همکاریهای علمی و فناوری ایران و آفریقای جنوبی گسترش مییابد
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با وزیر علوم و فناوری آفریقای جنوبی دیدار کرد و در این دیدار بر گسترش همکاری های علمی و فناوری دو کشور تاکید شد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با وزیر علوم و فناوری آفریقای جنوبی دیدار کرد و در این دیدار بر گسترش همکاری های علمی و فناوری دو کشور تاکید شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در دیدار سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با نالدی ماندیا پاندور، وزیر علوم و فناوری آفریقای جنوبی، طرفین بر گسترش همکاری های دو جانبه تاکید کردند و با اشاره به دیدار پیشین خود با یکدیگر در حاشیه اجلاس سالانه علم و فناوری در ژاپن، توسعه همکاری های دو کشور را ضروری دانستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این دیدار، مهمترین محور تعامل با جامعه جهانی را پتانسیل بالای انسانی کشور عنوان کرد و گفت: ایران گامهای بلندی را برای گذار از یک اقتصاد منبعمحور به سوی اقتصادی متکی به توانمندی نیروی انسانی برداشته است.
وی افزود: در حال حاضر ایران با در اختیار داشتن ۵ میلیون دانشجو و چهارمین کشور تربیتکننده فارغالتحصیل رشتههای فنی و مهندسی در مسیر اقتصادی دانشی حرکت میکند.
ستاری در ادامه با اشاره به برگزاری سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی در اول آبان سال جاری در پرتوریا و امضا سند آن توسط وزیر امور خارجه ایران و وزیر روابط و همکاریهای بینالمللی آفریقای جنوبی، عنوان کرد: بر اساس بند "علم و فناوری" این سند، خواهان افزایش تعاملات و همکاریها با آفریقای جنوبی هستیم.
در ادامه این جلسه، نالدی ماندیا پاندور، وزیر علوم و فناوری آفریقای جنوبی ضمن تشکر از میزبانی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، بر آمادگی و وجود ظرفیتهای تعامل میان کشورش با ایران تاکید کرد.
ماندیا پاندور، مهترین مشکل آفریقای جنوبی را وضعیت اشتغال جوانان آفریقا عنوان کرد و گفت: راه اندازی استارتاپها، انکوباتورها و مراکز نوآوری از مهمترین اولویتهای همکاری آفریقای جنوبی با ایران است.
وی همچنین تصریح کرد: آفریقای جنوبی آمادگی دارد که در سطح بنگاههای کوچک و متوسط تسهیلاتی را در اختیار فناوران و مهندسان ایرانی قرار دهد.
احمد علائی طباطبائی، معاون قائم مقام امور بینالملل نیز در این نشست، ضمن اشاره به همراهی تعدادی از شرکتهای فناور ایرانی در حوزه¬های مختلفی چون بیوتکنولوژی، تجهیزات پزشکی و دارو، در سفر اخیر وزیر امور خارجه ایران به آفریقای جنوبی، گفت: مذاکرات صورت گرفته با شرکت¬های آفریقای جنوبی فرصتی مغتنم و مناسب در برقراری ارتباط بیشتر ایران با کشور آفریقای جنوبی است.
در این دیدار، مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری نیز گزارشی از اقدامات مشترک انجام شده در حوزه زیست فناوری و دارو با آفریقای جنوبی ارائه کرد.
وی همچنین بیان کرد: با توجه به ابراز علاقمندی آفریقای جنوبی برای همکاری در حوزه زیست فناوری، ایران در انتقال دانش به آفریقای جنوبی آماده همکاری است.
در پایان این دیدار مقررشد به منظور افزایش تعاملات و همکاری¬های دوجانبه، هیأتی از متخصصان و فناوران هر دو کشور از زیرساختهای طرفین بازدید کنند.
ارسال به دوستان