برگزاری نشست متخصصان سوخت­های زیستی ایران

نقش پر رنگ رسانه و شبکه های اجتماعی در ایجاد گفتمان سازی برای سوخت های زیستی

نشست متخصصان سوخت­های زیستی ایران در تاریخ 23 آبان 1397 در محل معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و با همت کارگروه بیوتکنولوژی محیط­زیست (کمیته سوخت­های زیستی)، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و انجمن علمی سوخت­های زیستی ایران برگزار گردید

 

 

 

 

 

نشست متخصصان سوخت­های زیستی ایران در تاریخ 23 آبان 1397 در محل معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و با همت کارگروه بیوتکنولوژی محیط­زیست (کمیته سوخت­های زیستی)، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و انجمن علمی سوخت­های زیستی ایران برگزار شد.

در این نشست متخصصان سوخت­های زیستی، انرژی و محیط­زیست از دانشگاه­ها و سازمان­های سراسر کشور شرکت کردند. در ابتدا دکتر میثم طباطبائی رئیس کمیته سوخت­های زیستی (کارگروه بیوتکنولوژی محیط­زیست ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری) و رئیس انجمن علمی سوخت­های زیستی ایران ضمن خوش آمدگویی، اهداف نشست را تبیین نمود. سپس دکتر شهرام رضایی، مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی سخنرانی خود تحت عنوان "روند مصرف انرژی در ایران و جهان" را ارائه کرد.

ایشان از روند روزافزون مصرف سوخت­های فسیلی و تجدید ناپذیر در کشور که منجر به هدر رفت منابع ملی و افزایش الودگی­های محیط­زیست می­شود ابراز نگرانی کرد. بر اساس آمارهای منتشر شده در سال 2017 میلادی، ایران رتبه دهم مصرف انرژی را به خود اختصاص داده است که در این بین مصرف بنزین روندی کاملا صعودی در طی سال­های 90 تا 97 داشته و مصرف روزانه آن در سال 1397 به عدد قابل توجه 120 میلیون لیتر رسیده است.

مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده­های نفتی این روند صعودی استفاده از فرآورده­های نفتی جهت تولید انرژی را زنگ خطری برای اقتصاد و بخصوص محیط­زیست ایران بشمار آورد. ایشان تاکید کردند که کارشناسان موظفند با ایجاد راهکار­های کارآمد و براساس اصول توسعه پایدار مردم را به تغییر سبک زندگی و استفاده از انرژی و سوخت­های جایگزین (نظیر سوخت­های زیستی تولید شده از ضایعات) ترغیب کنند. در پایان این سخنرانی دکتر رضایی استفاده از ابزارهای مالیاتی و تسهیلات بانکی و تشویقی را رویکردی مناسب جهت متنوع کردن سبد مصرف انرژی کشور و حفاظت از منابع ملی و محیط زیست برشمرد.

در ادامه آقای مهندس سیاوش عقدایی، قائم مقام شبکه رادیویی جوان با تاکید بر وجود محققان، دانشمندان برجسته، و فناوری­های تولید سوخت­های زیستی در کشور، به ریشه یابی دلایل عدم ورود این حامل­های انرژی دوست­دار محیط­زیست به زندگی مردم پرداخت. ایشان افزودند علارقم وجود افراد تحصیل کرده و نخبگان کارآمد در ایران در زمینه تولید سوخت­های زیستی متاسفانه تلاش­های وافر آن­ها در دهه گذشته به منصه ظهور نرسیده است. قائم مقام شبکه رادیویی جوان دلیل این مهم را عدم وجود آگاهی کافی در مردم نسبت به لزوم استفاده از سوخت­های زیستی و از سوی دیگر نسبت به بزرگی فاجعه زیست­محیطی و مخاطرات انسانی ناشی از آن در صورت ادامه روند کنونی دانست. ایشان تاکید کردند که نخبگان بایستی فاصله خود با مردم را کاهش و اطلاعات لازم زمینه­های مذکور را از طریق ایجاد و مدیریت کمپین­های موثر در اختیار جامعه قرار دهند. در پایان آقای مهندس عقدایی به لزوم برانگیختن افکار عمومی جهت تغییر سیاست­های کلان کشور در حوزه انرژی با استفاده از توان بالای رسانه­های رایج و مجازی پرداخت.

در سخنرانی پایانی آقای دکتر حمید امیری عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان آخرین روندهای در تولید سوخت­های زیستی پیشرفته را تبیین نمود.

در پایان نشست، موشن­گرافی با موضوع بیواتانول که توسط روابط عمومی ستاد توسعه زیست فناوری آماده شده بود برای اعضاء به نمایش گذاشته شد.

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Zcwi