محققان کشور دستگاهی اتوماتیک برای استخراج ماده ژنتیکی ساختند
اســتخراج مــاده ژنتیکــی، آنالیــز و بررســی آن در تحقیقات زیست فناوری اثرات مهمی دارد و میتوان گفت اساس این تحقیقات است.
از این رو محققان کشور اقدام به طراحی و ساخت دستگاه اتوماتیک استخراج اسید نوکلئیک کردند. مرکز فناوری های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با این محققان همراه شد و آنها را حمایت کرد. در ســاخت ایــن دســتگاه از علومــی همچــون زیســت مهندســی، ژنتیــک و فنــاوری اطلاعات اســتفاده شـده اسـت. بنابرایـن ایـن محصـول از همگرایـی این فناوریها سـاخته شـده اسـت. متخصصان شرکت نسل جدید آرینا زیست این دستگاه را ساختند تا نیاز کشور به واردات رفع شود.
اما در اهمیت تولید و ایران ساخت شدن این دستگاه باید گفت؛ محققـان نیازمنـد روش هایـی کارآمـد و دقیـق برای استخراج ماده ژنتیکی از ارگانیســم های مختلــف و خالص ســازی آن هســتند. روش اســتخراج را می تــوان بــه دو نــوع دســتی و اتوماتیــک تقســیم بندی کــرد. اما معمولا اســتخراج اســید نوکلئیــک بــه صــورت دســتی صــورت می گیــرد. در روش دســتی بدلیــل خطــای انســانی و احتمــال آلودگــی بیــن نمونه هــا، کیفیــت و دقــت اســتخراج پاییــن اســت و آزمایشــگاه ها تمایــل دارنــد تــا فراینــد اسـتخراج را بـه صـورت اتوماتیـک انجـام دهنـد.
ولـی ایـن دسـتگاه در بـازار ایـران از قیمـت بالایـی برخـوردار اسـت. از این رو شـرکت آرینـا زیسـت اقـدام بـه طراحـی و راه انـدازی دسـتگاه اسـتخراج اتوماتیـک اسـید نوکلئیـک مشـابه نمونـه خارجـی کـرد. استخراج 12 نمونه به طور همزمان و قیمت بسیار پایین ده درصد نمونه مشابه خارجی برخی از ویژگیهای این دستگاه است.
ارسال به دوستان