رییس کارگروه زیستبانکها و ذخایر ژنتیکی و زیستی معاونت علمی:
روند فرسایشی ژنتیکی گونههای مختلف جانوری در کشور افزایش یافته است
رییس کارگروه زیستبانکها و ذخایر ژنتیکی و زیستی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی از افزایش روند فرسایشی ژنتیکی گونه های مختلف جانوری در کشور خبر داد.
رییس کارگروه زیستبانکها و ذخایر ژنتیکی و زیستی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی از افزایش روند فرسایشی ژنتیکی گونه های مختلف جانوری در کشور خبر داد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بهزاد سرخی، رییس کارگروه زیستبانکها و ذخایر ژنتیکی و زیستی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: لایحه حفاظت از منابع ژنتیکی در مجلس در مرحله مراحل نهایی شدن است و امیدواریم در سال جدید بتوانیم با رویکرد ملی و بینالمللی و ثبت این ذخایر به راهکاری مناسب برای حفاظت و بهرهبرداری صحیح از منابع ژنتیکی دست یابیم.
وی افزود: طی دو سال اخیر ستاد توسعه زیستفناوری به دلایلی نتوانسته است از بانکهای ژن حمایت های مالی داشته باشد که امیدواریم امسال این حمایت ها صورت گیرد.
سرخی در خصوص گونههای در حال انقراض گفت: این بحث پیچیدگی بسیاری دارد و نیازمند حمایت مالی و معنوی و عمل واحد حفاظت درون زیستگاه (In-situ Conservation) مجموعه دستگاه ها و بخش های مرتبط با ذخایر ژنتیکی بخصوص سازمان های ذیربط در امر محیط زیست، جنگل و مرتع و جهاد کشاورزی است.
وی همچنین بیان کرد: راهسازی، سدسازی، گسترش شهرنشینی، افزایش چرای دام، بلایای طبیعی، تغییر اقلیم، روند نا متناسب اکوتوریسم و بهره برداری بی رویه مصرف کنندگان گونه های ژنتیکی از مراتع و زیستگاه های طبیعی کشور حیات گونه های گیاهی و جانوری را با خطر روبرو کرده است.
رییس کارگروه زیستبانکها و ذخایر ژنتیکی و زیستی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی در ادامه ابراز کرد: همه عوامل بالا نه تنها حیات گونههای گیاهی و جانوری و سایر موجودات را با خطر مواجه کرده بلکه روند فرسایش ژنتیکی گونه های مختلف را تشدید کرده است.
ارسال به دوستان