امضای تفاهم نامه همکاری سه جانبه بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وستاد توسعه زیست فناوری و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به ضرورت نفوذ فناوری در صنایع بزرگ ،رسالت این ستاد را در کاهش هزینه تولید،افزایش ارزش افزوده و کاهش آثار زیست محیطی و نفوذ فناوری برشمرد.
جلسه امضای تفاهم نامه همکاری سه جانبه بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و ستاد توسعه زیست فناوری و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با حضور دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان، دکتر قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران صنعت نیشکر و صنایع جانبی در سالن اندیشه برگزار شد.
دکتر کامبیز بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان ضمن تشکر برای تلاش های صورت گرفته در تدوین تفاهم نامه همکاری در زمینه توسعه پایدار نیشکر و صنایع جانبی آن ، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی را صنعتی جوان نام برد که سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی آمادگی دارد دانش و توان محققان خود را برای افزایش بهره وری این شرکت جهت دهی و به خدمت بگیرد.
رئیس سازمان هم چنین از همکاریهای تنگاتنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ستاد توسعه زیست فناوری با سازمان تات قدردانی کرد و افزود: معاونت علمی و فناوری در ستاد زیست فناوری در هر زمینه ای که سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی(تات) طرح موضوع کرده است ،اعلام آمادگی کردند در کنار بخش کشاورزی و باهمدلی از سختی های شرایط فعلی که تامین امنیت غذایی با مشکلات متعددی رو به رو است بکاهند و این پیشدستی دوستان برای ما همواره مایه دلگرمی و پشتوانه محکمی است.
وی رویکرد سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را، توسعه نفوذ دانش در بخش کشاورزی عنوان کرد و بیان داشت:این سازمان آمادگی دارد کلیه ظرفیت ها و امکانات و توانمندیهای خود را برای تبدیل دانش به ثروت در همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به کار بندد.
دکتر قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به ضرورت نفوذ فناوری در صنایع بزرگ ،رسالت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در کاهش هزینه تولید،افزایش ارزش افزوده و کاهش آثار زیست محیطی و نفوذ فناوری برشمرد.
وی بیوتکنولوژی و ورود آن به حوزههای تحقیقاتی را مزیت نسبی ورود علم به صنایع دانست و بیان داشت: اثبات فناوری و حمایت از ریسک مربوط به آن از ماموریت های این معاونت است؛ پیش از این نیز در اجرای تفاهم نامه شورورزی که با سازمان تات همکاری کردیم درواقع هدف ما این بود که این فن آوری را اثبات کنیم که میشود در آب شور هم حیات ایجاد کرد.
دکتر قانعی با تاکید بر ایجاد مزیت رقابتی در صنایع با استفاده از بومی سازی صدرصدی آن بیان داشت: نقش فناوری این است که راه حل های اقتصادی و پر منفعت جایگزین راه حل های پرهزینه و سنتی جایگزین شوند
دکتر علی محمد لطیفی رئیس کارگروه محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به فعالیتهای کارگروه تکنولوژی محیط زیست گفت: این کار گروه از سال ۹۳ با هدف تبدیل تهدیدات به فرصت فعالیت خود را آغاز نموده است؛برخلاف دیدگاه عمومی که عمده مسائل و مشکلات محیط زیست را معضل می دانند. ما آن را یک فرصت دانسته و به آن می پردازیم.
دکتر لطیفی گفت: از عمده مسائل و مشکلات محیط زیستی در کشور که در سالهای اخیر توسط این کارگروه بدان پرداخته شد می توان به مسائل و مشکلات سوخت های زیستی با تمرکز بر بایودیزل، زوال جنگل های بلوط و ایجاد مرکز تحقیقات بلوط در لرستان، تصفیه فاضلاب های شهری و صنعتی و استفاده بهینه و بازیافت آن و همچنین ریزگردها و تثبیت آن نام برد.
وی به طرح ها و پروژه های تحقیقاتی استانی در کشور از سوی ستاد توسعه زیست فناوری اشاره نمود و گفت طرح ایجاد پالایشگاه زیستی در استان خوزستان یکی از این طرح ها بوده که امروز شاهد انعقاد تفاهم نامه اجرایی آن هستیم.
دکتر غلامرضا صالحی جوزانی مدیر کل دفتر امور فناوری سازمان با اشاره به موضوع تولید نیشکر و صنایع جانبی آن ابراز امیدواری کرد که با انعقاد این تفاهم نامه بتوان در مسیر توسعه پایدار کشاورزی و محیط زیست حرکت نمود.
وی با بیان اینکه سالانه دو و نیم میلیون تن قند و شکر برای رفع نیازهای کشور لازم است گفت: صنعت نیشکر سالانه ۵۰ درصد نیاز کشور را با سطح کشتی بالغ بر ۱۲۳ هزار هکتار تامین می نماید.
دکتر صالحی افزود: در این میان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان به عنوان بزرگترین واحد صنعتی شکر خاورمیانه با سطح کشت ۸۰ هزار هکتاری سالانه حدود ۷۰ درصد شکر نیشکری و ۴۰ درصد قند کشور را تامین می کند.
وی در ادامه با اشاره به پروسه برداشت نیشکر و سوزاندن مزارع که موجبات آلودگی محیط زیست را ایجاد می نماید از برداشت سبز به عنوان بهترین روش برای ادامه روند برداشت نیشکر نام برد و گفت: این امر می تواند فرصتی برای ایجاد صنایع جانبی و اقتصادی و تولید ثروت در کشور باشد.
دکتر صالحی جوزانی با بیان اینکه سالانه می توان از باگاس نیشکر چهارمیلیون تن خوراک دامی تولید کرد بیان داشت: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان بزرگترین سازمان تحقیقاتی کشاورزی کشور با بیش از ۲۱۰۰ نفر عضو هیات علمی ۲۳ موسسه مادر، ۳۴ مرکز و ۳۰۰ ایستگاه و پایگاه تحقیقاتی در سراسر کشور میتواند یک ظرفیت بسیار بزرگی برای مدیریت پس آمدها و پسآب های تولید شده از مزارع نیشکر و ایجاد پالایشگاه زیستی در کنار صنعت نیشکر کشور باشد.
دکتر عبدعلی ناصری مدیر عامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با اشاره به اینکه بیشتر مزارع نیشکر امروز در خوزستان پیش از این شوره زارهایی بیش نبوده اند گفت: امروز همزمان با توسعه مزارع نیشکر در استان خوزستان یک توسعه زیست محیطی اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به نقش نیشکر در تلطیف هوا و جلوگیری از فرسایش خاک، افزود: نیشکر گیاهی ۴ کربنه است که به واسطه داشتن برگ هائی پهن، دارای توان فتوسنتزی بالاتر از سایر گیاهان زراعی است که در اثر زیرکشت رفتن اراضی نیشکری، دست کم ۵۰۰ هزار هکتار سطح سبز در خوزستان پدیدار شده است و این سطح وسیع سبز نقش بسیار پراهمیتی در جذب دی اکسید کربن و تولید و رهاسازی اکسیژن دارد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تصریح کرد: میزان گاز دی اکسید کربن تولید شده و جذب شده در مزارع نیشکر دارای تعادل است و میزان اکسیژنی که در فرآیند سوختن نیشکر مصرف می شود یک چهارم اکسیژن تولید شده توسط مزارع نیشکر است.
دکتر ناصری با اشاره به تولید روزانه ۱۲۰هزارلیتر الکل و سالیانه ۱۰هزارتن خمیرمایه و ۵۰هزارتن خوراک دام از باگاس نیشکر گفت: امسال واحدهای هفتگانه نیشکری شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان به تولید ۷۰۰هزار تن شکر خواهند رسید.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: کارخانه کاغذسازی این شرکت که زیرساخت های آن از دی ماه پارسال شروع شده تا سال ۱۴۰۳ با ظرفیت ۲۴۰هزار تن به بهره برداری خواهد رسید تا چرخه تولید نیشکر در این شرکت تکمیل تر و ارزش افزوده فراورده های نیشکری بیشتر شود.
دکتر ناصری از شرکت لوح سبز جنوب که از باگاس نیشکر ورق "ام.دی.اف" تولید میکند گفت و بیان داشت: امسال با تغییراتی که در بخشهای این کارخانه ایجاد شد، فراوردههای این کارخانه از نظر کمی و کیفی افزایش یافته است. و مجموع تولیدسالانه "ام.دی.اف" دراین کارخانه ۱۳۰هزار متر مکعب می باشد .
ارسال به دوستان