دبیرخانه ستاد توسعه زیستفناوری
دبیرخانه ستاد در راستای اهداف و مأموریتهای ستاد، خود را موظف میداند تا با پایش دایمی فرایند توسعه زیستفناوری مبتنی بر سیستمی پویا، از یک سو هماهنگی منجر به همافزایی نهادهای مختلف را پیگیری نماید و از سویی دیگر، با حمایت و کمک به اجرای برخی از برنامهها در توسعه این فناوری فرابخشی و بینبخشی کوشا باشد.
همچنین دبیرخانه به منظور فرهنگسازی و تعامل سازنده بینبخشی با تشکیل کمیتهها و کارگروههای تخصصی، فعالیتهای گوناگونی را در قالب مطالعات و برنامهریزی راهبردی، شبکهسازی، گردآوری و نشر اطلاعات، گسترش سرمایه انسانی، ترویج و انجام حمایتهای مختلف مادی و معنوی از تمام بخشها- بهویژه بخش خصوصی- در حال اجرا دارد تا مسیر تولید ثروت از طریق توسعه زیستفناوری را آسان نماید.
چهار کمیته تخصصی زیر در دبیرخانه ستاد جهت ارایه نظرات کارشناسی در تعیین سیاستها و برنامههای کلان ملی و همچنین نظارت بر حسن اجرای تصمیمات ستاد توسط دستگاههای مسئول درحال فعالیت است.
1. گروه تولید،تجاری سازی و بازار
2. گروه پژوهش ، زیر ساخت و توسعه فناوری
3. گروه سرمایه انسانی، آموزش و ترویج
4. گروه نظارت و ارزیابی
هر گروه، متشکل از اعضای صاحبنظر در حوزههای تخصصی ذیربط از وزارتخانهها و نهادهای عضو ستاد است که وظیفه برنامهریزی و تدوین آییننامههای لازم برای ساماندهی پیشرفت زیستفناوری در چارچوب اجرای سند ملی زیستفناوری و سیاست های کلان کشور و ارزیابی و نظارت بر اجرای درست آنها را در حوزه مربوط بهعهده دارد.
از طرفی، ستاد جهت همافزایی امکانات و ایجاد همگرایی و هماهنگی ملی میان نهادهای ذیربط، موضوع ایجاد شبکههای ملی علمی و فناوری در زمینههای تخصصی موردنیاز را دنبال میکند. تاکنون 5 شبکه ایجاد شدهاست که تعدادی فعال هستند و تعدادی دیگر در حال راهاندازی میباشد. مدیریت اجرایی این شبکهها در قالب کارگروههای ملی است که پس از پیشرفت و بلوغ کافی به یکی از نهادهای اصلی فعال در آن حوزه سپرده میشود (با حفظ نظارت ستاد) و توسط ستاد حمایت میگردد.
همچنین کانون تفکر زیستفناوری ایران در بهمنماه سال 1387 با هدف تقویت سرمایه فکری، انجام مطالعات کارشناسی و تخصصی در حوزههای مدیریت توسعه زیستفناوری و ترویج اندیشهها و الگوهای نوین روزآمد راهاندازی شد که قرار است به صورت شبکهای از مراکز فکری و تصمیمسازی باشد و توسط یک کمیته راهبری زیر نظر ستاد مدیریت شود.