانه (کمک بلاعوض) وجود دارد، اعطای پژوهانه از نهادهای مختلف، به عنوان یک موضوع و محور واحد دارای اولویت و اهمیت، می تواند به نفع پژوهشگران و متقاضیان باشد.
 
اعطای مشوق های غیرمالی علاوه بر حمایت های مالی، حمایت از حضور محققان درکنگره ها و نشست های تخصصی بین المللی، به روزرسانی فرم پروپوزال گروه پژوهش و تهیه یک فرم پیش پروپوزال برای طرح های ارسالی به گروه پژوهش از دیگر موارد پیشنهادی مطرح شده در این جلسه بود.
کلمات کلیدی
//isti.ir/ZwZx