استفاده از ۱۱ طرح دانش‌بنیانی برای توسعه حوزه سلامت

همکاری‌های مشترک برای توسعه حوزه سلامت در کشور شکل گرفت تا این عرصه فناورانه از توان و ظرفیت بخش دولتی و خصوصی بهره‌مند شود.

سلامت معنا و عرصه وسیعی دارد که از سلامت جسم تا روان را شامل می‌شود که تامین هر بخش آن نیازمند مشارکت و همکاری بخش‌های مختلف و بازیگران گوناگونی است که در بخش دولتی و خصوصی فعالیت می‌کنند و اگر هر کدام از آن‌ها نباشند؛ اقدامات به نتیجه درستی نخواهد رسید.

بر همین اساس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یکی از متولیان حوزه سلامت در تلاش است تا با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان، زمینه توسعه این عرصه را در کشور فراهم کند. این تلاش‌ها در ۱۱ طرح به شکلی جدی دنبال می‌شود.

«تولید داروی آنوال اس زد»، «راه‌اندازی آزمایشگاه پیش‌بالینی واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک»، «تولید فرآورده بیولوژیک درمان ناباروری»، «تولید استروژن کانژوگه»، «طراحی و ساخت رگ‌یاب اپتیکی رومیزی»، «طراحی ساخت دستگاه جداسازی انانتیومر‌های دارویی»، «تولید ماده بوتان تری ال (BTO)»، «تولید کیت‌های انسانی»، «تولید دارو‌های بیوسیمیلار Elonva و Ovitrelle»، «ساخت نمونه آزمایشگاهی مالتی‌پلکس LAMP» و «تولید بیوسنسور پوشیدنی گلوکز»، از جمله این طرح‌ها است که با حمایت معاونت علمی و فناوری و با تلاش شرکت‌های دانش بنیان در حال اجرا است.

اهمیت حوزه سلامت در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی علی‌الخصوص در سالیان اخیر و با شیوع ویروس کووید ۱۹، همواره مورد توجه سیاستگذاران قرار داشته است. این مهم به‌ویژه در سبک زندگی کنونی که انسان‌ها دچار عارضه‌ها و بیماری‌های نوظهور و بعضا ناشناخته‌ای شده‌اند، اهمیت رسیدگی به موضوع سلامت افراد را صدچندان کرده است.

به همین دلیل همه کشور‌ها به دنبال توسعه بومی این حوزه هستند و از توان تخصصی دانشمندان، نخبگان و فعالان خود برای این کار بهره می‌برند. در ایران هم شرکت‌های دانش بنیان و خلاق به عنوان نیرو‌های دانشی و تخصصی، به این امر ورود کرده اند و نیاز‌ها را پاسخ می‌دهند.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZV9t