برگزاری نشست تخصصی نقش بیوتکنولوژی در طبیعت پاک، غذای مفید و زندگی سالم
روز یکشنبه ۲۸ مرداد ماه ۹۷، نشست تخصصی نقش بیوتکنولوژی در طبیعت پاک، غذای مفید و زندگی سالم، به همت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با حضور ۱۵۰ شرکت کننده و ۷ سخنران علمی و تخصص در سازمان جهاد کشاورزی استان همدان برگزار شد
برگزاری نشست تخصصی نقش بیوتکنولوژی در طبیعت پاک، غذای مفید و زندگی سالم
روز یکشنبه ۲۸ مرداد ماه ۹۷، نشست تخصصی نقش بیوتکنولوژی در طبیعت پاک، غذای مفید و زندگی سالم، به همت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با حضور ۱۵۰ شرکت کننده و ۷ سخنران علمی و تخصص در سازمان جهاد کشاورزی استان همدان برگزار شد. مهندس فاطمه فرشاد دبیر برگزاری این همایش با تاکید بر طبیعت پاک، غذای مفید و زندگی سالم در مورد نقش بیوتکنولوژی در سلامت انسان گفت: بیوتکنولوژی میتواند به انسان ها برای دستیابی به رفاه و زندگی با کیفیت بالا، مراقبت های بهداشتی و همچنین افزایش امید به زندگی کمک های شایانی بکند. بیوتکنولوژی در بخش کشاورزی توانسته با کاهش میزان مصرف سموم، غنی سازی محصولات کشاورزی و افزایش بهره وری کمک زیادی به جامعه کند و همین امر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را به برگزاری نشستهای تخصصی با این موضوع در استانهای مختلف از جمله استان همدان وا داشته است. روشهای مختلف بیوتکنولوژی هم اکنون در تولید محصولات مهم و استراتژیک کشور از جمله برنج ، گندم ، ذرت و پنبه بکار گرفته میشود.
برگزاری نشست تخصصی نقش زیست فناوری در تامین امنیت غذایی در شرایط کم آبی
جناب آقای مهندس رضوانی جلال معاون محترم استاندار همدان، سخنرانی خود را با یک خبر خوش و اینکه خرید تضمینی گندم به مرز ۶۰۰ هزارتن رسیده است شروع کردند و ادامه دادند که استان همدان از کشاورزان پیش رو برخوردار است و در تولید به پایداری رسیده است. استان همدان چهار و نیم تن از محصولات کشاورزی کشور را تولید میکند و میزان عملکرد در تولید گندم و سیب زمینی از میانگین کشوری بالاتر است. ایشان در خاتمه گفتند هر فناوری و تکنولوژی که منجر به افزایش بهره وری و امنیت غذایی بشود سازمان استقبال خواهد کرد.
دکتر تولایی رییس انجمن ژنتیک، با اشاره به این سوال که چرا ایران در کانون توجهات است؟ نقش ایران در قطب بندی جدید جهان را از نظر وسعت و مساحت، متصل کننده ۲ لایه انرژی جهان (خزر و خلیج فارس)، منابع نفت و گاز، منابع انسانی و تولید علم توضیح دادند. وی در پاسخ به این سوال که چرا ما به استمرار در پیشرفت و جهش علمی نیاز داریم؟ گفتند: هزاره سوم را، به دلیل ظهور و بروز فناوری های جدید، افزایش سرعت پیشرفت علوم و کاهش زمان دو برابر شدم علوم، هزاره تلالو فناوری نامیده اند. از طرفی برنامه های راهبردی جلوگیری از دستیابی به فناوری های جدید و دارای ارزش افزوده و کاربردی فراوان، برای حفظ برتری کشورهای صاحب قدرت موجود، در مقابل قدرت های نوظهور علمی و پیدایش قدرت های نوظهور علمی و فناورانه در حال گسترش است.
دکتر بهزاد قره یاضی، رییس انجمن ایمنی زیستی کشور در نشست تخصصی «نقش بیوتکنولوژی در طبیعت پاک، غذای مفید و زندگی سالم» عنوان کرد انرژی، آب، غذا، محیط زیست، فقر، تروریسم و جنگ، بیماری، آموزش، دموکراسی و جمعیت ده چالش بشر برای سی سال آینده است. وی افزود امنیت غذایی هنگامی وجود دارد که تمام مردم، در هر زمان، دسترسی فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی به غذای کافی و مغذی متضمن رفع نیاز تغذیه ای و ترجیحی آنها برای یک زندگی فعال و سالم را داشته باشند.
ارسال به دوستان