دبیر کمیته زیست پالایی آب و خاک ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی:
ب های تصفیه شده فاضلاب های شهری برای آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار خواهند گرفت
دبیر کمیته زیست پالایی آب و خاک ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: یکی از برنامه های ستاد توسعه زیست فناوری استفاده از آب های تصفیه شده فاضلاب های شهری و صنایع برای آبیاری فضای سبز است که در آینده اجرایی خواهد شد.
دبیر کمیته زیست پالایی آب و خاک ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: یکی از برنامه های ستاد توسعه زیست فناوری استفاده از آب های تصفیه شده فاضلاب های شهری و صنایع برای آبیاری فضای سبز است که در آینده اجرایی خواهد شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیروس ابراهیمی، دبیر کمیته زیست پالایی آب و خاک ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: در ستاد توسعه زیست فناوری، طرح پایلوت تامین آب مصرفی صنایع و آبیاری فضای سبز از محل تصفیه فاضلاب های شهری مورد پیگیری قرار دارد تا به نتیجه برسیم.
وی افزود: در راستای بهره مندی از روشهای نوین زیستی در تصفیه فاضلاب های شهری با تامین اعتبار از طرف صندوق زیست فناوری طی قرار دادی با یکی از شرکت های فعال در حوزه زیست فناوری برای اولین بار استفاده از روش نوین تصفیه فاضلاب در مقیاس پایلوت ( 250 متر مکعب در روز) برای تصفیه فاضلاب شاهین شهر و تامین آب نیروگاه شهید منتظری اصفهان در حال اجرا است.
به گفته ابراهیمی، با نصب این واحد پایلوت، کارایی این روش نوین با فرایند های متداول تصفیه مورد مقایسه قرار می گیرد و با انجام این طرح دانش فنی اين فرآيند تصفيه پيشرفته نوین در ایران ایجاد شده و زمینه طراحی سیستم های تصفیه فاضلاب شهري بر اساس این فناوری نوین فراهم می گردد. پیش بینی می شود این طرح در اوایل تابستان سال جاری مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در شرايط كنوني جهان، فاضلاب تصفيه شده به عنوان يكي از منابع مهم آب به شمار مي رود و هر روزه شاهد راه اندازي پروژه هاي جديدي از اين دست در سطح دنيا هستيم، اين پروژه ها دو پيام به همراه دارند: اول آنكه وضعيت آب و منابع آن در بسياري از مناطق جهان در حال وخيم تر شدن است، دوم آنكه فناوري لازم براي خروج از اين وضعيت در دست است و فقط بايد سرمايه گذاري كرد و اين فناوري ها را به خدمت گرفت.
ابراهیمی با اشاره به اینکه ایران در اقليم خشك و نيمه خشک جهان قرارگرفته است، گفت : ميزان بارندگي کشور يك سوم متوسط جهاني است و باید برای استفاده بهينه از آب گامهاي موثري را برداريم.
وی اظهار کرد: در چنين شرايطي استفاده مجدد از فاضلابهاي خانگي ميتواند به عنوان يكي از راههاي غلبه بر مشكل كم آبي تلقي شود و با توجه به مساله کمبود آب در کشور، با بازگشت صد درصدی پساب ها با روش های نوین و روز جهان، می توان گامی اساسی در رفع این معضل برداشت.
ارسال به دوستان