بازدید معاون دبیر ستاد توسعه زیست فناوری و مدیران ستاد از دانشگاه خلیج فارس بوشهر
در نشست مدیران ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس، معاونین، مدیران و اساتید دانشگاه ، دکتر سروری تاکید کرد : دانشگاه خلیج فارس توانسته با وجود کمبودها و مشکلات کارهای بدیع و ممتازی انجام بدهد و این دانشگاه را در بین دانشگاه های نسل سوم مثال زدنی کند.
معاون دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، رئیس کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست، رئیس گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری به همراه جمعی از مدیران ستاد، به همت کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری در تاریخ 15 و 16 اسفندماه از پژوهشکده علوم پزشکی، شهرک شیلاتی دلوار، پژوهشکده میگو، پژوهشکده خلیج فارس و شهرک زیست فناوری استان بوشهر با هدف آشنایی با مراکز تحقیقات و پتانسیلهای موجود استان در حوزه شورورزی بازدید کردند.
در نشست مدیران ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس، معاونین، مدیران و اساتید دانشگاه دکتر سروری تاکید کرد: دانشگاه خلیج فارس توانسته با وجود کمبودها و مشکلات کارهای بدیع و ممتازی انجام دهد و این دانشگاه را در بین دانشگاه های نسل سوم مثال زدنی کند.
ایشان درجمع اساتیدی حضور داشت که در سه حوزه؛ زیست فناوری خرما و گیاهان دارویی، تولید انرژی زیستی و استخراج ، مهندسی شورورزی و تلفیق کشت آبزیان تحقیقاتی را داشتهاند و طرح های تجاری خود را مطرح کردند افزود: صندوق معاونت علمی و فناوری از طرح هایی که خطر پذیری بیشتری دارند و سرمایه گذار حاضر به پذیرش ریسک نمیشود، حمایت میکند به شرط آنکه برنامه ها گام به گام مشخص ودربازهی زمانی 3 تا 5 ساله باشد.
از طرح های ارائه شده میتوان به نمونه های زیر اشاره کرد
کشاورز ی تلفیقی با آب دریا
تولید نهال های کشت بافت ازارقام تجاری خرما
تولید دیت پیت از ضایعات درخت نخل
تولید سوخ وبذر برای کشت در اراضی زراعی
تولید لارو سوسک سیاه آرد
جلبک ترا ریخته و سوخت زیستی
پرورش آرتمیا
تولید متراکم آبزیان
دکتر عبدالمجید مصلح ؛رئیس دانشگاه خلیج فارس ، درپایان گفت:هسته های پژوهشی در این دانشگاه به خوبی شکل گرفته اند، برخی از این هسته ها قرار دادهای خوبی نیاز با دستگاه های دیگر دارنند و بعضی از آنها نیز به محصول رسیده اند، ایشان افزود: شتاب دهنده ها در حوزه زیست فناوری می توانند به ما کمک کنند.
پژوهشکده علوم پزشکی
این پژوهشکده با داشتن بخشهای تحقیقاتی بیماریهای گرمسیری، علوم هستهای و زیست فناوری دریایی تنها مرکز دریایی علوم پزشکی در سطح کشور است که عهده دار توسعه دانشهای دریایی در کلان منطقه علم و فناوری میباشد. بخش بهداشت محیط سیستمی و انرژی نیز به تازگی اضافه شده است
از جمله اقدامات این مرکز راه اندازی رشتههای خاص با موضوع میکروبیولوژی دریا، توکسینولوژی دریا و بیوشیمی دریایی و تجهیز مرکز رشد زیست فناوری دریا، چاپ مقالات در ژورنالهای معتبر با موضوع دانشهای دریایی، تشکیل انجمن زیست پزشکی دریایی ایران، چاپ کتابهای پزشکی دریایی و text book در این زمینه، برگزاری دورهها و کارگاههای پژوهشی و کنفرانسهایی در زمینه جلبک میباشد.
شهرک شیلاتی دلوار
هم چنین باتوجه به اینکه استان بوشهر، پتانسیل زیرساختی سیستمهای شورورزی سواحل را دارا است، جهت ایجاد این سیستم در شهرک شیلاتی دلوار، نقشهای تنظیم شده است که از این زیرساخت نیز بازدید به عمل آمد. استان بوشهر با بیش از 900 کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس، شوری آب و خاک استان، ظرفیتها و منابع موجود از جمله ایجاد زیرساخت شهرک شیلاتی دلوار با مقیاس 100 هکتار در 40 کیلومتری بوشهر و وجود ایستگاه تحقیقاتی 5 هکتاری دانشگاه خلیج فارس، تحقیقات و پروژهای انجام شده و وجود نیروی متخصص انسانی، پتانسیل در این زمینه را داراست.
پژوهشکده میگو
پژوهشکده میگو زیر نظر شیلات میباشد و ظرفیت تولید میگو عاری از بیماری با تجهیزات مناسب و نیروی انسانی توانمند استانی میباشد. مرکز تحقیقات میگو بزرگترین مرکز تحقیقات کشور در این حوزه است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت میکند.
پژوهشکده خلیج فارس
پژوهشکده خلیج فارس دارای مجموعه آزمایشگاه های اکولوژی، بیوتکنولوژی ( آزمایشگاه بیوتکنولوژی 1، اتاق الکتروفورز DNA ( افقی و عمودی) ، ژل AFLP، RAPD، SSR، RFLP ، رنگ آمیزی و سیستم مستند سازی ژل و آزمایشگاه کشت سلول یوکاریوتی ) و کشت ریزجلبک، آزمایشگاه خیس (ایستگاه تحقیقاتی آبزیان دریایی) است. در این ایستگاه آب دریا به صورت مستقیم به داخل ایستگاه پمپاژ و پس از انجام تیمارهای لازم (کلرزنی، عبور آب از فیلتر شنی و فیلتر UV) وارد حوضچه های نگهداری آبزیان آب شور میشود. این ایستگاه که امکان تیمار انواع آبزیان دریایی در آن فراهم شده در دانشگاههای کشور بی نظیر است.
همچنین در روز دوم، دکتر لطیفی رییس کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری به همراه مشاور استاندار و مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه خلیج فارس و دبیر پارک و علم و فناوری استان بوشهر از پارک علم وفناوری و شرکت های دانش بنیان بازدید نمودند.
ارسال به دوستان