اسدی فرد در نشست با نمایندگان ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی:
پیشرفت و تو سعه فناوری مستلزم تعامل ستادهای توسعه فناوری و شبکه آزمایشگاهی است
نشست مشترک ستادهای توسعه فناوریهای راهبردی و شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، با حضور مدیر و دبیر این شبکه و جمعی ازنمایندگان ستادهای توسعه فناوری برگزار شد.
نشست مشترک ستادهای توسعه فناوریهای راهبردی و شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، با حضور مدیر و دبیر این شبکه و جمعی ازنمایندگان ستادهای توسعه فناوری برگزار شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ نشست مشترک نمایندگان ستادهای توسعه فناوری و شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به میزبانی ستاد توسعه فناوری نانو برگزار شد.
رضا اسدی فرد، مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری، همکاری نزدیک و تعامل همه جانبه ستادهای توسعه فناوری با شبکه آزمایشگاهی را از الزامات توسعه تخصصی حوزه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی بیان کرد و افزود: «با توجه به مأموریت این شبکه برای تأمین خدمات آزمایشگاهی مورد نیاز ستادهای فناوری راهبردی و به خصوص آزمایشگاههای ارزیابی محصولات دانشبنیان، لازم است نیازسنجی درستی انجام شود و نیازهای ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری، به صورت شفاف به شبکه آزمایشگاهی اعلام شود.
وی دراین نشست ضمن بیان توضیحاتی درباره نحوه عملکرد، به معرفی فعالیت و چارچوبهای شبکه آزمایشگاهی پرداخت و گفت: ستادهای توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری، به منظور ایجاد تمرکز در مراکز آزمایشگاهی حوزه راهبردی مرتبط و بهبود کیفیت و افزایش کمی خدمات آزمایشگاهی تخصصی آن حوزه میتوانند ضمن استفاده از امکانات شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، آزمایشگاههای مورد نظر را به این شبکه معرفی کنند.
گسترش توانمندیها و ظرفیتها، هدف اساسی فعالیت شبکه آزمایشگاهی
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری، فعالیت شبکهای را به اشتراک گذاری توانمندیها و ارایه خدمات، اساس و نخستین شرط اصلی حضور آزمایشگاهها در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی دانست و افزود: اگر آزمایشگاهی وجود داشته باشد که خدمات تخصصی بهویژه در حوزه بررسی محصولات دانشبنیان ارایه میدهد، اما امکان ارائه خدمات عمومی ندارد، میتواند به عنوان آزمایشگاه غیرعضو اطلاعات خود را در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی قرار دهد تا ضمن آشنا کردن پژوهشگران آن حوزه با آزمایشگاه، از راه گسترش دامنه مشتریان و افزایش خدمات، شرایط پذیرش به عنوان عضو شبکه را کسب کند.
ضرورت توسعه آزمایشگاههای تخصصی حوزه انرژیهای تجدیدپذیر
اسدی فرد، حوزه انرژیهای تجدیدپذیر را یکی از حوزههای نیازمند خدمات گسترده آزمایشگاهی در آینده نزدیک برشمرد و عنوان کرد: در آینده نزدیک، کشور به خدمات آزمایشگاهی تخصصی در آن حوزه نیاز خواهد داشت و بنابراین، باید زیرساختهای جذب آزمایشگاهها در این حوزه فراهم شود.
وی افزود: با توجه به اهمیت حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، پیشنهاد میشود که ستاد مربوطه، طرحهای جدید خود را در این زمینه به شبکه آزمایشگاهی فناوری ای راهبردی معاونت علمی و فناوری ارائه دهد.
ترغیب و تشویق آزمایشگاه به جذب و حفظ متخصصان آزمایشگاهی
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی، در رابطه با ایجاد آزمایشگاههای جدید بیان کرد: از آنجا که امکان سرمایهگذاری در تمامی نقاط کشور وجود ندارد، بهتر است از امکانات موجود حمایت شود و برنامههای توسعه توانمندیهای موجود اجرایی شود؛ اما با این وجود، در شرایط خاص، امکان حمایت از ایجاد آزمایشگاه جدید در سطح بسیار بالا و با در نظر گرفتن تمامی ملاحظات، وجود دارد.
اسدی فرد، به ترغیب و تشویق مراکز آزمایشگاهی برای جذب و نگهداری نیرویهای متخصص در آزمایشگاهها اشاره کرد و گفت: اجرای برنامههای معرفی و تقدیر از کارشناسان برتر، ارتقای فرهنگ سازمانی و مدیریت صحیح مراکز آزمایشگاهی و تشویق آزمایشگاهها به پیادهسازی و اجرای پیوسته سامانه پرداخت کارانه بر اساس عملکرد افراد، در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری پیگیری میشود تا به تحقق این امر کمک کند.
در آغاز این نشست مجتبی نسب، دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، ضمن قدردانی از همکاری ستادها، گزارشی از اهداف، فعالیتها و همچنین برنامههای جاری و طرحهای توسعه فعالیتهای شبکه آزمایشگاهی ارائه کرد.
در ادامه این نشست، پیشنهاد ایجاد شبکههای آزمایشگاهی در مقیاس کوچکتر و تخصصی در حوزههای فعالیت هر ستاد، به منظور بررسی و تجمیع توانمندی آزمایشگاهی هر حوزه و ارتباط این شبکهها با شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی از سوی کارشناسان پیشنهاد شد.
همچنین تعریف و شفافسازی برخی مفاهیم آزمایشگاهی در حوزه فعالیت بعضی از ستادهای توسعه فناوری، بهویژه حوزه فناوریهای نرم و هویت ساز، علوم شناختی و سلولهای بنیادی، به منظور بررسی امکان پیوستن برخی آزمایشگاههای این حوزه به شبکه آزمایشگاهی پیشنهاد شد.
برگزاری جلسات دورهای و پیوسته مشترک تخصصی بین کارشناسان هر کدام از ستادهای توسعه فناوری و شبکه آزمایشگاهی به منظور افزایش همکاریها، حمایت از کارشناسان آزمایشگاهها و تشویق آنها در راستای حفظ نیروهای کارآمد در بخش آزمایشگاهی از دیگر پیشنهادات ارائه شده در این نشست بود.
ارسال به دوستان