ورود ۳ واکسن دانشبنیان ایرانی کرونا به فاز انسانی در دی ماه
رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: سه واکسن ایرانی کرونای شرکتهای دانش بنیان قرار است تا پایان دی ماه مجوز ورود به فاز انسانی تولید واکسن را دریافت کنند.
دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص فعالیت و تحقیق در حوزه تولید واکسن کرونا افزود: در حال حاضر تحقیق و تولید هفت واکسن تحت حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط شرکتهای دانش بنیان در کشور در حال اجرا است که توسط ستاد توسعه زیست فناوری کار آنها پیش میرود. وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، تحقیقات و تولید در خصوص یک واکسن دیگر نیز به طور مجزا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) درحال انجام است.
رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: واکسن کرونایی که به تازگی مجوز آزمایش انسانی گرفته متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بوده و امید است تا پایان دی ماه سه شرکت دیگر مجوز ورود به فاز انسانی تولید واکسن کرونا را دریافت کنند. قانعی یادآور شد: این واکسنها بعد از طی کردن فاز انسانی باید وارد فاز تولید صنعتی شوند و در حجم انبوه برای کل کشور واکسن کرونا تولید کنند. وی در خصوص نوع فناوری استفاده شده در واکسن بنیاد برکت نسبت به واکسنهای مشابه دیگر کشورها که در حال ساخت است، گفت: واکسنی که مجوز آزمایش انسانی دریافت کرده، همانند واکسن سینوواک چین است یعنی از کل ویروس کشته شده کرونا برای تولید واکسن کرونا استفاده کرده است. کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو اخیرا در حساب توئیتر خود نوشت: اولین واکسن ایرانی کووید ۱۹ موفق به اخذ کد اخلاق از کمیته ملی اخلاق در پژوهش شد.
این طرح پژوهشی با عنوان کارآزمایی بالینی بررسی بی خطری و ایمونوژنیسیتی واکسن غیرفعال کووید ۱۹ در جمعیت سالم برای مطالعه فاز یک، کد اخلاق گرفته است، واکسن غیرفعال شرکت شفا فارمد تحت نظارت بنیاد برکت ستاد ارجرایی فرمان امام (ره) به عنوان اولین واکسن ایرانی کووید ۱۹ با دریافت کد اخلاق عملاً وارد فاز مطالعه بالینی شده است. ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون حدود ۶۷ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دادهاند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است. ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا پزشکان و کارشناسان وعده ساخت واکسن کرونا را دادند، اکنون با گذشت حدود یک سال از شیوع این ویروس در جهان، پیشرفتهایی در زمینه ساخت واکسن صورت گرفته است. واکسن فایزر و بایوتیک از امیدهای اصلی در رقابت جهانی برای پایان بخشیدن به بیماری کووید ۱۹ است. ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در کنار سایر کشورها تحقیقات خود را برای تولید واکسن کرونا انجام داده است، ۱۲ آذر ۱۳۹۹ سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد یکی از شرکتهای تولید واکسن کرونا در کشور مجوز مطالعه فاز انسانی را گرفته است. همچنین تیم تحقیقاتی این واکسن اعلام کرد که این واکسن در خرداد ۱۴۰۰ به تولید انبوه می رسد.
ارسال به دوستان