میکروارگانیسم‌هایی‌ که سلامتی را فرآوری می‌کنند

یکی از شرکت‌های فناور کشورمان با تولید و فرآوری مواد پروبیوتیکی در کشورمان موفق شده است با رفع نیاز کشور به این محصول، زمینه تولید مواد غذایی بر پایه زیستی را فراهم کند.

یکی از شرکت‌های فناور کشورمان با تولید و فرآوری مواد پروبیوتیکی در کشورمان موفق شده است با رفع نیاز کشور به این محصول، زمینه تولید مواد غذایی بر پایه زیستی را فراهم کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ شاید بارها در کنار عنوان درج شده روی بسته‌بندی، عبارت «پروبیوتیک» را شاید بارها روی برخی از مواد غذایی لبنی دیده باشیم، اما از چیستی پروبیوتیک و اهمیتی که می‌تواند در بهبود کیفیت تغذیه داشته باشد کم‌تر بدانیم، در حالی‌که توزیع کافی این موجودات زنده‌ی کوچک میکروسکوپی در بدن، ضمن غنای بیش‌تر ماده غذایی سلامت برای میزبان به ارمغان می‌آورد.
به گفته یکی از فعالان تولیدکننده این پروبیوتیک‌ها در کشورمان، می‌توان با مصرف مکمل‌ها و همچنین برخی مواد غذایی که با فرآیند تخمیر باکتریایی تولید شده‌اند، برای بدن تامین کرد و آن‌ها را می‌توان در موادی چون لبنیات، کلم رنده شده و آب‌پز شده با سرکه، خمیر سویا، کیمچی و برخی مواد غذایی دیگر پیدا کرد.
سحر بهمنی مدیرعامل شرکت زیست‌تخمیر، با اشاره به اهمیت پروبیوتیک‌ها در بازار، می‌افزاید: دانش فنی و تولید محصولاتی که دارای این ویژگی باشند نیز اهمیت بالایی دارد و کشورهایی که از این دانش و فناوری برخوردارند، توانسته‌اند با تولیدات خود زمینه تولید ثروت و اشتغال بالایی را فراهم کنند.
ایده نوین تولید داخلی زیست‌تخمیرها
بهمنی همچنین با یادآورشدن اهمیت بالای میکروارگانیسم‌ای زنده در بهبود کیفیت زندگی و سلامت بیان می‌کند: استفاده از پروبیوتیک‌ها دارای مزایای بسیاری است که از جمله این مزایا می‌توان به کاهش وزن، تسهیل گوارش، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، پوستی بهتر و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها اشاره کرد.
این فعال حوزه زیست فناوری فراهم شدن زمینه اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کشورمان می‌داند و می‌افزاید: نقش پروبیوتیک‌‌ها در صنعت مواد غذایی بیش از پیش پررنگ شده است و بر همین اساس ورود به حوزه تولید این محصول در کشور ضروری است که ورود به این حوزه اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و متخصصان کشور در حوزه زیست فناوری را به همراه داشته است.
وی تولید و فرآوری مبتنی بر نیاز کشور به پروبیوتیک را از مزیت‌های تولید داخلی می‌داند و بیان می‌کند: با توجه به این‌که عموم محصــولات پروبیوتیک موجود در بازار ایران وارداتی هستند و بنابراین  ایده تولید فرآورده‌هایی با پایه پروبیوتیک می‌تواند مزایای بسیاری به همراه داشته باشد.

بهمنی یکی از محصولات این حوزه را تولید کپسول‌های خوراکی مخمر عنوان کرد و توضیح داد: کپسول‌های حاوی مخمرهای مفید برای بدن که به عنوان پروبیوتیک در سراسر جهان استفاده می شوند و دارای خواص سلامت بخش و درمانی اثبات شده ی فراوانی هستند،در داخل کشور تولید می‌شوند و  و با فعالیت های ضد میکروبی، اثرات آنتی اکسیدانی و تعدیل فلور میکروبی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و تسریع بهبودی بیماران را به همراه می‌آورند.

وی با اشاره به تنوع محصولات تولیدی در این حوزه برای گروه‌های سنی گوناگون می‌افزاید: با توجه به این که دانش فنی  و فناوری تولید این مخمرها در داخل کشورمان وجود دارد و بازار خوی در اتظار این محصولات است، می‌توان انتظار داشت با ورود محصولات داخلی به بازارهای جهانی، عرضه این محصولات در بازارهای بین‌المللی بتواند ارزآوری و کمک به اقتصاد این حوزه را برای کشور به دنبال داشته باشد.

این فعال فناور حمایت معاونت علمی و فناوری از شرکت‌های دانش‌بنیان را سرعت‌بخش رشد این شرکت‌ها ارزیابی کرد و افزود: شرکت‌هایی که در عرصه نوآوری و فناوری فعالیت می‌کنند عموماً از جایی آغاز می‌کنند که پیش از آن در کشور تجربه‌ای نیست و برای موفقیت در مسیر خود نیازمند حمایت هستند؛ این حمایت لزوما از جنس تسهیلات نیست بلکه ایجاد زمینه‌های مساعد برای فعالیت می‌تواند به رشد این شرکت‌ها کمک کند که حمایت معاونت علمی و فناوری در این راستا اثر مطلوب خود را داشته است.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZgTc