تهیه گزارشی از پیشرفت های بیوتکنولوژی ایران از گزارش "مرور سیاست های علم، فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی ایران" آنکتاد

گزارش مرور سیاست های علم، فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی ایران که توسط آنکتاد (سازمان کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد) تهیه شده است، منتشر شد.

   گزارش مرور سیاست های علم، فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی ایران که توسط آنکتاد (سازمان کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد) تهیه شده است، منتشر شد.

   به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در نشست خبری گزارش مرور سیاست‌های علم فناوری و نوآوری ایران بیان کرد: یکی از موضوعاتی که همیشه پیگیر آن بودیم معرفی توانمندی های کشور به صورت واقعی در مجامع بین المللی است که با این کار برای اولین بار در سال 2005 در ایران توسط آنکتاد انجام شد و امسال پس از 10سال برای بار دوم تکرار و روزآمد شد.

   وی افزود: بسیاری از کشورها برای ارائه توانمندی های خود هر سال چنین گزارش هایی ارائه می کنند اما در ایران چنین اتفاقی نمی افتاد و توانمندی ها و پیشرفت های علمی و فناورانه کشور به دنیا ارائه نمی شد که روزآمدی گزارش آنکتاد کمک موثری برای ارائه این توانمندی ها است.

   به گفته الیاسی، پیگیری ها برای تهیه گزارش آنکتاد از سال گذشته آغاز شد که اسم این برنامه مطالعه سیاست های علم، فناوری و نوآوری کشور است که تمامی دستاوردهای ایران در آن منعکس شده و دو نتیجه مهم در پی داشته است. اعلام توانمندی ها، چالش ها، ضعف ها و نقاط قوت ایران در حوزه علم و فناوری و دیگری فراهم شدن شرایط برای استفاده از مشورت های سازمان های بین المللی و تجربیات آنها است.

   به گفته معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی، از حوزه های خوبی که بر اساس گزارش ارائه شده پیشرفت های مناسبی در آن داشته ایم حوزه نانو و بیوتکنولوژی است که باید از این ظرفیت های خوب بهره بیشتری ببریم.

   لازم به ذکر است که در فصل چهارم این گزارش، به نظام نوآوری در حوزه بیوتکنولوژی پرداخته شده است. در این بخش از گزارش آنکتاد، معرفی اولیه، تاریخچه توسعه بیوتکنولوژی در ایران، سیاستگذاری های توسعه بیوتکنولوژی، شکل گیری نظام نوآوری بیوتکنولوژی و زیرگروه های بیوتکنولوژی آورده شده و در انتها توصیه هایی در این خصوص ارائه شده است.

   آنکتاد مجموعه تجارت و سرمایه گذاری سازمان ملل است و به عنوان مرکز اصلی بررسی سیاست های تکنولوژیک در دنیا فعالیت می کند.

   جهت دانلود گزارش کامل آنکتاد اینجا کلیک کنید.

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZFoc