اولین رویداد راهکارهای نوآورانه در چالش های فناوری های زیستی و سلامت برگزار گردید.

رویداد راهکارهای نوآورانه در چالش های فناوری های زیستی و سلامت توسط ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید

 

 

 

 

 

صنعت تجهیزات و ملزومات سلامت و بیوتک از صنایع استراتژیک در کشور ایران است. همفکری و هم­افزایی در این صنعت جزء اساس و بنیان گسترش این حوزه و کسب و کارهای مربوطه به شمار می­آید. از این رو با توجه به اهمیت صنعت بیوتک و سلامت در ایران و همچنین تعداد استارتاپ­ها و نوآوری­ها در این حوزه، نیاز به بسترسازی برای شبکه­سازی هرچه بیشتر کسب و کارهای نوپا در این زمینه احساس می­گردد. از زاویه دیگر به علت فاصله صنعت و دانشگاه، کسب و کارهای نوپا که از دانشگاه به صنعت ورود پیدا می­کنند. اغلب با توجه به مشکلات و موانع، امکان شناسایی درست نیازهای صنعت را پیدا نمی­کنند و این موضوع به عنوان یکی از اصلی­ترین علل شکست کسب و کارهای نوپا در این حوزه می­باشد.

رویداد راهکارهای نوآورانه در چالش­های فناوری­های زیستی و سلامت توسط ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز توسعه ­فناوری­های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به همین منظور برنامه­ریزی شده و در دستور کار قرار گرفت.

در این رویداد دبیر ستاد توسعه زیست­فناوری­ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به بیان چالش­های حوزه بیوتک و سلامت و اندازه بازار هرکدام از آن­ها پرداختند.

دکتر مصطفی قانعی با بیان اینکه ما در خصوص تولید واکسن ضعف داریم و در تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه تولید واکسن اقدام مناسبی انجام نداده‌ایم، اظهار کرد: از این رو کشور منحنی رو به رشدی در تولید واکسن نداشته است؛ در حالی که قدیمی‌ترین ارگان‌های زیست فناوری کشور در حوزه واکسن بوده است.

وی در عین حال وضعیت کشور در تولید دارو را افتخارآمیز توصیف کرد و یادآور شد: در حال حاضر مطالبات جدی برای تولید واکسن از ما شده است و ما در حال برنامه‌ریزی بر اساس مدل‌های موفق قبلی در تولید دارو هستیم.

قانعی، همکاری مؤسسات دولتی در این حوزه را ضروری دانست و ادامه داد: به طور نمونه وزارت جهاد کشاورزی به صورت جدی وارد این حوزه شده و وزیر جهاد کشاورزی دستور داده است که باید تولید واکسن بیرون مؤسسه رازی شکل بگیرد و از این امر عقب‌نشینی نکرده است. با چنین وضعیتی ما در زمینه تولید واکسن با مشکلی مواجه نخواهیم شد.

به گفته وی، بر اساس این قانون اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها می‌توانند شرکت خصوصی دانش بنیان راه‌اندازی کنند که با این قانون از ذخیره دانشی موجود در دانشگاه‌ها در این شرکت‌ها استفاده خواهد شد.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری اضافه کرد: در حال حاضر بسترهای این امر آماده است و ما هم می‌توانیم حمایت کنیم؛ چراکه اعتقاد داریم اعتباراتی که در این زمینه هزینه می‌شود، برخواهد گشت؛ ضمن آنکه دیگر نمی‌توانیم با پول نفت ادامه دهیم.

 

همچنین دکتر وطن­پور مدیر کل محترم دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت نسبت به حمایت­های وزارت متبوع از استارتاپ­های این حوزه سخنانی را ایراد فرمودند.

در ادامه صاحبان صنعت به بیان چالش­های خود در حوزه تجهیزات و ملزومات سلامت و بیوتک پرداختند.

در انتهای هر بخش شرکت­کنندگان در یک پنل پرسش و پاسخ نظرات و سوالات خود را مطرح کردند.

این پایان کار رویداد نخواهد بود و در ادامه رویدادهای دوم و سوم در آذرماه و اسفندماه جهت ارائه­ی راه­حل­ها و نمونه­های اولیه ایده­ها برگزار خواهد شد.

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZzZ2