دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تاکید کرد
ایران رتبه دوم آسیا در تولید داروهای بیولوژیک
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، در حاشیه سومین همایش بین المللی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی گفت: اگر به میزان ارزش افزوده شرکتهای دانش بنیان نگاه کنیم، بعد از حوزه خدمات فناوری اطلاعات، اولین حوزه تولیدی که بیشترین ارزش افزوده اقتصادی را در کشور ایجاد کرده، تولید داروهای زیستی است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، در حاشیه سومین همایش بین المللی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی گفت: اگر به میزان ارزش افزوده شرکتهای دانش بنیان نگاه کنیم، بعد از حوزه خدمات فناوری اطلاعات، اولین حوزه تولیدی که بیشترین ارزش افزوده اقتصادی را در کشور ایجاد کرده، تولید داروهای زیستی است.
وی افزود: در تولید داروی بیولوژیک در آسیا دوم هستیم و ۲۲ دارو در این زمینه تولید کردیم که نشان از پیشتازی ایران و دانشمندان زیست فناوری در این حوزه است.
دکتر مصطفی قانعی با اشاره به ارزش افزوده بالای تولید داروهای زیستی در کشور، بیان کرد: ارزش افزوده داروهای زیستی در کشور بسیار بالا است. این موفقیتی است که از یک طرف به واسطه تلاش ۳۰ ساله بخش خصوصی در این صنعت و از طرف دیگر حمایتهای هوشمندانه حاکمیتی به وجود آمده است.
وی به اعمال تحریمها علیه کشور اشاره کرد و گفت: با وجود اعمال تحریمها، کمبود دارو به خصوص زیستی در کشور مشاهده نمیشود که این موضوع، نشان میدهد که ما طی دو سه دهه گذشته تلاشهای بسیار خوبی در این زمینه داشتیم و مردم با خیال راحت از آنها استفاده میکنند.
قانعی به کاربردهای زیست فناوری اشاره کرد و افزود: استفاده از سلول برای تولید دارو، بهبود محصولات، تولید واکسن و کیتهای تشخیصی، انواع تشخیصها در زمینه بیماری ژنتیکی، تشخیص و درمان سرطانها و در محیط زیست هم رفع آلودگی لکههای نفتی، آلودگی پسماندها، تولید بنزین بدون نفت یا سوختهای غیر فسیلی از جمله کاربردهای این تکنولوژی پیشرفته است.
وی افزود: پیشرفتهای ایران در حوزه تولید داروهای زیستی یکی از موفقیتهای چشمگیری است که در ایران رخ داده است و باید تلاش کنیم این افتخار بزرگ را در کشور به دیگر صنایع نیز تعمیم دهیم.
به گفته قانعی، صنعت زیستفناوری صنعتی ارزشآفرین است و توجه به تمام زوایای آن راهگشای توسعه اقتصادی است. به طور مثال در این حوزه بخشهای مختلفی چون جلبک، کشاورزی زیستی، سوختهای زیستی و غیره هم هست که توسعه آنها میتواند به رونق اقتصادی در کشور منجر شود.
وی ادامه داد: امروز وظیفه همه ما است که نقشی در ارتقای این حوزههای ارزش آفرین داشته باشیم و با الگوبرداری از نمونههای موفق، تحولاتی جدی در آنها رقم بزنیم.
سومین همایش بینالمللی و یازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران ۱۰ تا ۱۲ شهریور ماه توسط انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران در سالن همایشهای رازی برگزار گردید.
محورهای اصلی همایش شامل زیست فناوری پزشکی و دارویی، زیست فناوری گیاهی، زیست فناوری جانوری، زیست فناوری صنعت، معدن و محیط زیست، نانو زیست فناوری، بیو انفورماتیک و زیست سامانه ها و مباحث اخلاقی در زیست فناوری بود که دارای زیرمحورهایی از جمله زیست داروها، سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، ژن درمانی، مهندسی ژنتیک، ژنومیک و زیست شناسی گیاهی، کشت بافت، زیست فرآورده های گیاهی، تولید خوراک، بهنژادی و تولیدمثل، حیوانات تراریخته ، زیست فناوری میکروبی، زیست انرژی، زیست پالایی ، نانو زیست حسگر، نانو داروها، نانو فناوری غذایی، زیست شناسی محاسباتی، الگوریتم های زیستی، زیست سامانه ها و داده کاوی است. ایجاد فضای تعامل و هم اندیشی علمی بین محققان و اندیشمندان علم بیوتکنولوژی، ارائه آخرین دستاوردهای علمی محققان در عرصه های مختلف بیوتکنولوژی، جلب توجه مسئولان کشور (سیاستمداران، قانون گذاران و اعضای دولت) به اهمیت علم بیوتکنولوژی و پیشرفتهای خیره کننده آن در سالهای اخیر جهت توسعه و پیشرفت کشور، معرفی توان و تجربه انجمن بیوتکنولوژی ایران با حدود نیم قرن سابقه به عنوان یک ساختار مردم نهاد و مشاوری امین و دلسوز در سیاستگذاری، ممیزی، تدوین قوانین و برنامه ریزی کلان بیوتکنولوژی کشور و اجرای برنامههای متعدد مرتبط با بیوتکنولوژی در سطح ملی برخی از اهداف این همایش بود.
ارسال به دوستان