تعیین محورهای زیست فناوری دانشگاه علوم پزشکی قزوین

با حضور دکتر حمیدرضا طهوری، رئیس گروه پژوهش، زیر ساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محورهای زیست فناوری دانشگاه علوم پزشکی قزوین تعیین شد.

 

 

 

 

دکتر امیر پیمانی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اعلام این خبر گفت: "طراحی حامل های غیر ویروسی برای تشخیص و درمان هدفمند سرطانهای پستان، معده و ملانوما" ، "طراحی زیست مقلدها مانند آنتی بادی ها، پروتئین های نوترکیب و پپتید برای هدفمند سازی نانوذرات، داروها و سایر کنژوگه های با ماهیت بیولوژیک در درمان و تشخیص سرطان پستان، معده و ملانوما" و "طراحی و تولید آنزیم ها و مهارکننده های آنزیمی برای استفاده در مواد آرایشی- بهداشتی و غذایی" بخشی از محورهای زیست فناوری دانشگاه علوم پزشکی قزوین است.

وی اظهار کرد که این محورها به عنوان مأموریت ملی با توجه به توانمندی دانشگاه علوم پزشکی قزوین و حاصل بحث و تبادل نظر و طرح دیدگاه های تخصصی اعضا بود که روز یکم تیرماه 1398 با حضور دکتر طهوری در سالن اجتماعات دانشکده پرستاری و مامایی، در قالب نشست هم اندیشی پژوهشی معرفی شد.

تولید دانش زیستی، شاخصی تاثیرگذار در قدرت ملی

در این نشست، رئیس گروه پژوهش، زیر ساخت و توسعه فناوری ستاد با اشاره به اینکه علم و فناوری محوری و تولید دانش زیستی، شاخصی تاثیرگذار در قدرت ملی بوده و عاملی راهبردی برای آینده هر شکور است و در زمره اهداف اصلی و کلیدی قرارداد اظهار کرد: تقسیم کار ملی اقدامی مهم برای هماهنگ سازی و افزایش بهرهوری از ظرفیتها و فعالیت های حوزه در سطح کشور است. ایشان ضمن معرفی ستاد توسعه زیست فناوری و طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری بیان کرد: راهبردهای زیست فناوری بنا به اهمیت و اولویت آن در کشور به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.

اقدامات فناوری های زیستی در چهار بخش

دکتر طهوری با گفتن اینکه طرح تقسیم کار ملی بنا به ماموریت دستیابی به مرجعیت علمی کشور و ایجاد زیرساخت راهبردی ملی در حوزه های خاص در ستاد شکل گرفته است گفت: حوزه های کلیدی و فناوری های زیستی در چهار بخش کشاورزی، پزشکی، محیط زیست و صنعت می باشد.

پتانسیل های ارزشمند در قالب سرمایه انسانی

شایان ذکر است معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قزوین در ابتدای این نشست پس از خیر مقدم و خوشامدگویی به حاضران به ارائه گزارشی از عملکرد پژوهشی دانشگاه پرداخت و وجود پتانسیل های ارزشمند در قالب سرمایه انسانی توانمند و خلاق و ایده پرداز دانشگاه را در این زمینه یادآور شد.

در پایان نشست، دکتر پیمانی ضمن جمع بندی مطالب مطرح شده حمایت های مادی و معنوی از فناوران و اقدام عملی در این رابطه را خواستار شدند در نشست مذکور رئیس مراکز تحقیقات، رشد فناوری های زیستس پزشکی، ایمنی محصولات بهداشتی، اساتید گروه بیوتکنولوژی و پنج تن از فناوران که عمدتا مدیرعامل شرکت های تولید کننده محصولات بودند حضور داشتند و دیدگاه های خود را بیان کردند.

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZYa1