دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی در افتتاحیه سومین جشنواره دانش‌آموزی ؛

زیست‌فناوری را به عرصه دانش‌آموزی سوق خواهیم داد

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی گفت: یکی از اولویت‌های ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی سوق دادن فعالیت‌های زیست‌فناوری به عرصه دانش‌آموزی است.

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی گفت: یکی از اولویت‌های ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی سوق دادن فعالیت‌های زیست‌فناوری به عرصه دانش‌آموزی است. 

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره دانش‌آموزی زیست‌فناوری گفت: تفاوت جشنواره امسال با سال‌های گذشته این است که تعداد آثار دریافتی از دانش آموزان بسیار موردتوجه بوده و حدود 6 هزار اثر دریافت و 1500 اثر برگزیده شد. 

وی افزود: این موضوع نشان‌دهنده حضور فعال و جدیت دانش آموزان برای فعالیت‌های علمی و فناورانه است. در آثار دریافتی دانش آموزان تعداد قابل‌توجهی اثر خلاقانه و نو در حوزه زیست‌فناوری وجود داشت. 

به گفته قانعی، سومین نمایشگاه دانش‌آموزی زیست‌فناوری با 150 غرفه، 40 کارگاه آموزشی و 20 تور علمی به مدت سه روز برپا خواهد بود.

وی در خصوص هدف برگزاری از این جشنواره  بیان کرد: ما قصد داریم زیست‌فناوری را به عرصه دانش‌آموزی سوق داده و فعالیت در حوزه زیست‌فناوری را به مقاطع پایین‌تری از دانشگاه‌ها حرکت دهیم.

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی تصریح کرد: ستاد زیست‌فناوری قصد دارد نشر علم را بین دانش آموزان افزایش داده و فقط در سطح دانشگاه‌ها در این حوزه فعالیت نکنیم که برگزاری جشنواره امسال نشان داد دانش آموزان توانایی بالایی برای فعالیت‌های علمی و فناورانه دارند. 

وی ادامه داد: طرح‌های برگزیده در نمایشگاه را می‌توان با حمایت ستاد زیست‌فناوری معاونت علمی به‌عنوان منابع تمرینی در اختیار معلمان قرار داد تا در کنار مباحث علمی این آثار را آموزش دهند. 

زیست‌فناوری حوزه‌ای با ثروت آفرینی بالا و اشتغال آفرینی زیاد

رییس سومین جشنواره دانش‌آموزی زیست‌فناوری با اشاره به این که معلمان باید در کنار مباحث آموزش علمی زیست‌فناوری موضوع اقتصادی بودن این حوزه را نیز به دانش آموزان آموزش دهند، گفت: دانش آموزان باید به این باور برسند که زیست‌فناوری حوزه‌ای است با ثروت آفرینی بالا و اشتغال آفرینی زیاد. 

وی حوزه زیست‌فناوری را دارای ثروت آفرینی بالایی برای کشور دانش و افزود: تمام مباحث حوزه زیست‌فناوری برای کشور می‌تواند ثروت زیادی ایجاد کرده و اشتغال آفرینی کند. به‌طور مثال موضوع DNA، باکتری‌ها و غیره هرکدام نقش به سزایی در ایجاد اشتغال و بهتر کردن زندگی مردم دارد. 

قانعی بیان کرد: محصولات زیستی قیمت بسیار بالایی دارد به‌گونه‌ای که فاکتورهای هفت و هشت گرمی یک میلیون دلار است و کل دارویی که برای برخی بیماران استفاده می‌شود، دو و نیم گرم است که ما می‌توانیم دانش آموزان را به‌گونه‌ای آموزش دهیم که بتوانند در حوزه تولید محصولات زیستی در آینده فعالیت کنند. 

وی با تاکید بر این نکته که باید از زیست‌فناوری به‌عنوان یک موضوع ثروت آفرین و اشتغال آفرین استفاده کرد، گفت: باید با توجه به جشنواره زیست‌فناوری دانش‌آموزی، دانش آموزان را برای ورود به عرصه زیست‌فناوری آماده کنیم. 

ورود علوم و فناوری‌های جدید به حوزه دانش آموزی

در ادامه این مراسم علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ظرف 3 سال گذشته در بخش دانش آموزی ظرفیت های خوبی در جهت توسعه علمی کشور انجام شده است اظهار کرد: بر این اساس همکاری‌های علمی مناسبی نیز بین وزارت آموزش و پرورش و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور ورود علوم و فناوری‌های جدید به حوزه دانش آموزی ایجاد شده است. 

زرافشان ادامه داد: بیش از 10 سال از ورود مباحث حوزه زیست فناوری به کتب درسی جهت آشنایی دانش آموزان با این عرصه میگذرد و در طول این سالها در مسیری که طی شد فعالیت های متنوعی از جمله برگزاری همین جشنواره را شاهد بودیم. 

وی با بیان اینکه فعالیت های دو دوره گذشته این جشنواره نشان میدهد این رویداد توانسته اثر بخشی و رونق خود برای ترویج فرهنگ زیست فناوری بین دانش آموزان به خوبی انجام دهد گفت: در سومین دوره برگزاری این جشنواره آثار دریافتی دانش آموزان سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره رشدی چهار برابری داشته است که این رشد  نشان دهنده فعالیت های ترویجی مناسب در این حوزه است. 

زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در بخش بعدی سخنان خود به اهمیت تاسیس پژوهش سراها اشاره و کرد و گفت: پژوهش سراهای آکادامیک است که در مقطع تحصیلات تکمیلی انجام میشود اما همکاران ما در این وزارت خانه همواره این باور را داشتند که دانش آموزان میتوانند در این عرصه نقش آفرینی کنند بنابراین اقدام به تاسیس پژوهش سراهای دانش آموزی در  سر تا سر کشور شد تا دانش آموزان به عنوان پژوهنده در رشد و توسعه علمی کشور کشور سهیم باشند. 

وی با بیان اینکه امروز این باور که دانش آموزان در پژوهش سهیم هستند به باوری عمومی در نهادهای کشور تبدیل شده است گفت: یکی از دست آوردهای بزرگ علمی برجام پذیرفته شدن ایران به عنوان عضو باشگاه جهانی گداخت هسته ایی است تا در اینده ایران به فناوری تولید سوخت انرژی  پاک  دست پیدا کند که این میتواند شروع مناسبی باشد تا در آموزش و پرورش دانش آموزان را وارد این عرصه کنیم. 

ورود حوزه لیزر به پژوهش سراهای دانش آموزی

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: طبق مذاکراتی که با سازمان انرژی اتمی و معاونت علمی ریاست جمهوری شده است تصمیم داریم مباحث حوزه علمی لیزر را به پژوهش سراهای دانش آموزی وارد کنیم همچنین تا امروز 64 پژوهش سرا از 615 پژوهش سراهای کشور با حمایت مادی و معنوی معاونت علمی به فناوری نانو مجهز شده اند .

زرافشان با بیان اینکه این جشنواره فرصتی برای شناسایی استعدادهای برتر و دانش آموزان علاقه مند در حوزه زیست فناوری است که با کمک این جشنواره و حمایت نهادهای علمی دانش آموزان در مسیر پژوهش علمی گام بردارند. بنابراین باید بنیاد علمی کشور در این جشنواره های علمی گذاشته شوند. 25 

در پایان این مراسم سومین نمایشگاه دانش آموزی زیست فناوری با حضور دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش افتتاح شد .

سومین جشنواره دانش‌آموزی زیست‌فناوری که به همت ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و همکاری ستاد توسعه فرهنگ‌علم،فناوری و اقتصاد دانش بنیان و وزارت آموزش و پرورش برگزارشده ازسوم تا پنجم اذر ماه در کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان حجاب برپا است .

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZdZc