«کاملینا»، گیاهی استراتژیک برای کاهش وابستگی به واردات دانههای روغنی
عضو هیأت علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی کرمانشاه، با تاکید بر بر افزایش کشت گیاه کاملینا در کشور، گفت: کشت و توسعه گیاه کاملینا سبب کاهش وابستگی کشور به واردات دانههای روغنی میشود.
کاملینا یا «کتانکش» گیاهی است که طی چند سال اخیر، کشت آن بهعنوان یک دانه روغنی در سطح کشور آغاز شده و دانههای روغنی در بین محصولات زراعی از اهمیت خاصی برخوردار است و پس از غلات دومین ذخایر غذایی جهانی را تشکیل میدهند. روغنهای نباتی بیشتر از دانههای روغنی نظیر سویا، آفتابگردان، پنبه دانه، بادام زمینی و کلزا بهدستمیآید که نیاز آبی بالاتری دارند و دارای محدودیتهایی از جنبههای مختلف کشت و شرایط اقلیمی هستند. گیاه دارویی روغنی کاملینا گیاهی است که در سالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است و مهمترین مزیت آن، انجام کشت آن در پاییز و برداشت آن در اواخر فروردینماه، نیاز آبی کمتر، سازگاری بهتر با شرایط اقلیمی منطقه، مقاومت فوقالعاده به خشکی و سرمای بهاره، حساسیت کمتر به شیوع آفات و عدم حساسیت گیاه به ریزش محصول در زمان برداشت است.
دانیال کهریزی، عضو هیأت علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی کرمانشاه در سخنرانی علمی و آموزشی کاشت گیاه دانه روغنی کاملینا که با شرکت بیش از 500 نفر از مدیران، کارشناسان، دانشجویان و کشاورزان سراسر کشور برگزار شد، کاملینا را جزو با کیفیتترین روغنها عنوان کرد. وی گفت: براساس سیاست های وزارت جهاد کشاورزی، استان فارس به عنوان مرکز پایلوت کشت گیاه کاملینا در سال ۱۳۹۹ انتخاب شده است.
عضو هیأت علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی کرمانشاه با تاکید بر افزایش کشت این گیاه استراتژیک در کشور، اضافه کرد: با توجه به وارداتی بودن ۹۵ درصد از روغن خوراکی کشور، این موضوع توسعه کشت کاملینا بهعنوان یک گیاه روغنی را در کشور ضروری میکند. وی اضافه کرد: پیش بینی میشود سطح زیر کشت این گیاه در سال زراعی جاری به بیش از ۳ هزار هکتار افزایش یابد. کهریزی با بیان اینکه درحالحاضر رقم «سهیل» کاملینا در داخل کشور به ثبت رسیده است، گفت: در صورت کشت و توسعه گیاه کاملینا علاوه بر کاهش وابستگی کشور به واردات روغن خوراکی میتوان باعث ایجاد اشتغال و کارآفرینی دانشجویان و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی شود.
ارسال به دوستان