با محوریت بهداشت عمومی و زیست فناوری؛
نشست بینالمللی Lancet در تهران برگزار شد
نشست بینالمللی Lancet با حضور دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی نهم آبانماه سال جاری در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
نشست بینالمللی Lancet با حضور دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی نهم آبانماه سال جاری در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این نشست توسط موسسه بین المللی Lancet، همزمان با نشست های تخصصی در بیست کشور جهان از جمله انگلستان، استرالیا، برزیل، آمریکا، چین، کانادا، آلمان، ایرلند و اسپانیا برگزار شد.
در این نشست، مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی بر وجود قوانین و مقررات در کشور برای اجرایی کردن راهکارهای عملی و مدیریتی با هدف تبدیل تهدیدات ناشی از تغییر اقلیم به فرصت با تاکید بر اصول اقتصاد مقاومتی تاکید کرد.
وی افزود: با اجرای راهکارهای مربوط می توان تاثیرات منفی تغییر اقلیم بر سلامت را به حداقل رساند.
همچنین، پروفسور هیو مونتگمری، نایب رئیس کمیسیون تغییر اقلیم و بهداشت عمومی Lancet تاریخچه و زمینه همکاری های بین المللی در چهارچوب کمسیون Lancet از قبیل تغییر اقلیم، بهداشت عمومی، امنیت غذایی، انرژی و ... را تبین کرد.
وی در ادامه بیان کرد: همکاری موسسه بین المللی Lancet و ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی امری راهبردی و موثر در برنامه ریزی های آینده به منظور تبدیل تهدیدها به فرصتها است.
در ادامه این نشست، بر اساس برنامه زمان بندی شده نشست ضریع زارع، رئیس اداره امور بین الملل محیط زیست و انژی وزارت امور خارجه، مصطفی قانعی رئیس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، اردشیر خسروی، مدیر کل آمار اطلاعات معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مازیار مرادی لاکه، رئیس مرکز تحقیقات پزشکی پیشگیری دانشگاه علوم پزشکی ایران، فریدون عوفی، عضو هیات علمی و مدیرگروه بوم شناسی دریا موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، محمدحسین نیکنام، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی و میثم طباطبائی، رئیس کمیته سوختهای زیستی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی خلاصه یافته های اخیر ملی و بین المللی کمسیون Lancet در زمینه تغییر اقلیم، بهداشت عمومی، امنیت غذایی، انرژی و ... ارائه کردند.
از جمله مهترین یافته های علمی محققان ایرانی و بین المللی که در این نشست به آن اشاره شد می توان به این موارد اشاره کرد که «در 15 سال گذشته 125 میلیون نفر به تعداد افراد متاثر از پیامد گرمایش جهانی افزوده شده است»، «میزان ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون در87% شهرهای جهان از استانداردهای سازمان بهداشت جهانی(WHO) بالاتر است که این میزان به مراتب از آمار قبلی بالاتر است»، کمبود مواد غذایی و سوء تغذیه مهمترین چالش قرن بیست و یکم است و هر درجه افزایش دمای جهانی در نتیجه تغییر اقلیم می تواند منجر به 6% کاهش تولید گندم و 10% کاهش تولید برنج شود» و «در 90 سال آینده بدلیل افزایش سطح آب دریا ها در نتیجه ذوب یخهای قطبی، بیش از یک میلیلارد نفر از جمعیت جهان مجبور به مهاجرت خواهند شد».
همچنین از دیگر یافته ها نیز ذکر این موارد ضروری است که «طی 15 سال گذشته در بخش کشاورزی بهره وری کار به میزان 5.3% در نتیجه پدیده گرمایش جهانی کاهش یافته است که این امر می تواند شرایط زندگی و استغال در جوامع روستایی را به مخاطره اندازد» و همچنین «میزان بروز حوادث متاثر از تغییرات آب و هوایی در 15 سال گذشته 46% اقزایش داشته است که این امر منجر به خسارتهای اقتصادی به میزان 129 میلیارد دلار شده است و لازم به ذکر است که 99% از این خسارتها به کشورهای با درآمد پایین تحمیل شده است».
نتایج این تحقیق بین المللی در آخرین شماره مجله بین المللی The Lancet با ضریب تاثیر 48 در تاریخ 31 اکتبر 2017 منتشر شده است.
ارسال به دوستان