افتتاح مرکز طب بازساختی در انستیتو پاستور ایران

مرکز طب بازساختی انستیتو پاستور با حضور جمعی از مسئولین، سه شنبه 29 فروردین ماه، افتتاح شد

به گزارش خبرنگار ستاد توسعه زیست فناوری، دکتر قانعی، رئیس انستیتو پاستور ایران ، در مراسم افتتاح مرکز طب بازساختی انستیتو پاستورکه در تالار ابن سینا ی انستیتو پاستور برگزار شد، اظهار داشت: طی سال­های اخیر، پروژه­های این مرکز در جهت درمان بیماری­های عفونی بوده است؛ ولی از سال گذشته با توجه به برنامه عملیاتی که برای پاستور تهیه شد

به گزارش خبرنگار ستاد توسعه زیست فناوری، دکتر قانعی، رئیس انستیتو پاستور ایران ، در مراسم افتتاح مرکز طب بازساختی انستیتو پاستورکه در تالار ابن سینا ی انستیتو پاستور برگزار شد، اظهار داشت: طی سال­های اخیر، پروژه­های این مرکز در جهت درمان بیماری­های عفونی بوده است؛ ولی از سال گذشته با توجه به برنامه عملیاتی که برای پاستور تهیه شد؛ استفاده از تکنولوژی های جدید برای درمان بیماری های عفونی، ازجمله استفاده از سلول درمانی و طب بازساختی دردستور کار انستیتو پاستور قرار گرفت ، از این رو برآن شدیم تا مرکز طب بازساختی را با حمایت­های مالی موجود و استفاده از پتانسیل اعضای هیات علمی و نخبگان تاسیس نماییم و بتوانیم این مرکز را در دو بخش آزمایشگاه سلولی و آزمایشگاه مولکولی تجهیز کنیم.

دکتر حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی، طی این مراسم ضمن تشکر از فعالیت­های انستیتو پاستور و سیستم پویا و زنده این مرکز تحقیقاتی کلیدی کشور، به زیرساخت­های علوم پزشکی ایران اشاره کرد که از انستیتو پاستور ایران فعالیت خود را شروع کردند.

وی افزود: در ایران ظرفیت­های بسیار ارزشمندی در زمینه سلول­های بنیادی و پزشکی بازساختی وجود دارد و طی ده سال اخیر، رشد بالایی در این حوزه­ها مشاهده گردیده است. با توجه به ارتباط این مباحث با سلامت مردم، ما سعی در افزایش سطح بهداشت در ستاد سلول­های بنیادی داشتیم. از این رو راه اندازی سه مرکز جامع سلول­های بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور را در زمره­ی برنامه­های این ستاد قرار داده­ایم که به موجب آن علاوه بر مرکز حاضر، پیش از این یک مرکز در تبریز افتتاح شد و به زودی نیز شاهد افتتاح یک مرکز در شیراز خواهیم بود.

دکتر حمیدیه همچنین به پروژه­هایی مانند درمان نابینایی، ناشنوایی و نازایی اشاره کرد که طی چند سال آینده در مجموعه مطالبات مردمی قرار خواهند گرفت و در حوزه بین المللی نیز از بازار جهانی مناسبی برخوردار خواهد بود.

وی همچنین با بیان تاثیر استفاده از سیستم کریسپر و ویرایش ژنوم برای مقاصد انسان دوستانه و سلامت در جهان، و تاثیر آن بر مسائل امنیتی، نظامی و دفاعی کشور اشاره کرد و اعلام کرد ما در جهت انجام اقدامات پیشگیرانه به دنبال این هستیم که بگوییم مراکز ما هم توانایی انجام این فناوری­های روز جهان را دارند و در این جهت به پروژه سلول درمانی با کریسپر که جزو اهداف این مرکز است، اشاره کرد.

دکتر زینلی، رئیس شبکه پزشکی مولکولی، نیز در این مراسم حضور داشت و ضمن تشکر و تقدیر از تاسیس چنین مرکزی به اهمیت پروژه کریسپر، ژن درمانی و پزشکی بازساختی اشاره کرد.

دکتر آخوندزاده، قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با تشکر ویژه از ساخت این مرکز و حرکت انستیتو پاستور به این سمت، در آینده این مرکز را یکی از مراکز بسیار فعال کشور دانست و نیروی انسانی جوان و فعال، و زیرساخت­های موجود در انستیتو پاستور را از ویژگی­های ممتاز این مرکز نسبت به سایر مراکز دانست.

وی همچنین افزود: فعالیت این مرکز با وجود امکانات و فضای کم، به علت همکاری با سایر مراکز ایزوله نیست و پویایی دارد، از این رو امید است با حمایت­های آینده شاهد پیشرفت این مرکز باشیم.

دکتر شهسوارانی، رئیس مرکز طب بازساختی، پس از تشکر از حمایت­های صورت گرفته توسط دکتر قانعی و سایر اساتید انستیتو پاستور، از همکاری مشترک این مرکز با دانشگاه اوزاکا و کیوتوی ژاپن خبر داد.

به گفته شهسوارانی، قرارداد همکاری بین انستیتو پاستور، مرکز طب بازساختی و دانشگاه­های ژاپنی مذکور منعقد گردیده است که طی آن به دنبال دستیابی به مطالبات پزشکی و مردمی طی 5 تا 10 سال آینده هستیم و امید است با توجه به پتانسیل دانشجویی تحصیلات تکمیلی موجود و تجهیزات این آزمایشگاه، تحقیق و توسعه طب بازساختی با استفاده از سلول­های بنیادی، برای درمان و سلول درمانی شکل بگیرد.

وی افزود: مراکز دیگری در ایران از جمله مرکز رویان، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران به این مبحث وارد شده­اند و دست­آوردهای خوبی نیز داشته­اند.

دکتر شهسوارانی پروژه تمایز سلول­های بنیادی IPS (سلول­های پرتوان القایی) به سلول­های ریوی را پروژه محوری و بین المللی این مرکز معرفی کرد و آن­را محور همکاری مشترک نامید. وی همچنین سایر طرح­های این مرکز از جمله، پروژه کریسپر و ویرایش ژنوم، میکروفلوئیدیک و تمایز سلول­های قلبی را به عنوان پروژه­های تکمیلی این مرکز معرفی کرد.

رئیس مرکز طب بازساختی در ادامه صحبت های خود از ساخت و تجهیز این مرکز با کمک­های انستیتو پاستور و همکاران ژاپنی در دانشگاه اوزاکا و کیوتو گفت و به برنامه های حمایتی مرکز تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ستاد سلول­های بنیادی و ستاد توسعه­ی زیست فناوری برای توسعه این مرکز اشاره کرد.

به گفته دکتر شهسوارانی در حال حاضر 16 نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی ارشد، دکترا و یک دانشجوی پسا دکترا در این مرکز مشغول به فعالیت هستند.

در پایان مراسم نیز دکتر قانعی، دبیر ستاد توسعه­ی زیست فناوری اظهار داشت که: با پتانسیل موجود ما می­توانیم زمینه حضور فعال ایران در زمینه سلول­های بنیادی و پزشکی بازساختی در بازار جهانی را فراهم کنیم.

 

همچنین در این بازدید دکتر حسینی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، دکتر شکرگزار هیئت علمی انستیتو پاستور، دکتر کاغذیان معاون تولید و رئیس مجتمع تولیدی-تحقیقاتی انستيتو پاستور ايران، دکتر خادمی زاده رئیس کانون دانش آموختگان ژاپن و دکتر بنی اسد مدیر اداره امور بین الملل و روابط عمومی انستیتو پاستور ایران حضور داشتند.

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Zund