اجرای ۲۳۵ طرح اولویت‌دار در برنامه تقسیم کار ملی زیست فناوری

رئیس گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به اجرای طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری از تعیین ۲۳۵ طرح اولویت دارد در این حوزه خبر داد.

دکتر سید حسن سعادت در وبینار زیست فناوری کشور اقدامات پژوهشی انجام شده در این گروه در راستای تحقق ۳ درصد بازار جهانی زیست فناوری را در ۴ گام "سیاستگذار، برنامه ریزی راهبردی و ارزیابی پیشرفت زیست فناوری کشور"، "هماهنگی ملی، هم افزایی منابع و امکانات کشور برای تولید ثروت از زیست فناوری"، "کمک به ارتقای سطح علمی و فناوری به منظور کسب مقام اول منطقه و سهم شایسته جهانی" و "ماموریت گرایی دانشگاه‌ها و مراکز علمی و جلوگیری از موازی کاری و اتلاف منابع پژوهشی " دانست و افزود: تجمع این ۴ گام در طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری دیده شده است. وی شناسایی اولویت‌های کلان، شناسایی نیازهای اساسی، شناسایی ظرفیت‌های موجود، تقسیم کار هدفمند و حمایت‌های هدفمند را از اقدامات این کارگروه در این زمینه نام برد و اظهار کرد: این برنامه موجب تعدد طرح‌ها و جلوگیری از موازی کاری‌ها شد، ضمن آنکه شناسایی موضوعات مهم مغفول مانده در این زمینه را در پی داشت.

سعادت با تاکید بر اینکه در این راستا به هر دانشگاه و پژوهشگاه حداقل ۳ محور کاری را در راستای ماموریت‌های آنها واگذار کردیم، ادامه داد: در سال ۹۴ مقدمات شکل گیری تقسیم کار ملی را آغاز کردیم و در سال‌های ۹۵ تا ۹۷ فاز پژوهشی آن اجرایی شد و در سال ۹۸ و ۹۹ این طرح به پایان رسید و خروجی آن حمایت از مقالات Q۱، حمایت از طرح‌های پژوهشی مساله محور، حمایت از فرصت‌های مطالعاتی، حمایت از رساله‌های دکتری و پایان نامه‌های کارشناسی ارشد مربوط به مشکلات مناطق خاص و حمایت از نشست‌های استانی بود. رئیس گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری، امنیت غذایی را یکی از موضوعات اولویت‌دار این کارگروه دانست و افزود: جهت دهی تقسیم کار ملی با رویکرد افزایش امنیت غذایی شامل حمایت از رساله‌های دکتری، حمایت از طرح‌های تحقیقاتی مساله محور، حمایت از نخبگان و حمایت از دوره‌های فرصت‌های مطالعاتی است. سعادت، تعداد محورهای فعال در طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری کشور را ۲۳۵ طرح و تعداد محورهای فعال در طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری در حوزه امنیت غذایی را ۳۳ عنوان ذکر کرد و یادآور شد: تاکنون ۱۳۲ شرکت دانش بنیان در طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری فعال شدند که از این تعداد    ۵۱شرکت فعال در حوزه امنیت غذایی هستند، علاوه بر آن ۸۴ مرکز فعال در این زمینه با ما همکاری دارند.

وی با بیان اینکه در تقسیم کار ملی دو حوزه زراعت و باغبانی و دام، طیور و آبزیان تقسیم شده است، گفت: در حوزه زراعت، موضوعاتی چون اصلاح ارقام، تغذیه گیاهی و کنترل آفات به عنوان موضوعات اولویت دار تعریف شده و تفاهم نامه‌هایی نیز با دانشگاه‌ها منعقد شده است. به گفته این مقام مسوول، حوزه‌های ویتامین‌ها، آنزیم‌ها و اسید آمینه‌ها، پروبیوتیک، غذای حیوانات خانگی، ارتقای کیفیت خوراک دام و غلات، علوفه و کنجاله به عنوان موضوعات اولویت دار در طرح تقسیم کار ملی زیست فناوری در بخش امنیت غذایی تعیین شده است.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZB7p