ترس کمتر: تاثیر ماده LSD بر مغز

تحقیقات نشان دهنده کاهش فعالیت برخی مناطق مغز در اثر مصرف LSD (lysergic acid diethylamide) است. این نواحی دارای فعالیت از بین بردن احساسات منفی مانند ترس هستند. این نتایج، درمان بیماری­های روانی مانند افسردگی یا اضطراب را تحت تاثیر قرار می­دهد.

تحقیقات نشان دهنده کاهش فعالیت برخی مناطق مغز در اثر مصرف LSD (lysergic acid diethylamide) است. این نواحی دارای فعالیت از بین بردن احساسات منفی مانند ترس هستند. این نتایج، درمان بیماری­های روانی مانند افسردگی یا اضطراب را تحت تاثیر قرار می­دهد.

دانشمندان دانشگاه Basel این نتایج را در مجله scientific journal Translational Psychiatry منتشر کردند.

داروهای توهم­زا، اثرات متفاوتی را بر روح و روان افراد می­گذارد؛ به طوری که ادراک، اندیشه، و توانایی تجربه زمان و عاطفه را تغییر داده و مختل می­کنند. بعد از اینکه شیمیدانان lysergic acid diethylamide (LSD) را در سال 1940 کشف کردند، LSD توسط مصرف کنندگان مواد مخدر و روانپزشکان مورد استقبال قرار گرفت. در مورد روانپزشکان این امید بود که LSD به عنوان یک دارو توسعه یابد و مطالعات مربوط به اثر آن بر بیماری­هایی مانند افسردگی یا اعتیاد به الکل انجام شد. در سال 1960، LSD به علت اثرات مضر بر سلامت و اعتیاد آور بودن آن در سراسر جهان غیر قانونی اعلام شد و تحقیقات پزشکی بر روی آن متوقف گردید.

البته در چند سال اخیر، علاقه به مطالعه اثر مواد توهم­زا برای مقاصد پزشکی دوباره زنده شده است. مواد روان گردانی مانند LSD، به ویژه در ترکیب با روان درمانی، می­توانند یک جایگزین مناسب را برای داروهای معمولی ارائه دهد. در حال حاضر مشخص شده است که این مواد توهم­زا به گیرنده سروتونین متصل می­شوند؛ اما چگونگی تغییرات ایجاد شده بر فعالیت و ارتباط مغز هنوز مشخص نیست.

LSD فعالیت مغزی را تغییر می­دهد. محققان درمانگاه روانپزشکی دانشگاه (UPK) و گروه فارماکولوژی و سم شناسی بیمارستان دانشگاه Basel (USB) مطالعه اثر حاد LSD را بر روی مغز انجام دادند. آن­ها برای اندازه­گیری فعالیت مغزی، 20 نفر فرد سالم را پس از مصرف 100 میکروگرم LSD مورد مطالعه قرار دادند و برای بررسی تاثیر دارو بر مغز از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (fMRI) استفاده کردند. در طول اسکن MRI، شرکت کنندگان تصاویری از مواجهه با حالات هیجانی مختلف از جمله خشم، شادی یا ترس را داشتند.

تیم تحقیقاتی نشان دادند که واکنش ترس تحت تاثیر LSD به کاهش فعالیت ناحیه amygdala در مغز ناحیه­ای از مغز که احتمالا مرکز پردازش احساسات است- منجر می­گردد. این مشاهدات می­تواند برخی از تغییرات احساسی را که پس از مصرف داروهای توهم زا ایجاد می­گردد، توضیح دهد.

ترس کمتر پس از مصرف LSD، در مرحله دوم. محققان، همراه با فارماکولوژیست­های بالینی بیمارستان دانشگاه Basel، این سوال را که "آیا تجربه ذهنی تغییر داده شده توسط LSD با amygdala در ارتباط است" مورد بررسی قرار دادند. در رابطه با کاهش القای LSD و فعالیت amygdala، به نظر می­رسد که اثر ذهنی LSD بالاتر از مواد مخدر است.

این اثر کاهش ترس، می­تواند یک عامل مهم برای اثرات درمانی مثبت باشد، محققان تصور می­کنند که این مواد توهم زا ممکن است باعث تغییرات بیشتری در فعالیت مغزی شوند. مطالعات بیشتر این بررسی، با تمرکز ویژه بر روی پتانسیل درمانی درحال انجام است.

منبع: Scientific Journal Translational Psychiatry (آوریل 2017)

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZRqd