دستیابی ایران به دانش فنی بذر واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری با اشاره به اینکه ما تاکنون دانش فنی تولید بذرواکسن را در کشور نداشتیم گفت: اکنون به این مرحله رسیدیم و توانستیم بذر بومی واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تولید کنیم
مصطفی قانعی در مراسم رونمایی از نخستین بذر بومی واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و آنتی ژن H5 که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و کاظمی خاوازی وزیر جهاد کشاورزی و علی صفر ماکنعلی رییس سازمان دامپزشکی درمحل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: ایران اگر چه قدمت صد ساله در زمینه واکسن سازی دارد اما به موازات سایر کشورهای واکسن ساز پیش نرفته ایم.
وی بیان کرد: تاکنون تکنولوژی تولید بذر واکسن را در کشور نداشتیم، پیش از این بذر واکسن سل از فرانسه و بذر واکسن هپاتیت را از کوبا وارد کشور می کردیم و بعد از آن واکسن های این بیماری ها در کشور تولید می شد، از این رو ما صاحب تکنولوژی بذر واکسن ها نبودیم. وی اظهارداشت: اکنون به مرحله ای رسیده ایم که محققان کشور توانسته اند بذر واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را تولید کنند و دانش فنی آن را به دست آورند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باتأکید بر اینکه بخش دولتی نمی تواند در زمینه تولید واکسن ها ورود پیدا کند، گفت: باید شرکت های دانش بنیان همواره در تولید واکسن ها و بذرهای واکسن ورود پیدا کنند. وی گفت: فعالیت در زمینه تولید بذر واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با هزینه معاونت علمی و فناوری و زیر نظر سازمان دامپزشکی از سه سال پیش شروع شده بود و امروز به این نتیجه رسیدیم، قرار است با تولید این بذر واکسن آن نیز در شرکت های دانش بنیان مورد پیگیری قرار گیرد.
برای تهیه واکسن معمولا از بیماری که اسم آن سویه است، یک بذر گرفته می شود که نقطه اول تولید واکسن است، بذر موجود در فرآیند تولید تبدیل به واکسن می شود. تاکنون همه بذرها از خارج وارد می شد و این امر برای کشور نوعی وابستگی ایجاد می کرد و بخشی نیز خروج ارز را به همراه داشت، اما با رونمایی از نخستین بذر بومی واکسن آنفلوآنزای پرندگان این وابستگی به نوعی کاهش خواهد یافت.
ارسال به دوستان