دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تاکید کرد
توسعه زیست فناوری در صنایع غذایی
در نشست هماهنگی انجمن توسعه و ترويج محصولات کشاورزی ارگانيک ايران با دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تاکید گردید: گردش مالی صنایع غذایی 200 هزار میلیارد در سال است. در حالی که گردش مالی دارو 10 درصد آن هم نیست. اما ستاد در زمینه دارو موفق عمل نموده است و برای غذا نیز باید مشابه آن عمل کرد.
نشست هماهنگی انجمن توسعه و ترويج محصولات کشاورزی ارگانيک ايران با دبیر ستاد توسعه زیست فناوری برگزار گردید.
رییس انجمن توسعه و ترویج محصولات کشاورزی ارگانیک در این نشست با اشاره به اهداف این انجمن تاکید کرد: تاکنون 11 جشنواره ارگانیک در کشور برگزار گردیده است و امسال دوازدهمین دوره جشنواره در نمایشگاه بین المللی برگزار می گردد.
وی ادامه داد: ایران در رتبه بندی جهانی از بین 140 کشور رتبه 59 را دارد و 97 میلیارد یورو گردش مالی محصولات ارگانیک در سال 2017 بوده است. همچنین 53 میلیون هکتار مزارع ارگانیک در جهان وجود دارد و 85 هزار هکتار سطح زیر کشت ارگانیک کشور است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در این نشست با اشاره به ماموریت های ستاد تاکید کرد: رونق انجمن ارگانیک و محصولات ارگانیک موجب توسعه کودهای زیستی، زیست مهارگرها و محصولات کشت بافتی برای دستیابی به 3 درصد بازار جهانی خواهد شد.
وی ادامه داد: هدف ستاد توسعه زیست فناوری، توسعه بازار محصولات سالم است و برای همین موضوع، شبکه محصول سالم را توسعه دادیم و برند طیب را با همکاری آستان قدس رضوی پیگیر هستیم و در آستانه عقد قرارداد است.
قانعی تاکید کرد: گردش مالی غذا 200 هزار میلیارد در سال است. در حالی که گردش مالی دارو 10 درصد آن هم نیست. اما ستاد در زمینه دارو موفق عمل نموده است و برای غذا نیز باید مشابه آن عمل کرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر اسناد بالادستی برای توسعه غذای سالم مشخص است گفت: باید مسیر توسعه و نقشه راه نیز مشخص شود. باید تعیین گردد آیا محصولات ارگانیک برای عامه مردم هم قابل دسترسی است یا یک کالای لوکس برای افراد ثروتمند جامعه است.
دکتر قانعی ادامه داد: در تدوین نقشه راه محصولات ارگانیک علاوه بر موضوع سلامت افراد جامعه باید موارد دیگری مانند اشتغال، معیشت مردم، میزان تولید، صادرات و ... هم در نظر گرفته شود.
قانعی افزود: ستاد در صورت ایجاد زیر ساخت لازم توسط انجمن قادر به ایجاد کشش بازار از طریق محصولات ارگانیک برای عرضه در مراکزی مانند بیمارستان ها و.. است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که باید در محصولات ارگانیک به آن پرداخته شود، ایجاد سازوکاری برای جلوگیری از تقلب در محصولات است.
رییس کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به برنامه های این کارگروه گفت: ستاد توسعه زیست فناوری مدافع حقوق مصرف کننده است و به همین دلیل ما در ستاد حول موضوع محصول سالم کار می کنیم و اینکه با چه مکانیسمی تولید شود در مراحل بعدی است. بدین صورت که اگر محصول غذایی از نظر باقیمانده سموم، فلزات سنگین، نیترات در حد استاندارد باشند که برای سلامتی انسان ضرر نداشته باشد مورد تایید است.
وی با اشاره به اینکه ستاد پیگیر اجرای سازوکار رتبه بندی محصولات است تاکید کرد: برای عملیاتی کردن این برنامه ها ستاد از ایجاد شبکه محصول سالم حمایت کرده است که هدف آن تولید محصولات غذایی سالم است.
ارسال به دوستان