با اعلام دبیر ستاد توسعه زیست فناوری

کیت تشخیص کرونای ایرانی تا ماه آینده وارد بازار می‌شود

دکتر مصطفی قانعی مطرح کرد: ۵۰ شرکت داوطلب شدند که بعد از بررسی‌ها پنج شرکت برای ساخت این کیت‌ها انتخاب و قرارداد با آنها منعقد شد. طی یک ماه آینده کیت تشخیص کرونا ایرانی به بازار ارائه می‌شود.

 

 

 

 

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در خصوص کیت‌های تشخیص کرونا گفت: با شیوع ویروس کرونا در کشور کیت‌های تشخیص این ویروس در قالب مساعدت و خرید از طریق سازمان بهداشت جهانی، کشور چین و یونیسف وارد ایران شد.

وی افزود: روش انجام تست‌ها به‌صورت RTPBR  است که روش شناخته شده مولکولی در جهان به شمار می‌رود. در این روش آزمایشی از حلق بیمار گرفته شده، سپس بزاق وی بررسی می‌شود تا حضور یا عدم حضور ژن‌های ویروس در نمونه مشخص شود. بدین ترتیب فرض ابتلا به ویروس کرونای فرد تأیید یا رد می‌شود.

دکتر مصطفی قانعی تاکید کرد: کیت‌های وارد شده تا دو ماه آینده کافی هستند اما بعد از این مدت با کمبود کیت‌های تشخیص کرونا مواجه خواهیم شد. بنابراین ستاد توسعه زیست در فراخوانی از شرکت‌ها دعوت کرد تا به بومی‌سازی این کیت‌ها بپردازند.

قانعی مطرح کرد: ۵۰ شرکت داوطلب شدند که بعد از بررسی‌ها پنج شرکت برای ساخت این کیت‌ها انتخاب و قرارداد با آنها منعقد شد. طی یک ماه آینده کیت تشخیص کرونا ایرانی به بازار ارائه می‌شود. تیم نظارتی و داوری برای فعالیت‌های این پنج شرکت در نظر گرفته شده که به‌طور مرتب گزارش پیشرفت کار را در اختیار ستاد توسعه زیست فناوری می‌گذارند.

 تولید دارو برای مبتلایان، دیگر اقدامی است که با ابتکار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همکاری وزارت بهداشت و درمان در دست انجام است، دبیر ستاد زیست فناوری در این‌باره ، اظهار کرد: این دارو در صورت کسب مجوز از کمیته اخلاق وزارت بهداشت می‌تواند وارد چرخه بالینی گردد. از بین بردن ویروس در دهان و حلق افراد ناقل، غیر بیمار، بدون آسیب رساندن به باکتری‌های مفید موجود در دهان، یکی از هدف گذاری‌های تعیین شده برای داروهای تولید شده در صف دریافت مجوز است.

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZBy3