با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری برگزار گردید

اختتامیه مسابقه تحلیل داده NGS

در دنياي امروز، توانايي جمع‌آوري، تحليل و استفاده از کلان‌داده‌ها از اهميت زيادي برخوردار است. يکي از انواع کلان‌داده‌ها، داده‌هاي ژنوميکي است که عمدتا با تکيه بر فناوري توالي‌يابي نسل جديد (NGS)‌ توليد مي‌شوند

 

 

 

 

در دنياي امروز، توانايي جمع‌آوري، تحليل و استفاده از کلان‌داده‌ها  از اهميت زيادي برخوردار است. يکي از انواع کلان‌داده‌ها، داده‌هاي ژنوميکي  است که عمدتا با تکيه بر فناوري توالي‌يابي نسل جديد (NGS)‌ توليد مي‌شوند. با پيشرفت‌ مداوم روش‌هاي توالي‌يابي، هم‌اکنون حجم وسيعي از اين داده‌ها با سرعت زياد توليد مي‌شود و اغلب پژوهشگران معتقدند تحليل و استفاده از اين داده‌ها تاثيرات چشمگيري بر زندگي بشر خواهد داشت.داده‌های NGS کاربردهای وسیعی دارند و کاربران نهایی تحلیل این داده‌ها، از پژوهشگران دانشگاهی تا بالینی (پزشکی)، بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، شرکت‌های دارویی، شرکت‌های بیوتکنولوژی، صنایع کشاورزی و را در بر می‌گیرد. طی سال‌های اخیر کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری فراوانی برای توسعه توانمندی تحلیل این داده‌ها انجام داده‌اند و مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های خصوصی متعددی به این حوزه روی آورده‌اند. در پی این سرمایه‌گذاری‌ها، اکنون شرکت‌های زیادی همچون گریل، هلیکس، واکسی‌نکست کد ، 23andMe و غیره به ارائه خدمات برپایه تحلیل داده‌های NGS می‌پردازند. از این‌رو مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا با همکاری «ستاد توسعه زیست فناوری »، با هدف شناسایی و تقویت شرکت‌ها، پژوهشگران، اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های دارای پتانسیل و علاقه‌مند در حوزه تحلیل داده‌های نسل جدید توالی‌یابی (NGS) در کشور اقدام به برگزاری مسابقه‌ای با عنوان «تحلیل داده‌های NGS» نموده است.

بنابر اعلام دبیرخانه، این مسابقه در 3 مرحله برگزار گردید و ثبت نام آن از اردیبهشت ماه آغاز شد.  شرکت‌ها، پژوهشگران، اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های دارای پتانسیل و سایر علاقمندان تا تاریخ 1 تیرماه فرصت داشتند در مسابقه شرکت نمایند. در مرحله اول یک حساب کاربری در سرور مجازی به شرکت‌کنندگان اختصاص می‌یافت و از آن‌ها خواسته می‌شد به مجموعه‌ای از سوالات پاسخ داده و کنترل کیفی و هم‌ردیفی ساده‌ای روی مجموعه‌ای از داده‌های خام انجام ‌دهند. کلیه افراد یا تیم ‌هایی که می توانستند حداقل امتیاز مورد نظر هیئت داوران در این مرحله را کسب کنند، به مرحله بعد راه می یافتند. در مرحله دوم شرکت‌کنندگان 2 هفته فرصت داشتند تا فعالیت‌های محاسباتی را روی داده‌های سرور مجازی خود انجام دهند. مرحله سوم شامل یک مسابقه و مصاحبه حضوری به منظور ارزیابی فعالیت‌های فنی و تخصصی تیم‌ها توسط هیئت داوران بود. همچنین در این مرحله، کارگاه‌های آموزشی مدل کسب‌وکار به منظور تقویت شرکت‌کنندگان برای راه اندازی کسب‌وکار برگزار گردید. در پایان و در روز اختتامیه با حضور رئیس گروه تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری، دکتر محسن دهنوی، به تیم‌های اول تا سوم جایزه نقدی 5،7 و 3 میلیون تومانی اهدا گردید. هم چنین تیم‌های چهارم تا دهم نیز برای مدت یک سال سرور مجازی در اختیار خواهند داشت.

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZPRi